Connect with us

NCAA

Szombati beszámoló #2 – College foci 2024

Újra jelentkezik a szombati beszámoló, amiben ezúttal a meglepetést okozó, illetve a csalódást keltő egyetemi csapatokat vesszük górcső alá. Szó esik még továbbá a jövő évi draft class legegyedibb játékosáról, valamint két második egyetemi szezonját taposó irányítóról, akik – más-más okokból – sok beszédtémát szolgáltattak az előző fordulóban nyújtott játékukkal. Végül előretekintek a forduló általam legjobban várt mérkőzésére. 

Csalódást okozó együttesek

Florida State Seminoles

Sic transit gloria mundi. Minden héttel újabb és újabb mélypontra süllyed le a tavalyi idény egyik legjobb csapata, miután a Georgia Tech és a Boston College elleni konferencián belüli vereségek után múlt hétvégén a Group of 5-ba tartozó Memphis is két vállra fektette Mike Norvell együttesét. A Seminoles az első olyan csapat az egyetemi foci történetében, amely az Associated Press listája alapján top 10-es csapatként kezdte a szezont, és ennek ellenére három vereséggel nyitotta az évet úgy, hogy egyik ellenfele sem szerepelt a fenti top 25-ös rangsorban.

Hol is kezdjem a problémák bemutatását? Jó lenne tudni, hogy melyik döntéshozó kardoskodott amellett, hogy DJ Uiagalelei lehet a megoldás irányító poszton, mert az illetőnek rövid úton meg kellene köszönni az eddigi munkáját. “DJ U”-ról már korábban is bebizonyosodott, hogy csak akkor lehet vele eredményeket elérni, ha kiegészítő szerepkört lát el, és nem tőle várják, hogy majd 400-500 yardot passzolva szétszedi az ellenfeleket.

Nos, idén olyannyira nem megy neki a játék, hogy az ACC irányítók között tökutolsó passzpontosságban, yard per passzkísérlet átlagban utolsó előtti, és emellett 3 meccs alatt mindössze 1 passzolt touchdownt tudott összekaparni. Persze nem csak ő a hibás, a célpontjai 9 passzát ejtették el, ami szintén a legrosszabb adat a konferenciában. Emellett a támadófal is borzalmasan teljesít, bottom 5-ben van a csapatrész PFF-értékelése mind passzblokkolás, mind futásblokkolás terén a Power 4 konferenciába tartozó együttesek között.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x