Connect with us

Touchdown

Touchdown Week #3 – Daniels berobbanása, a Jaguars szenvedése, és egyéb tanulságok

Minden forduló után van mit tanulni, szóval minden kedden hozunk egy touchdownnyi (6+1) gondolatot, tanulságot, take-et. Lesz szó a berobbanó Jayden Danielsről, a borzasztó Jaguarsról, a Saints offense kriptonitjáról, Justin Fieldsről, Anthony Richardsonról, Deshaun Watsonról és a Dolphinsról is. 

🐥 Jayden Daniels megérkezett

Az újonc irányítók nem mutattak különösebben jól az előszezonban és az alapszakasz kezdetén sem (és akkor szépen fogalmaztam). Jayden Daniels azonban hétfő éjjel mindenkire rárúgta az ajtót és kijelentette: megérkeztem! Az 1/2-es QB 91,3 százalékos pontossággal passzolt 254 yardot és 2 TD-t, illetve volt még 39 yardja és egy touchdownja a földön, nem mellesleg 38 pontot felpakolva megverte a Bengalst.

A meccsnyerő passza élményszámba ment. Ha nem lett volna Anthony Richardson 65 yardos bombája az első körben, akkor vélhetően ez lenne jelenleg az év passza. Harmadik és hosszúra, blokkolatlanul érkező védővel az arcában, tűpontosan mélyen a szélre touchdownért. Ennél nem nagyon van feljebb. A Next Gen Stats szerint ez volt a szezon eddigi legkevésbé valószínű sikeres átadása, mindössze 10,3 százalékos várható pontossággal.

Érdemes megnézni azt is, hogy mikor engedte el a labdát Daniels:

És nagyon nem csak egy passzról van szó. Eddig ugye kritizáltuk Kliff Kingsburyt, hogy mennyire beszűkült az offense, csak rövid passzokat játszanak, nem használják ki Daniels remek karját és elit mély passzoló képességét. Most viszont megtalálta a tökéletes egyensúlyt Kingsbury. Nyilván még mindig sok volt a rövid passz (főleg jobbra 5 yardon belül), de amíg sikeresen haladnak velük addig ez nem baj, és most nem is volt ez teletömve, csak ésszerű határok közt tartva. Most végre sikerült párszor megnyitni a pályát, a TD mellett is volt egy gyönyörű bombája Danielsnek, és a 10-20 yard közötti részre is több passza ment, mint eddig. Ez a pass chart elit:

A mély passzok mellett további fejlődés volt Daniels játékában az eddig látottakhoz képest, hogy most ha kimozgott a zsebből, akkor is megpróbált passzolni. Eddig kis túlzással kivétel nélkül elkezdett futni, ha ki kellett jönni a zsebből, ezen a mérkőzésen viszont 5 passza is volt futtából (mindegyik sikeres 43 yardért). Ez egy nagy problémánk volt vele prospectként, szóval ha ezt a negatívumot el tudja tüntetni, az sokat jelenthet a jövőjét illetően.

Egyébként meg sugárzott róla az önbizalom, például hogy mondta az edzőknek, hogy fennmarad a pályán, nekimennek negyedikre. A rövid passzos hatékonysággal, a végre elővett mély labdákkal, a futtából passzokkal, meg a nyilvánvaló atletikusságával (lásd ez a testcsel) ez egy nagyon jó nézői élmény volt, és nagyon pozitív dolgokat vetít előre. A Commanders egyébként nem puntolt az utóbbi két meccsén, azaz zsinórban 13 drive-on keresztül, és jelenleg ők a legjobbak a ligában EPA/drive-ot tekintve.

🐆 Jaguars: mindenkit kirúgni!

A Jaguars tulajdonosa így fogalmazott augusztusban:

“A győzelem most már elvárás. Kétség sem férhet hozzá, hogy ez a legjobban összerakott csapat a Jaguars történetében. Legjobb játékosok, legjobb edzők. A legfontosabb most az, hogy bizonyítanunk is kell ezt győzelmekkel.”

Nos, három forduló alatt egyetlen egy győzelemmel sem tudták ezt bizonyítani a srácok. Sőt, ha visszamegyünk az előző szezon végére, akkor az utóbbi 9 meccséből mindössze egyet tudott megnyerni a Jaguars, az is a kilátástalan Panthers ellen volt.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

3 Comments
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Csakeztne
Csakeztne
2024-09-24 10:41

Daniels RGIII, addig kell örülni neki, amíg van. Csak reménykedni lehet, hogy ez nem egy szezon lesz. De szerintem túl bátor. A Cincin védelme viszont azt hiszem végleg limitálja a csapat plafonját.

Fields még messze van a jótól szerintem sokkal inkább közepes, és igen a védelem viszi a hátán a csapatot. A 3 meccsen beszedett 23 pont még annak is elég meggyőző, aki nem látta a meccseket. Aki meg látta az tudja, hogy elképesztően domináltak, egyedül Herbert állta velük a sarat, amíg játszott.

AntalKovacs21
AntalKovacs21
Reply to  Csakeztne
2024-09-24 14:13

De szerintem túl bátor” – lehet, de egyre kevésbé az (gondolom jelezték neki). Kimozgásból többször passzol inkább, nem megy bele ütésekebe 1-2 plusz yardért, sőt volt, hogy már labbal előre is csúszott a 1st down után!!! 😄

ThySoul
2024-09-24 11:46

Nekem az a bajom ezzel a Richardson-Allen összehasonlítással hogy oké, 5 teljes meccs, de volt már két teljes holtszezonja a saját csapatával, illetve százszor jobb skillsora van mint a rookie Joshnak (még a másodéves játszótársainál is rosszabb).

Azt nem mondom hogy ennyi idő után kukázni kell de azért Allent is le akarták cserélni két idényt követően egy csomóan, ha nagyon szar lesz a colts és van esélyük nekik tetsző QB-t húzni nem lepne meg ha jönne a kövi, főleg ha Ballard ki lesz baszva és új GM lesz (gondolom ha Ricsi repül Ballard is).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x