Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #6

Érdekes londoni meccs, két bemutatkozó újonc irányító és pár remekbeszabott találkozó a 19 órás sávban, pontzuhatagok és védelmi csaták, és egy pikáns hétfő esti rangadó vár ránk a héten. 

London, baby!

Jacksonville Jaguars @ Chicago Bears (-1)

A Jaguars visszatér Londonba, ráadásul most egymás után két hetet töltenek majd az angol fővárosban. És ha mondjuk kétszer kikapnának, akkor jó eséllyel Doug Pedersonnak már nem kellene újabb mérkőzésre készülnie az Államokban. Nem lesz egyszerű dolguk most, ugyanis a Bears védelme bivalyerős, az 5. legkisebb arányban engednek pontokat az ellenfeleknek. A levegőben mindenképp ők lesznek fölényben, így a Jaguarsnak a földön kellene megpróbálnia megnyerni a találkozót. A túloldalon meg épp fordított lesz a helyzet, a Bearsnek egyértelműen a levegőben kell nyernie, ebben jobbak ők és ebben gyenge a Jags is. Könnyen lehet, hogy a Jaguars jobban tud alkalmazkodni a londoni viszonyokhoz és az időeltolódáshoz – ez eléggé kiszámíthatatlan faktor –, de ezen kívül a Bearst gondolom a jobb csapatnak jelenleg.

Spread tipp: Bears -1

19 órás sáv

Washington Commanders @ Baltimore Ravens (-6,5)

Öt forduló után az MVP-cím két legnagyobb várományosa talán Lamar Jackson és Jayden Daniels, őket látjuk most egymás ellen. A sok pont szinte garantált, hiszen mindkét csapat top3-ban van a meccseik pontgazdagsága alapján (54 és 54,6 pont születik átlagban a meccseiken), illetve ez a két csapat hozta össze eddig a legtöbb és a második legtöbb pontszerző akciót. A Washingtonnál meg konkrétan 2000 óta csak két csapat szerzett több pontot támadásonként egy szezon első öt fordulójában. Lehetne még sorolni a hihetetlen statisztikákat mindkét oldalon, de talán valószínűbb, hogy a két szuper támadósor csatájában az dönthet, hogy kinek van jobb védelme. Nos, a Ravens a legkevesebb 10+ yardos futójátékot engedte eddig, míg a Commanders a legtöbbet, ami akár döntő is lehet a találkozón. Persze a Hollókat azért zavarba lehet hozni a levegőben, de ez igaz a túloldalra is. Én összességében a Ravens defense-ben jobban látom a megállítások lehetőségét, így rájuk teszek.

Spread tipp: Commanders +6,5

Arizona Cardinals @ Green Bay Packers (-5,5)

A labda egyik oldalán nem sok kérdőjelnek kellene lennie: a Cardinals védelme nagyon gyenge, a Packers támadósor pedig jó. A másik oldal viszont érdekesen hangzik. Kyler Murray-ék kicsit hullámzóak, de amikor működik a dolog, akkor nagyon működik. Főleg az első negyedekben, mivel remek nyitódrive-okat rajzolnak fel a hét folyamán, azonban utána gyakran beragadnak (az első negyedekben a 2. legtöbb pontot szerzik, utána viszont csak a 20. legtöbbet). A Packers védelme is hullámzó, mert a pass rush valami oknál fogva a liga legrosszabbjai közé redukálódott, emellett ha a red zone-ba ér az ellenfél, akkor ritkán állítják meg őket, de mindezt eddig sikerült azzal kompenzálni, hogy a legtöbb turnovert harcolták ki a ligában. Hogy ez mennyire fenntartható azzal kapcsolatban vannak kérdőjeleim, épp ezért bármikor beszakadhatnak, de ennek ellenére itt nem fogok ellenük tenni.

