Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix 2016 – #1

Vége a hosszan tartó böjtnek, jöhet a betört monitorok és az összezúzott billentyűzetek korszaka, hiszen a 2016-os szezonnal a fantasy idény is elkezdődik. Mi pedig továbbra is próbálunk segíteni minden játékosnak a saját tippjeinkkel, valamint kommentekben az olvasóktól is sok érdekes vagy új infót is kaphattok. Újításként jelezném, hogy nem csak a támadók, hanem a védőjátékosok közül is adunk tippeket és véleményeket! Kezdjünk is bele!

 

fantasyfix

 

QB

 

START: Derek Carr (Raiders@Saints)

 

Ugyan kisebb ráncfelvarráson esett át a tavalyi év legrosszabb védelme, azonnali javulás nem várható ettől az egységtől. Derek Carr előtt pedig a legjobb támadófal épült fel az offseasonben ami a passzblokkolást illeti, nem sérültek sem az elkapók, sem Murray, és Walford is berobbanhat a köztudatba. Minden adva van tehát ahhoz, hogy Carr egy ragyogó pontszámmal kezdje meg az évet.

 

START: Kirk Cousins (Steelers@Redskins)

 

A Steelers légvédelme sem a liga elitjébe tartozik finoman szólva, ez pedig egy remek hír a Cousins tulajok számára. Kirk Kapitányt ugyan nem segíti valami acélos futójáték és támadófal, de célpontokból nincs hiány! Az idei első körös Josh Doctson elkezdett edzeni, játéka kérdéses, DeSean Jackson, Pierre Garcon, de ami a legfontosabb, Jordan Reed viszont ott lesz a pályán, ami remek fegyverarzenált biztosít Cousinsnak. Plusz a másodvonalas elkapói is egészen pazarok, ha netán a fő célpontokat sikerül valahogy semlegesítenie a Steelersnek.

 

START: Eli Manning (Giants@Cowboys)

 

A csoportrangadó ellenére én merem ajánlani Eli Manning kezdetését. A preseasonben nem volt túl biztató a Giants támadófala, na de ha valamitől nem kell összecsinálniuk magukat, az a jelen állapotában lévő Cowboys védelem, ahol az eltiltások következtében minimális pass rush várható csak. Eli Manning számára pedig ott van OBJ mellett immáron Sterling Shepard is, akitől sokat várnak a szakértők, tehát már két nagyon jó célpontja is lehet Eli-nak.

 

Sep 8, 2013; Arlington, TX, USA; New York Giants quarterback Eli Manning (10) throws in the pocket in the first quarter against the Dallas Cowboys at AT&T Stadium. Mandatory Credit: Matthew Emmons-USA TODAY Sports

 

HAIL MARY: Brock Osweiler (Bears@Texans)

 

Osweiler megítélése elég kétarcú, sokan óckodnak tőle, sokan viszont biztosak abban, hogy kiváló szezonja lesz. Nos, az első heti matchup neki kedvez, a Bears secondary nem ligaelit, a Hopkins-Fuller WR kettős pazarul néz ki, és ott van a backfielden Lamar Miller, akit ha végre engednek futni, akkor hatalmas pusztításokat végezhet. Én inkább az óvatosok táborát erősítem, de bátraké a szerencse, tartja a mondás.

 

SIT: Ryan Tannehill (Dolphins@Seahawks)

 

Első hét lévén nem nagyon tudjuk még a pontos erőviszonyokat, így marad az, amit már régóta tudunk: a Seahawks védelme nem jó matchup senkinek. Lesz pár új irányító az első héten a pályán, de őket értelemszerűen nem nagyon ajánlatos rögtön a kezdőbe tenni, így egy már bizonyított nevet akartam hozni nektek. Noha én személy szerint sokat várok idén Tannehilltől, az nem a Seahawks ellen lesz.

 

RB

 

START: Latavius Murray (Raiders@Saints)

 

A Saints pocsék védelméről már volt szó, ez alól a futás sem kivétel. Tavaly ők engedték a második legtöbb pontszámot a running backeknek, ezt Latavius Murray kihasználhatja. Az egyetlen kihívója a poszton DeAndre Washington a rosteren, szóval attól sem kell feltétlen tartani, hogy elveszik előle a pontokat – egyelőre.

