Connect with us

Hír

Mire számíthat a Cowboys Elliott eltiltásával?

Röviden: visszaesésre.

 

Ezekiel Elliott csupán egy éve van a ligában, de bőven letette a névjegyét ez idő alatt, a Cowboyst rájátszásba juttatta (Prescottal és a támadófallal együtt), ő futotta a legtöbb yardot a tavalyi évben és önmagában feljavította a dallasiak játékát. Erre ékes bizonyíték, hogy mikor a pályán volt, 0,8 yarddal többet szereztek játékonként és 1,3 yarddal többet futásonként, ahhoz képest, amikor nem volt a pályán. Ráadásul az irányítója passer ratingje is jelentősen visszaesett, mikor Elliott nem volt a pályán, ami köszönhető annak, hogy remekül tevékenykedik pass protectionben, hogy remek biztonsági célpontot nyújt és hogy ha a pályán van, jobban figyel az ellenfél a futásokra. Ilyen sokrétű RB Elliott, akit nagyon nehéz, szinte lehetetlen pótolni.

 

 

Ha Dak Prescott statisztikáit nézzük meg, akkor is jelentős különbséget láthatunk, ami természetesen visszavezethető a fent említett indokokra. Bőven gyengébbek Dak számai mind pontosságban, mind TD-INT arányban, mind passer rating szempontjából, így érdekes lesz figyelni, hogy a szezon elején hogyan játszik majd az újoncként berobbant irányító.

 

 

A Cowboysnak a sorsolása sem kedvez a szezon elején, hiszen úgy kezdik az évet, hogy rögtön négy top10es védelemmel találják szemben magukat, aztán pedig a Packers megállíthatatlan támadósorával kell megküzdeniük. Elliott ugyebár fellebbez az ítélet ellen, de ha esetleg négy meccsre is csökkentik az eltiltását (és nem húzzák el az ügyet a végtelenségig), akkor sem lesznek sokkal könnyebb helyzetben.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!