Connect with us

Összefoglaló

Kiütéses Broncos-győzelemmel indult a forduló

Sean Payton visszalátogatott New Orleansba, hogy egy hatalmas verést osszon ki volt csapatának. A Broncos dominált a Saints ellen és végül 33-10 arányban diadalmaskodott. 

Sok kérdés nem volt a találkozón, tekintve hogy a Saints offense semmire sem volt képes. Az utolsó, már cserékkel lejátszott támadásuk előtt mindössze egy mezőnygólra futotta, sőt gyakorlatilag nettó hátrányt jelentettek, hiszen a Broncos defense szerzett egy pick-sixet, illetve még egy turnovert kiharcolt (a végén Jake Haener és Cedrick Wilson összjátékából a becsületpontok összejöttek). A denveri defense idén elit vagy a közeli szinten teljesít, a dögrováson lévő hazai támadósornak így tényleg semmi esélye nem volt. A futás sem igazán ment, a passzjáték meg egyáltalán nem, Rattler szinte csak checkdownokat osztogatott egész meccsen és hatszor is sackelték. A Broncos védelme magasan a másik három egység fölé nőtt ezen a mérkőzésen.

A denveri támadósor a földön azért jól teljesített, hiszen 6,4 yardos átlaggal futkároztak 225 yardot és két touchdownt is, csak hát a Saints defense jelenleg senkit sem képes megállítani, hiszen vasárnap a Buccaneersnek is 277 yardot engedtek a földön. A két Javonte Williams touchdown hozta az offense hatpontosait, ezeken kívül rúgtak egy csomó mezőnygólt, szám szerint négyet (plusz ugye a védelmi TD, így lett 33 pontjuk). Bo Nix is inkább lábon volt veszélyes egyébként, a levegőben nem teljesített valami jól, pontatlan volt, szokásosan belemozgott a nyomásokba és ha Tyrann Mathieu nem ejt el egy nagyon egyszerű labdát, akkor interceptionje is lett volna az újonc QB-nak.

A védelemből a linebacker Cody Bartont kell kiemelni, aki strip-sacket és pick-sixet is szerzett a 8 tackle-je mellé, vadállat módjára pusztított a találkozón. Illetve Zach Allen továbbra is elit szinten teljesít a védőfalban, a Saints sérült belső támadófalát úgy szedte szét, ahogy nem szégyellte.

A Saintsnél jó dologról nem igazán lehet beszámolni. Öt nap alatt ez volt a második 20+ pontos vereségük a Superdome-ban, miközben a Sean Payton érában (2006-2021) összesen volt kettő ilyenjük. Teljesen kilátástalan az egész játékuk és ezáltal a jövőjük is, hiszen csapatépítésből elégtelen amit az utóbbi években mutattak. Akkora gödörbe ásták magukat, hogy abból minimum két év lesz kikecmeregni, ha végre belátják, hogy ez így nem mehet tovább. Dennis Allen az év végéig szinte biztosan elveszti az állását, a nagyobb kérdés a general manager Mickey Loomisé, akinek szinte teljhatalma volt eddig, de belekormányozta a hajót a mélységbe.

Click to comment
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x