Spread tipp: Packers -5,5

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints (+3,5)

Már Derek Carr sérülése előtt is a Buccaneerst gondoltam volna esélyesebbnek ezen a meccsen, hiszen az utóbbi hetekben a belső támadófal lerobbanásával nagyot estek vissza, de így meg aztán főleg. Mondjuk kíváncsi leszek Spencer Rattlerre, az előszezonban tök jó volt, prospectként is láttam benne jó dolgokat. Várom a bemutatkozását, de nem kapott valami kedves feladatot, hiszen Todd Bowles blitzelős bonyolult védelme minden újoncot kikészít. Szóval a Saints offense-től nem várok sokat a meccsen, a túloldali matchup viszont érdekesebb lesz, hiszen ugyan a tampai futójáték még mindig nem megy, ellenben a passzjáték a 3. legjobb sikerességi rátában, csak hát most megkapják a Saints elit secondaryjét, ez meg igazi csemege lesz a nézőknek. A Mike Evans vs. Marshon Lattimore csatákra amúgy is érdemes akár önmagában is befizetni.

Spread tipp: Buccaneers -3,5

Cleveland Browns @ Philadelphia Eagles (-9,5)

Az Eagles visszatér bye weekjéről, a csapatba pedig visszatér Lane Johnson, AJ Brown és DeVonta Smith is, szóval az offense újra teljes fényében tündökölhet – még ha az ellenfél nem is épp a legkedvezőbb. Az eddig nagyon is gyengélkedő védelem pedig megkapja magának a liga legrosszabb irányítóját, Deshaun Watsont, szóval nem lesz jobb alkalmuk ennél a javulásra. A Browns offense-től igazából semmit sem várok az eddig látottak alapján, épp ezért az Eagles az esélyes a mérkőzésen, de az nagyon is érdekel, hogy miként alakul a párharc Jelen Hurtsék és Jim Schwartz legénysége közt. A WR-CB párharcok nagyon izgalmasak, azonban a földön jobb esélye lesz dominálni a Sasoknak. Jó nagy a spread, és eddig a 7 feletti várakozásoknál nem hogy a spreadet hozták majdnem mindig az underdogok, de nagyrészt nyertek is…

Spread tipp: Browns +9,5

Indianapolis Colts @ Tennessee Titans (-2,5)

Anthony Richardson visszatér, ami a Flacco-rajongóknak rossz hír, és lehet a Colts győzelmi esélyeit is rontja – ettől még ennek így kell lennie, nyomatni kell a másodéves QB-t, hogy szerezzen tapasztalatot és oldja meg a pontatlanság-problémáit. Most nem lesz egyszerű dolga, mivel a Titans a legkevesebb yardot engedte eddig idén, illetve a legtöbb puntot erőszakolta ki. Mondjuk legalább turnovereket nem szereznek (2. legkevesebb) és nyomást sem generálnak (3. legkevesebb). A Colts védelme ellenben a 2. legkevesebb puntot erőszakolja ki és a legtöbb yardot engedi, de legalább nyomást ők sem generálnak (4. legkevesebb). Szintén érdekes statisztika, hogy a Titans adja el a legtöbb labdát idén, és amikor nem adják el, akkor meg az 5. legnagyobb arányban puntolnak. Mindezeket azért írtam le, mert kevés okos dolog jutott eszembe és fogalmam sincs ki fog nyerni. Legyen a Colts.

Spread tipp: Colts +2,5

Houston Texans @ New England Patriots (+6,5)

