Connect with us

Összefoglaló

Simán nyert a Titans, ismét hatalmasat játszott a Lions és a Seahawks

Két mérkőzést is rendeztek hétfőn az NFL negyedik fordulójában. A Dolphinsnak továbbra sem megy Tua Tagovailoa nélkül, nagyon simán kaptak ki a 0-4-es Titanstől, míg a Lions-Seahawks meccs ismét hozta a rendkívüli izgalmakat és pontzuhatagot.

Seattle Seahawks @ Detroit Lions 29-42

A két csapat az utóbbi időben rendre nagyot meccsel egymással, az utóbbi három mérkőzésen átlag több mint 80 pontot tettek fel a csapatok. Ehhez képest most mindkét gárda egy nagyon sima punttal kezdte a találkozót, egy pillanatra azt hihettük, hogy itt a védelmek is szóhoz jutnak. Hát nem: a Lions a következő támadásból rendkívül könnyen gázolt át a Seahawks amúgy elég jó védelmén (látszott, hogy sok a hiányzó a védőfalban) és szerezte meg a vezetést, amit aztán ki sem engedett a kezéből.

A nyitó drive-okat leszámítva csak négyszer puntoltak a csapatok, azt is leginkább a különböző büntetések miatt (a játékvezetők nagyon lelkesen dobáltak mindkét oldalra). Így végül kulcsfontosságú volt az amúgy 516 yardot benyelő Lions védelemtől, hogy rögtön a Seahawks második támadásából kiharcolt egy turnovert DK Metcalfon. Jared Goffék ezt is azonnal büntették, így egy kényelmes 14 pontos előnyből folytatódott a mérkőzés.

Erre szükség is volt, mert Geno Smithék nem álltak le. Egyrészt brutálisan jól működött a futójáték (133 yard, három TD, 7 yardos átlag), másrészt Geno Smith nagyon jól menedzselte a nyomást, harmadrészt pedig a Lionsnek nem nagyon volt ellenszere a DK Metcalf, Tyler Lockett, Jaxon Smith-Njigba trióra. Így folyamatosan jöttek a Seahawks pontok, ráadásul a harmadik és hosszúk sem zavarták a vendég offense-t.

A mérkőzés így nagyjából úgy zajlott a 14 pontos detroiti rajt után, hogy  TD-t szerzett a Seahawks, amire TD-vel válaszolt a Lions és így tovább. Ugyanis a Lions sem állt le. A futójáték úgy hasított, mint tavaly (az átlagot a sok rövid yardos szituáció rontotta le), a csapat 116 yardot és három TD-t tett a közösbe a földön. Emellett Jared Goff szó szerint tökéletes volt (18/18, 292 yard, két passzolt TD), sőt még egy elkapott TD-je is volt a meccsen:

A Lions offense hihetetlenül magabiztos volt az egész mérkőzésen, pedig Mike Macdonald védelme tavaly is a támadósor torkán akadt. De ezúttal a játékhívástól kezdve az egyéni teljesítményeken át minden remekül működött. Amon-Ra St. Brown, Sam Laporta és Jameson Williams is be volt vonva a játékba a két futón kívül, a pálya minden szintje volt támadva. Nagyjából ezt vártuk a szezon elején és most végre kijött a plafon az egységből:

Így pedig a Seahawksnak nem volt esélye. Geno Smith 56-szor próbálkozott passzal, 38 emberhez is ment 395 yardért és egy TD-ért, de nem igazán került a csapat még a döntetlenhez sem közel. A védelem teljesen cserben hagyta az offense-t, ráadásul a negyedik negyed végén a playhívás sem volt jó, négy kísérletből sem sikerült megtenni nagyjából öt yardot a gólvonalig. Sőt, 4&goalra még egy amatőr mentális hiba is bekavart, nem értette meg magát Smith, az edzői kar és a támadósor többi része, aminek egy elszúrt játék lett a vége.

A végén a Seahawks defense még kiharcolt egy safetyt, de akkor már mindegy volt. Becsületből még ment a támadósor, de már csak egy Geno interceptionre futotta az addigra már eldőlt mérkőzésen. A Lions ezzel megszerezte a harmadik győzelmét és tapad a Vikingsra, a Seahawks pedig a vereség ellenére is vezeti a csoportját egy győzelemnyi előnnyel.

(renningan)

Tennessee Titans @ Miami Dolphins 31-12

A másik hétfő esti rangadó koránt sem volt olyan érdekes. Káoszosan indult a történet, hiszen Will Levis most nem hagyta a végére a buta hibát, Emmanuel Ogbah a lábaival szerzett interceptiont. Kellett is, hogy Levis gyorsan letudja a butaságát, mert a következő támadásnál egy futójáték során megsérült, így Mason Rudolph játszott innentől. A káosz pedig nem állt le, ugyanis Tyler Huntley hátrafelé passzolt Tyreek Hillnek, aki nem tudta megszelídíteni a labdát, fumble lett, amit a Titans szedett össze – de ők maguk sem tudták igazán, hogy ez turnover, így egy visszahordott TD helyett csak megkapták a labdát, amivel aztán nem mentek semmire.

Az első félidőben sok más érdemleges nem történt, mezőnygólokkal 9-3 lett a félidei állás a Titans javára. A második 30 percben a Titans berúgott két mezőnygólt és végre egyszer elszabadult Tony Pollard, ami után Tyjae Spears szerzett touchdownt, így már 22-6 állt az eredményjelzőn és gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Tyler Huntley a túloldalon futott egy TD-t, megszakítva a 173 perces touchdown-mentes sorozatát a Dolphinsnak (a kétpontos nem sikerült, így 22-12 volt itt az állás).

Az elég unalmas mérkőzés végjátéka viszont megint csak káoszos lett – ahogy az eleje is. Előbb Huntley-ra dobtak egy intentional grounding büntetést a saját end zone-jában, ami safetyt és 2 pontot ért a Titansnak. Majd a Miami megpróbált egy szinte sosem látott onside puntot, ami nem jött be és így a Titans a red zone-ból kezdhette a támadását, amit az utolsó másodpercekben negyedik kísérletre Pollard révén touchdownra is váltottak, megszívatva mindenkit, aki a 37 pontnál kevesebb kimenetelre fogadott a meccs előtt.

A Titans így megszerezte első győzelmét, a Dolphins viszont tovább szenved Tua Tagovailoa nélkül.

(katonadani)

1 Comment
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Uatu
Uatu
2024-10-01 06:55

Azért, ha már fizetős rendszer, meg reklám tömegek, akkor az elvárható, hogy ne legyen tele hibával a cikk. Már a cím és a bevezető is rossz. Renningen, részeg vagy?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x