Connect with us

Touchdown

Touchdown Week #4 – Igazságot Kingsburynek, elit Broncos védelem, forró kispadok

Minden forduló után van mit tanulni, szóval minden kedden hozunk egy touchdownnyi (6+1) gondolatot, tanulságot, take-et. Megkövetjük Kliff Kingsburyt, ajnározzuk a Broncos védelmét és Geno Smith-t, rámutatunk a Texans és a Dolphins támadósor problémáira, ajánlunk egy elkapó trade-et a Chiefsnek, illetve megnézünk két forró kispadot. 

🪖 Igazságot Kliff Kingsburynek!

A Commanders az utóbbi két hétben bejelentkezett a csoportgyőzelemre. Oké, ehhez kell a Cowboys és az Eagles gyengélkedése, meg lesz még ennél nehezebb dolguk, de végül nem is erre akartam kihegyezni a gondolatot, mert még van pár kérdőjelem… De! Az biztos, hogy Kliff Kingsburyt az egész NFL-szerető közösség alulértékelte, túlságosan utálta. A szezon előtt azt gondoltam, hogy túl sok a sav az irányába, de igazából én sem vártam sok jót tőle, szóval nyugodtan ide sorolhatom magamat is.

Ez a Commanders offense ugyanis nagyon jó. És nem csak azért, mert Jayden Daniels nagyon jól mutat, hanem Kingsbury miatt is. Sőt, azt mondanám, hogy neki van a nagyobb szerepe ebben, illetve abban, hogy Daniels ilyen jól teljesít. Nem akarok az irányítótól semmit sem elvenni, mert tényleg jól játszik, szerintem a Cardinals elleni meccse még jobb is volt, mint a Bengals elleni (nyugodtabban és jobban olvasott, a pálya közepét is tudta használni). De Kingsburynek óriási dicséret jár.

Az első egy-két hétben még annyira nem tetszett a dolog, úgy éreztem túlságosan le van korlátozva a támadósor, a koordinátor fogta Daniels kezét és nem engedte szabadjára. De gondolom ő is látta, hogy többet lehet rábízni, és ezt azóta meg is tette. Oké, a Bengals és a Cardinals védelme nagyon gyenge, így nyilván túl vannak fújva a számok, de agyondominálták ezeket a párharcokat, ami azért a jó csapatok (vagy legalább egységek) ismérve. Itt látszik egyébként, hogyan változott, fejlődött a támadósor felépítése a hetek során (hőtérkép, hogy hová mentek a passzok, via Dan Pizzuta).

Korai downokon rendkívül hatékonyak, főleg mivel a futójáték nagyon szépen össze van rakva. Kingsbury a Cardinalsnál is igazából ebben volt erősebb, nagyon szép és kreatív volt a futójátéka, főleg futkározós irányítóval, és ezt átmentette a fővárosba is, ahol a gyenge támadófalat is nagyon jól tudja leplezni a futójátékokkal, és egyébként a passzkoncepciókkal is. És így Daniels sincs nehéz helyzetbe hozva, hogy harmadik és hosszúra kéne alkotni – valahogy így néz ki egy egészséges offense.

Meglátjuk persze mi lesz később, most azért jönnek majd komolyabb védelmek (Browns, Ravens, Bears), és Kingsburyvel is többször előfordult (mindig?), hogy a szezon második felére elfogyott a rendszere, de ez a washingtoni offense most jobban összerakottnak tűnik az arizonainál. Lehet azért, mert nem kell mindenféle főedzői feladattal foglalkoznia, hanem koncentrálhat csak a támadósorra, ami jól áll neki.

👑 Király ez a Broncos defense!

Szintén nem vártunk sokat a Broncos védelmétől a szezon előtt, erre top5-ben vannak EPA-t és sikerességi rátát tekintve. Ha pedig kivesszük az első fordulót, akkor konkrétan elsők. Mondjuk ha meccseket akarnak nyerni, akkor szükségük is van az ilyen teljesítményre a 60 passzolt yardos támadósor mellett, de tényleg tetszetős amit csinálnak.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
atis123juve
atis123juve
2024-10-01 12:52

Kingsburyről szezon másodim fele megmondja.Más is volt de megválaszoltad, és nem tudom a kommentet törölni.

Last edited 30 minutes ago by atis123juve

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x