Ezt egyértelműen Drake Maye első kezdő meccse miatt lesz érdemes bekapcsolni. Nagyra tartottuk őt prospectként, azonban én most nagyon féltem őt, nem is igazán értem, miért épp most teszik be őt a kezdőbe. Láttuk, hogy a Texans védelme mit csinált Caleb Williamsszel, ami félelmetes visszanézési élmény lehetett a Patriots edzői stábjának. A Bears támadófala semmit sem tudott kezdeni az eddig a legtöbb nyomását generáló houstoni DL-lel, így az 1/1-es irányítónak semmi esélye nem volt. Na de sebaj, a Patriots támadófala *megnézi a jegyzeteit* csak a liga legrosszabbja… De hátha Maye fel tudja javítani egyes egyedül a liga legrosszabb red zone offense-ét vagy meg tudja nyitni a pályát a liga legkevesebb 20+ yardos játékát összehozó támadósor számára. A túloldalon nagyon vártam volna egy Nico Collins vs. Christian Gonzalez csatát, de ez az elkapó sérülése miatt elmarad. Így viszont az a kérdés, hogy a sok harmadik és hosszút (a 2. legnagyobb arányban kerülnek ilyen helyzetbe) milyen arányban tudja megoldani CJ Stroud kedvenc célpontja nélkül (eddig a 3. legjobb arányban oldotta meg).

Spread tipp: Texans -6,5

22 órás sáv

Detroit Lions @ Dallas Cowboys (+3)

Így hirtelen nem olyan nehéz megmondani, hogy hogyan fog kinézni a meccs. Ha a Lionsnek van egy kis esze, akkor szét fogja futni a Cowboys védelmét. Ha Ben Johnsonék nem unnak erre rá, akkor simán 200 yard fölé mehetnek futásokkal. Mindeközben a Cowboys meg alig fog futni, mert nem is jó benne, és a Lions is kiváló ez ellen. A levegőben viszont lehet keresnivalója Prescottéknak, bár azért kisebb itt a mismatch, mint a túloldalon a földön. Gyanúsan kicsinek tűnik ez a spread, de ráharapok.

Spread tipp: Lions -3

Los Angeles Chargers @ Denver Broncos (+3)

Volt már szó olyan összecsapásról, ahol mindkét csapat meccsein sok a pont, na itt épp az ellenkezője. Konkrétan a Chargers meccsein van a legkevesebb, a Broncosén pedig a 4. legkevesebb, így most sem várnék mást. És ez a két defense engedi a legkevesebb pontot támadásonként. Mindkét offense be van szűkülve és folyamatosan harmadik kísérletekre kényszerül, szóval nem ez lesz a leglátványosabb mérkőzés a fordulóban. De legalább a védelmeket jó lesz nézni, mert amúgy tök kreatív és érdekes dolgokat csinálnak. A Chargers pihenőhétről jön, de talán inkább a hazaiakat gondolom esélyesebbnek, ezért is furcsa ez a spread Vegastól. Gyanús, nem tetszik, de akkor is rájuk teszek.

Spread tipp: Broncos +3

Pittsburgh Steelers @ Las Vegas Raiders (+3)

Ha jó támadójátékokat akartok nézni, akkor ne ezt a meccset válasszátok. A Raidersnél Gardner Minshew megy a padra, jöhet helyette Aidan O’Connell. Nem irigylem, hiszen futójátéka nem létezik a csapatnak (ráadásul a Steelers defense kiváló futás ellen), szóval mindent neki kéne megoldania a levegőben, csak hát TJ Watték ellen az életéért kell majd menekülnie. A túloldalon a pittsburgh-i offense sem egy diadalmenet, hiszen first downokra konkrétan a legrosszabbak a ligában, és utána sem javulnak hatalmasat. Jó kis védőfoci várható, abban meg jobb a Steelers, de Tomlin idegenben favoritként gyakran szenved meglepő vereséget.

Spread tipp: Raiders +3

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers (+6)

A kezdeti fellángolás gyorsan alábbhagyott a Panthersnél, bár ennek lehet nagyobb oka a borzalmas védelem, meg hogy múlt héten erős védelemmel találkoztak. Utóbbi most nem fog fennállni, hiszen a Falcons generálja a legkevesebb sacket és engedi a legmagasabb harmadik downos sikerességi rátát, szóval két rossz védelmet láthatunk majd a pályán. Ez pedig hozhatja magával a sok pontot és a szórakoztató mérkőzést. Ha az atlantaiak tudnának javítani a szörnyű (4. legrosszabb) red zone hatékonyságukon, az sokat lendíthetne rajtuk. Szerintem most sikerül.

