Connect with us

Hír

Futóból játszik a legtöbb draftolatlan a ligában

 

Ne draftolj korán futót!” – tartja az ősi FK!-mondás. Erre utal a Tony Khan, a Jaguars alelnöke által instagramra kirakott statisztika is, ami a draftolatlan játékosok pályán töltött idejét hivatott megmutatni 2006 óta.

 

 

Ebből látható, hogy az összes futó általi snap 24%-áért, tehát nagyjából minden negyedik snapért draftolatlan játékosok felelősek. Ilyen például az idén visszavonult Arian Foster, a patriotsos LeGarrette Blount vagy a tavaly berobbanó Thomas Rawls is. Természetesen Zeke Elliott sikere lehet erre ellenpélda, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem járna egy csapat jobban az erőforrásai elosztásával, ha későbbi körökre, vagy akár a draft utánra hagyja a futók kiválasztását.

 

A poszt, ahol a draft végeztével a legnehezebb jövőbeli kezdőt találni az irányító, ami természetesen nem lehet meglepetés. Ők csak a snapek 10%-ért felelősek (ez egyébként elég magasnak tűnik), aminek nagy része egy bizonyos Tony Romotól származik. Idén egyébként egyetlen olyan undrafted QB volt, aki nem sérülés miatt kezdhetett legalább egy meccset, ő pedig Case Keenum.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!