Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #5

Ezen a héten már vannak bye weekes csapatok, lesz londoni találkozó is (nem is akármilyen), könnyebben követhető a 19 órás sáv két szuperrangadóval, a Rams-Packersről a helyszínről tudósítunk majd, szóval alig várjuk ezt a futballhétvégét! 

Ha Ti is szeretnétek fogadni a mérkőzések kimenetelére és a spreadekre, akkor ajánljuk a TippmixPrót!

London, baby!

New York Jets vs. Minnesota Vikings (-2,5)

A Vikings a második veretlen csapat, amelyik Londonba látogat valaha, és a favoritoknak jól is szokott menni a külföldi meccseken, hiszen 30-15 arányban hozták eddig a spreadet. A másik veretlen, a 2017-es Ravens viszont 44-7-re kikapott a Jaguarstól Angliában. Sam Darnold bosszúmeccseként is aposztrofálhatjuk ezt a mérkőzést, és érdekes is lesz mire megy Robert Saleh-ék ellen. De a két védelem is lehet a sztori, hiszen 4. és 6. helyen vannak engedett pontokban (támadásonként). Szintén nagyon érdekes lesz, hogy mit kezd Aaron Rodgers és Nathaniel Hackett a Vikings őrült védelmével. Gondolhatnánk, hogy egy ilyen mindent látott irányítónak kevésbé okoznak majd gondot, azonban múlt héten a Broncos is rengeteg blitzet használt és teljesen megfojtotta a New York-i támadósort. A londoni meccsek sokszor káoszosak és meglepőek, mert fogalmunk sincs ki hogyan alkalmazkodik a nagy időeltolódáshoz, szóval simán jöhet egy Jets meglepetés, de a Vikings jobb csapat.

Spread tipp: Vikings -2,5

19 órás sáv

Baltimore Ravens @ Cincinnati Bengals (+2,5)

A Ravens hatalmas győzelemről jön, és ilyenkor érdemes is lehet ellenük fogadni. Ráadásul a divízión belüli hazai underdogok bő 60%-ban hozni szokták a spreadet, szóval ebből a szempontból is okos dolog lehet a Bengalsra tenni. Ugyanakkor viszont Lamar Jackson maximum három pontos favoritként 24-5 a karrierje során… Két nagyon jó támadósor csap össze, hiszen a Ravens első, a Bengals 4. a DVOA mutató alapján, csak hát a védelmekben nagy a különbség, a Baltimore elölről, a Cincy hátulról kilencedik. A legnagyobb különbséget az adja, hogy a Ravens dominál a földön, miközben a Bengals a legrosszabb futás elleni sikerességi rátával rendelkezik. A focitudásom abszolút a Ravens irányába visz, de hezitálásra ad okot, hogy a Bengalsnak nagyon kell ez a meccs, szinte élet-halál a playoff-remények életben tartásához.

Spread tipp: Ravens -2,5

Buffalo Bills @ Houston Texans (+1)

Még egy óriási AFC-rangadó a 19 órás sávban. A Bills ellen főleg a földön lehetne haladni, de a Texans erre jelenleg nem képes. Persze simán lehet, hogy Stroud és Collins megoldja a levegőben is, ahogy eddig mindig tették (vagy épp Stefon Diggsnek lesz bosszúmeccse), de ez lesz a nehezebb feladat. Ha a houstoniaknak a futójáték a problémája, akkor a buffalóiaknak a rövid yardos szituációk, és a Texans védelme összességében elég jó a futás ellen és sok nyomást is generálnak. Ezzel együtt talán a Billst érzem kicsit jobb csapatnak, de magabiztosabb lennék, ha tudnám, hogy mondjuk Taron Johnson és Terrel Bernard ott lesz a védelemben. Ezzel együtt Josh Allenékkel megyek.

Spread tipp: Bills -1

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars (-3)

Kissé meglepett, hogy a 0-4-es Jaguars favorit ezen a találkozón, eléggé gyanús ez a spread. De ha megnézzük, az utóbbi 8 Colts elleni Jacksonville-ben rendezett meccset megnyerték és a spreadet is hozták, akkor már jobban érthető. Nem tudom ez valami véletlen vagy simán mumusnak számítanak, de mindenesetre érdekes trend. Az igaz, hogy kijárna nekik már egy győzelem a 0-4-es kezdés után, de mindeközben meg olyan rosszul mutatnak a labda mindkét oldalán… Győztesként betippelem a Jaguarst, spreaddel szemben meg a Coltsot, akár Richardson, akár Flacco játszik. A levegőben amúgy nagyon is meg lehet fogni a hazaiakat, a sérülések miatt borzalmas a CB-soruk – akárcsak a vendégeké.