 

START: Ryan Mathews (Browns@Eagles)

 

Carson Wentz lesz az Eagles kezdőirányítója, és bár kiváló ellenfelet kapott a Browns személyében, valószínűleg nem fogják agyonpasszoltatni. Éppen ezért Mathews jó value lehet, pláne, hogy most még egészséges. A Browns védelme szinte teljesen átalakulóban van, nagyon sok elem cserélődött a tavalyi egységhez képest, így nehéz az erősségüket besaccolni, vagy a tavalyi statisztikákból kiindulni.

 

Ravens Eagles Football

 

HAIL MARY: Spencer Ware (Chargers@Chiefs)

 

Nagy valószínűség szerint Jamaal Charles nem fogj játszani az első fordulóban, ez pedig kiváló lehetőség a Ware tulajok számára. A Chargers eddig inkább a secondaryével mint sem a futás elleni védekezésével emelkedett ki, ez idén sem lesz másképp, ezt pedig egy olyan run heavy csapat mint a Chiefs röhögve kihasználhatja. A depth chart alapján Ware az RB2, de több lehetőséget kaphat West is mellette.

 

SIT: Matt Jones (Steelers@Redskins)

 

Jones a héten még csak limitáltan edzett, kérdéses a játéka a Steelers ellen. Plusz annyira nem jó játékos, hogy magabiztos RB1 legyen a Redskinsen belül, szóval csak óvatosan vele, ha van más opciód, akkor mellőzd Jonest. Na meg persze azt se felejtsük el, hogy a Steelers futás ellen pazar.

 

WR

 

START: Sammy Watkins (Bills@Ravens)

 

Ha valahol lehet esélye a Billsnek a győzelemre, az a levegőben lehet, ezt meg egy Sammy Watkins szintű elkapó könyörtelenül kihasználhatja. Úgy tűnik felépült a nyár elején összeszedett sérüléséből, és játékra kész állapotban várja a találkozót.

 

START: Donte Moncrief  (Lions@Colts)

 

Darius Slay személyében a liga egyik legjobb cornere figyel a Lions légvédelmében az ellenél elkapóira. Viszont belőle csak egy van a pályán, és minden jel szerint T. Y. Hiltonra fog összpontosítani, ezt pedig kapóra jöhet Moncriefnak, akit a legjobb conrereknek is nehéz lehet tartani, Andrew Luck nem lesz rest dobálni rá a zsugákat.

 

START: Dez Bryant (Giants@Cowboys)

 

Nem szokás ilyen “nagy” nevet megemlíteni ebben a sorozatban, de most tehetünk kivételt. Tony Romo sérülése miatt Dak Prescott lesz a kezdő a Cowboysban, ez pedig rengeteg kérdőjelet vet fel. Az előszezonban hasító játékos vajon élesben is hasonló teljesítményre lesz képes? A Giants védelme név alapján nagyon jól néz ki, de vajon összeáll már az első hétre? Na és ki lehet Eric Cartman apja? A D(ak)-D(ez) páros viszont nagyon jól összhangba jött a felkészülés során, én meg merném kockáztatni a játszatását a kedvezőtlen feltételek ellenére is.

 

HAIL MARY: Terrelle Pryor (Browns@Eagles)

 

Imádom, egy ideig nem fogok erről lemondani. Jelenleg az irányítóból átképzett elkapó a legveszélyesebb fegyver a Brownsban, ezt leírni is vicces, de igaz. Azt meg sikerült bizonyítania, igaz, szintén csak előszezon találkozókon, hogy képes nagy játékokra, azt pedig mi, fantasy tulajok nagyon szeretjük. Ha tényleg nincs jobb opciód, én ajánlom, már csak a poén kedvéért is, mert ha bejön, egy ideig lehet vele szívni a többiek vérét.

