Connect with us

Hír

“A Vegas-i költözés hosszú távon vissza fog ütni.”

Mark Cuban, a Dallas Mavericks kosárcsapatának tulajdonosa híres arról, hogy nem rejti véka alá a véleményét, most éppen az NFL új üzleti modelljével kapcsolatban fejtette ki a ligára nézve nem túl pozitív véleményét.

Cuban szerint az NFL csak azért engedte a Raiderst Oaklandből, mert Nevada beígért egy új stadiont, ennek pedig pár éven belül meg lehet a böjtje.

 

 

„Miért? Nincs erre normális indok. Nem szeretnék tiszteletlen lenni Las Vegasszal szemben, mert egy nagyszerű, pezsgő város. De azt be kell látni, hogy ezzel az NFL egy kisebb piacra költözik, ami átmenetileg ugyan több pénzt hozhat, de hosszú távon vissza fog ütni. Ez az egész egy újabb példa arra, hogy a ligát mennyire a könnyű és azonnali pénz motiválja.” – mondta Cuban.

Cuban úgy gondolja, hogy a liga hamarosan összeomlik saját kapzsiságának súlya alatt, mivel a sportszakmai szempontok elé helyezik az anyagiakat, ezt pedig egy ideig ugyan lehet folytatni következmények nélkül, egy idő után azonban eljön az a pont, amikor a nézőknek elege lesz ebből és elfordulnak a sportágtól. A Dallas tulajdonosa már korábban is betalálta az NFL-t, amikor egy 2014-es interjújában a disznótenyésztéshez hasonlította az NFL üzleti modelljét.

Arra azonban, hogy megtudjuk, Cubannek igaza lesz-e és az új stadion megnyitását követő pár évben fokozatosan válnak foghíjasabbá a lelátók vagy egy újabb államban tesz töretlen népszerűségre szert a profi futball, még várnunk kell.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!