Spread tipp: Falcons -6

Sunday Night Football

Cincinnati Bengals @ New York Giants (+3,5)

Láttunk már közönségcsalogatóbb vasárnap esti rangadót is, bár legalább az biztos, hogy pontokban nem lesz hiány. A Bengals meccsein átlagban 57 pont születik, ami a legtöbb a ligában. Ennek nyilván az az oka, hogy az offense a liga egyik legjobbja, míg a defense a liga egyik legrosszabbja. Nehéz is velük kapcsolatban újdonságot mondani igazából, meg jósolni sem egyszerű, hiszen 1-1 kivédekezett támadásnak bármelyik oldalon meccsdöntő szerepe lehet. A New York-iakhoz még nem tér vissza Malik Nabers, így nem rajta keresztül fut majd az offense és így nehezebb is magabiztosnak lenni velük kapcsolatban, hogy tudják tartani a lépést Burrow-ékkal. A védelemben pedig a passzsiettetést kell kiemelni, ami a legjobb sack rátával rendelkezik idén azok után, hogy tavaly a második legrosszabbak voltak ebben.

Spread tipp: Bengals -3,5

Monday Night Football

Buffalo Bills @ New York Jets (+2,5)

Nagy meglepetés volt számomra Robert Saleh menesztése a szezon ilyen korai szakaszában, miután a védelme továbbra is nagyon jó volt – a 4. legkevesebb pontot, illetve a legkevesebb passzolt yardot engedték –, és főleg a támadósor akadozott. Most hogy Rodgers akarta ezt a változást azután, hogy a főedző le akarta fokozni / ki akarta rúgni Nathaniel Hackettet, vagy a tulajdonos Woody Johnson érezte rosszul magát, hogy korábbi angliai nagykövetként a haverjai szeme láttára kaptak ki csúnyán azt nem tudom, de egyik sem túl bizalomgerjesztő teória a franchise működőképességét figyelembe véve. Meglátjuk milyen hatással lesz ez az egész a csapatra, mert általában a főedző menesztése szokott magával hozni egy felszabadulást és győzelmi hullámot, de nem érzem azt, hogy az öltöző utálta volna Saleh-t, szóval kevésbé érzem ennek a pozitív hozadékát. Ennél a meccsnél maradva, a Bills offense az utóbbi két hétben nagyon gyenge volt, mindössze a 6. legkevesebb pontot szerezték támadásonként az 1-3. fordulós legtöbbhöz képest, amiben persze közrejátszik az ellenfelek minősége is, vagy épp Khalil Shakir sérülése, de most azért lehetnek kétségeink velük kapcsolatban. Most is nehéz lesz a haladásuk, de szerintem behúzzák ezt a találkozót.

Spread tipp: Bills -2,5

Magabiztosabb spread tippek

A meccsekre való fogadás, tippelés nagyon nem megy idén (bezzeg a játékosokra fogadás), szóval valószínűleg jobban jártok, ha ellenem tesztek. Mondjuk páros heteken jobban ment eddig, jelentsen ez bármit is.

  • Lions -3
  • Broncos +3
  • Bengals -3,5

Magabiztos tippek múlt héten: 1-3
Magabiztos tippek a szezonban: 8-12-1

Spread tippek múlt héten: 5-8-1
Spread tippek a szezonban: 31-41-6

Szerkesztőségi tippverseny állása

  1. renningan 45-33
  2. alatriste 44-34
  3. Patrik 44-34
  4. atreus 43-35
  5. Höri 43-35
  6. katonadani 43-35
  7. kronikk 41-37
  8. Támogatók 41-37
  9. balentin 40-38
  10. jarred 40-38
  11. chester 39-39

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x