 

010316-nfl-cleveland-browns-terrelle-pryor-pi-vresize-1200-675-high-71

 

SIT: Julian Edelman (Patriots@Cardinals)

 

Garoppolo fog neki dobálni, egész nyáron kisebb sérülésekkel bajlódott (megint), ráadásul a liga egy elit védelme ellen kell teljesítenie. Én passzolnám az első fordulóra.

 

TE

 

START: Coby Fleener (Raiders@Saints)

 

Saints tight endnek lenni elég hálás feladat, ha egy Drew Brees nevű pasas dobálja neked a lasztikat. Fleener tavaly inkább a dropjaival hívta fel magára a figyelmet mint a klasszis megoldásaival, Brees passzai által azonban tényleg a legjobbak közé emelkedhet. A Raiders tavaly rengeteget szenvedett a TE-k levédekezésével, ebben is bízhatnak a Fleener tulajok.

 

START: Zach Ertz (Browns@Eagles)

 

A fantasy egyik alapigazsága, hogy az újonc irányítók szeretik a tight endeket játékba hozni, lásd tavaly Delaine Walker vagy Austin Sefarian-Jenkins számait (amíg meg nem sérült). Mivel nincs is eleresztve az Eagles fasza elkapókkal (mínusz JMatt), ezért pláne felértékelődhet Ertz teljesítménye. Kérdés, mennyire sikerült neki és Wentznek összhangba kerülnie.

 

HAIL MARY: Austin Hooper (Buccaneers@Falcons)

 

Az igazán bátrak bepróbálkozhatnak Hooperrel is. Nekem az egyik kedvenc sleeper jelöltem, Tony Gonzalez óta várnak egy normális tight endre Atlantában, Hooper pedig megfelelő lehet az általa hagyott űrt betölteni. Plusz a Bucs linebacker sora sem igazán alkalmas coverage-re, ami Hoopernek kedvez.

 

SIT: Gary Barnidge (Browns@Eagles)

 

Én nem vagyok tőle elájulva, a tavalyi szerintem csak kiugró, sem mint tartós év volt a számára. Ameddig nem cáfol rám, addig nálam csak itt kap majd helyet.

 

DL

 

START: Cameron Wake (Dolphins@Seahawks)

 

Wake a liga legrosszabbnak tartott támadófalával fog farkasszemet nézni, és minden bizonnyal rá fog markolni Wilson mezére párszor. Tavaly 7 meccsen 7 sacket jegyzett a DE, amivel bőven lepipálta a teljes alapszakaszt végighajtó csapattársait is.

 

Miami Dolphins defensive end Cameron Wake (91) enter the field before the first half of an NFL football game against the New England Patriots, in Miami Garden, Fla., Sunday Sept. 7, 2014. (AP Photo/Lynne Sladky)

 

SIT: Olivier Vernon (Giants@Cowboys)

 

A rookie Dak Prescottra nehezen fog odaérni ilyen fallal szemben Vernon, aki előszezon meccsei alapján hamar ki is tud bújni a zsebből. Talán csurran-cseppen valami a futójátékból, de a héten ne várjunk nagy durranást tőle.

 

LB

 

START: Ahmad Brooks (49ers@Rams)

 

Ugyan a 49ers teljesen szétzuhant már szezonkezdésre, és több oldal konszenzusosan 1/1-re várja őket, Brooks valószínűleg két kézzel fogja feltépni a “szomszéd” városban a Rams O-falát, ha blitzre küldik.

 

SIT: Karlos Dansby (Bengals@Jets)

 

Dansby vagy működik, vagy nem. Az elmúlt években inkább nem. Mára az öregedő LB-nek csupán az assistok és néhány leütött passz maradt, tavaly egy darab sacket sem szerzett, 12 éves profi karrierjében először.

 

DB

 

START: Mike Adams (Colts@Lions)

 

Adams melletti másik safetyként a rookie TJ Green kezd, belső LB-ként pedig a szintén rookie Antonio Morrison. Ez a helyzet jó eséllyel teremt neki lehetőségeket egy-két plusz tackle begyűjtésére.

 

SIT: Calvin Pryor (Bengals@Jets)

 

A Cincinnati elleni meccsekről hagyományosan szörnyű pontokkal jönnek le a secondary tagjai. Jó a csapatba, de nem az első héten.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!