Spread tipp: Colts +3

Carolina Panthers @ Chicago Bears (-4)

Bryce Younggal jobb lett volna a sztori, a meccs viszont nélküle egyértelműen jobbnak ígérkezik. Caleb Williamsnek megint könnyű ellenfele lesz, mint múlt héten, hiszen a Panthers védői nem tudnak szerelni, ez a defense engedi a legtöbb pontot és a 3. legtöbb yardot a ligában, és ha eljutnak a csapatok a vörös zónába ellenük, akkor szinte biztosan kapitulálnak (11/12 TD). Andy Daltonéknak viszont nehéz dolguk lesz, mert ez a Bears defense szuper, főleg a secondary, így talán inkább a futójátékra kellene koncentrálniuk. Múlt héten a Bears szerencsésen nyert, a Panthers pedig szerencsétlen vereségen volt túl, ilyenkor jó ellenkező irányba fogadni a következő körben, szóval spreaddel szemben a Panthersre teszek.

Spread tipp: Panthers +4

Miami Dolphins @ New England Patriots (+0,5)

Erre a meccsre nem fizetnék be, az biztos. Ha azt nézzük, hogy melyik csapatok engednek több yardot mint amennyit szereznek, akkor a Patriots az utolsó a ligában, támadásonként pedig mindketten a 3 legkevesebb pontot szerző gárdák közt vannak. Tua Tagovailoa nélkül a Dolphins offense összeomlott, Mike McDaniel nem tudott kitalálni semmit Tyler Huntley-re, a Patriots pedig amúgy is gyenge, ráadásul egyre több a sérültjük és még kezdő futót is akarnak cserélni. Nem lehetetlen amellett érvelni, hogy ez a két legrosszabb csapat jelenleg a ligában, de a bottom5-ben biztos benne vannak. Mindenféle magabiztosság nélkül legyen Dolphins a tippem.

Spread tipp: Dolphins -0,5

Cleveland Browns @ Washington Commanders (-3,5)

A Browns DVOA mutató alapján a liga legrosszabb támadósora négy hét után. A támadófal tele sérültekkel, Watson meg gyenge. Talán a szörnyű Commanders védelem ellen tudnak kicsit javítani, de ég és föld a különbség a két csapat támadósora közt. A Cleveland védelme nem az elit szint mint tavaly, de még így is a legjobb és minden bizonnyal legkellemetlenebb védelem, amivel Jayden Daniels eddig találkozott, így kíváncsi vagyok, hogy az újonc képes-e egy újabb fokú bizonyításra. Szerintem igen, vagy legalábbis a Brownsban nem tudok bízni jelenleg semennyire.

Spread tipp: Commanders -3,5

22 órás sáv

Green Bay Packers @ Los Angeles Rams (+3)

Patrikkal a helyszínen tekintjük meg ezt a remeknek tűnő összecsapást, alig várjuk már. Ha a Ramsből indulunk ki, akkor rosszul fognak állni az első félidőben (legkevesebb pont a ligában), aztán feljönnek vagy fordítanak a másodikban (3. legtöbb pont a ligában). Sok hosszú játékra van kilátás, ugyanis a Packers szerzi a legtöbb 15+, 20+ és 30+ yardos játékot is, miközben a 3. legtöbb 15+ és az 5. legtöbb 20+ yardos játékot engedik. A Rams is asszisztálhat ehhez, hiszen a 3. legtöbb 20+ yardos és a legtöbb 30+ yardos játékot engedik és futás ellen is szörnyűek, de közben átlagosan a legtöbb yardot teszik meg passzjátékonként. Az első gondolatom Packers győzelem és cover volt, de valahogy ez a 3 pontos spread gyanús nekem… áh maradok a Green Bayen.

Spread tipp: Packers -3

Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers (-7)

A 49ers zsinórban 24. alkalommal favorit, ami a leghosszabb aktív sorozat a ligában – a második helyezett 6-tal áll. Brock Purdyn most kisebb a rivaldafény, mint mondjuk tavaly, pedig egyértelműen jobban játszik mint eddig bármikor, ráadásul a Cardinals a levegőben sikerességi rátában és first downok engedésében is a legrosszabb a ligában, szóval most is nagyon jó napja lehet. Minden focitudás azt mondatja velem, hogy a 49ersre kéne tenni, eközben mindenféle trend meg a Cardinals pártján van, például hogy Kyler Murray idegenben underdogként 17-5 a spreaddel szemben, a 6+ pontos underdogok idén 14-2-1-es mérleget tudnak felmutatni és történelmileg is 65%-ban hozzák a spreadet, plusz nagy vereség után általában érdemes egy visszapattanásra tippelni. De jobban örülnék, ha nem a 49ers ellen kellene visszapattannia a Cardinalsnak, és a focis gondolkodásommal megyek most.

Spread tipp: 49ers -7

Las Vegas Raiders @ Denver Broncos (-3)

A Broncos meccsein van a legkevesebb pont idén, és ez sem néz ki egy pontzuhatagos találkozónak. Ez a két csapat ott van a legrosszabb négyben, ha arról van szó, hogy hányszor érnek el a csapatok legalább a red zone-ig. Nem tűnik egy túlságosan közönségcsalogató találkozónak, és nehéz is tippelni a győztesre. Épp ezért a Raidersre teszek spreaddel szemben, újonc QB-k ellen tenni favoritként nem rossz dolog, illetve csoporton belül az underdogok 60%-nál kicsit jobb arányban hozzák a spreadet. A Broncost tartom jobb csapatnak, de ha kapok 3 pontot a Raiders mellé, akkor már inkább velük megyek.

Spread tipp: Raiders +3

New York Giants @ Seattle Seahawks (-6,5)

A Giants támadósora jelenleg Malik Nabersből áll, ő pedig agyrázkódás miatt kérdőjeles erre a meccsre. Ha nem tud játszani, akkor nem tudom mire lehet képes a Giants támadósor, bár ha a Seahawks védőfala megint teljesen kiesik, akkor azért egy kis keresnivalójuk lehet. Ugyanakkor szerintem Geno Smith-ék magabiztosan haladhatnak végig a pályán, egyedül Dexter Lawrence-től kell tartaniuk a fal közepén, hogy megtorpedózza a támadásaikat.

Spread tipp: Seahawks -6,5

Sunday Night Football

Dallas Cowboys @ Pittsburgh Steelers (-2,5)

Ez a két csapat fut a legrosszabb hatékonysággal korai downokra, szóval erre készüljünk fel lelkiekben. Mondjuk a Cowboys legalább kevesebbet próbálkozik ezzel, a Steelers viszont sokat. Szintén érdemes hozzátenni, hogy a pittsburghi az egyik legjobb, a dallasi az egyik legrosszabb futásvédelem. A Cowboys múlt héten megfogott már egy gyengén futó csapatot, kíváncsi vagyok megy-e ez kétszer egymás után. Az pedig óriási kérdés, hogy mire mennek Parsons és Lawrence nélkül passzsiettetésben. A túloldalon a pass rush fixen jó lesz, ez nem is kérdés, és ezzel sok gondot okozhatnak Prescottéknak. Mike Tomlinnak ez majdnem tökéletes helyzet: vereség után, hazai pályán, primetime meccsen… már csak underdognak kellene lenni a tökéletességhez. De szerintem így is behúzhatják.

Spread tipp: Steelers -2,5

Monday Night Football

New Orleans Saints @ Kansas City Chiefs (-5,5)

A Chiefs nem tűnik olyan jó csapatnak, hogy 5-0-val kezdjen. Mindössze 26,7 százalékban vezettek eddig (20. hely), a második legnagyobb arányban adják el a labdát, és most még kiesett a legjobb elkapójuk is. Mindeközben a Saints egy szerencsétlen vereség után érkezik, a védelme nagyon jól néz ki (3. legkisebb arányban engednek csapatokat a red zone-ba, 3. legtöbb turnovert szerzik), szóval szerintem kevés ponton tudják tartani Mahomesékat. Az lehet, hogy közben Spagnuolóék is kevés ponton tartják Carrékat, de én itt egy meglepetés győzelmet várok.

Spread tipp: Saints +5,5

Magabiztosabb spread tippek

Nem voltam kifejezetten magabiztos a múlt heti triómban, meg is látszik az eredményeken. Meg amúgy is elég rossz hetet zártam.

  • Saints +5,5
  • Seahawks -6,5
  • Bills -1
  • Commanders -3,5

Magabiztos tippek múlt héten: 1-2
Magabiztos tippek a szezonban: 7-9-1

Spread tippek múlt héten: 6-9-1
Spread tippek a szezonban: 26-33-5

Szerkesztőségi tippverseny állása

  1. Patrik 39-25
  2. renningan 38-26
  3. alatriste 36-28
  4. katonadani 36-28
  5. atreus 35-29
  6. Höri 35-29
  7. Jarred 34-30
  8. kronikk 34-30
  9. Támogatók 34-30
  10. balentin 33-31
  11. chester 33-31

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
2024-10-05 04:31

Bills fölény tippeknél meglep tekintve hogy a fél kezdő védelem sérült megint+offense oldalon nem lesz Shakir se, simán látok egy Ravens meccshez hasonló pofont

Last edited 2 hours ago by ThySoul
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x