Connect with us

Összefoglaló

Underdog-őrület

Underdogokból lesznek az erős csapatok, ezen a héten is ezt láthattuk. Senki nem engedi ki markai közül a győzelmet egyszerűen, az NFC South trónjáért gyilkolás folyik.

 

Buccaneers – Saints 10-30

Rendesen ki lett fújva az orra a – már csak – pozitív szezonért teperő Tampának. Érthetetlen módon működik a Saints, és igaz nem nagy dolog a Buccaneerst jelenleg 10 ponton tartani, de ez egy elég stabil meccs volt. A Saints részéről. Winston újra rásérült a vállára, Fitzmagic hozta le a hátralevő részét a meccsnek. Fejben teljesen beomlott a csapat, semmi nem működik gyakorlatilag, Dirk Koetternek meg vannak számlálva a hetei. Borzasztó a playhívás, és tökéletesen látni már a felállásból, hogy mi fog következni. Valami vakvágányra futott az építkezéssel, a szurkolók még Winstont is kezdik elengedni. A játékosok a harmadik negyedre teljesen megtörten jöttek ki. Chris Baker a nagy pénz ellenére borzasztó, DJax nulla használattal rohangál, a pass rush teljesen megszűnt, bár eddig sem nagyon volt. Jövő héten lesz kerek két éve, hogy Doug Martinnak 100 futott yard feletti meccse volt. Mike Evans ütése Lattimore-on remélhetőleg eltiltást fog érni, és érdemes megfigyelni, ahogy Winstonból előjött az aljas állat, ahogy heccelte Lattimore-t, és várta, amíg Evans megüti hátulról.

 

 

Kamara messze az egyik legjobb pick volt a drafton, egy végtelenül hatékony, jól terhelhető játékos, aki az életkedvet is összetöri az ellenfelekben. A tegnapi meccsen tovább menthették Sean Payton munkáját. Az első pár hétben nagyon úgy tűnt, hogy itt a vége a számára, most viszont megint a régi önmaga: trükkös játékok, nagyon profi időmenedzselés, és úgy néz ki elérheti sok év után újra, hogy ne Brees hátán kelljen vinni mindent. A futójáték nagyon ment, a védelem nem engedett nagy játékokat, a kulcsemberek száz százalékosak voltak. A sok fumble viszont nagyon nem kéne, és a special team is hagy kívánnivalót maga után (amatőr returnök, rossz blokkolás). Ami nagy probléma még, az Willie Snead eltűnése. Ő az elmúlt két évében WR2/3-ként közel ezer yardokat hozott, most három meccs alatt van egy elkapása 11 yardra, és egy elvesztett fumble. Borzasztóan nincs jelen, viszont egyáltalán nem hiányzik.

 

Falcons – Panthers 17-20

Ez a meccs két dolgot mutatott meg tökéletesen: a Falcons egyszeri csoda volt, a Panthers pedig simán két évvel ezelőtti formát is hozhatna, ha akarna. A Falcons részéről csúnyán Quinnen és Sarkesianon ment el a meccs, egész egyszerűen életképtelen a gameplan, egyáltalán nincs meg a haladás garanciája. Néha kicsapják 20 yardra, de körülbelül ennyi is. Akkor nem megy, amikor kéne, pedig papíron minden fegyver meglenne. Nem érzem azt, hogy tanult volna akármelyik korábbi vereségből. De ne csak az edzői stábot hibáztassuk. Matt Ryan újra hozza a korábbi formáját…na nem a tavalyit, hanem a 2015-öset. Az egyszer fel, egyszer le sorminta megállja a helyét, talán majd jövőre. Nagyon egyszerű passzokat néz be, és amikor épp sikerüln is valami, akkor elejtik az elkapói. Julio TD-dropja különösen fájó volt, mert amúgy mindent megtett, amit lehetett. A fal borzasztó volt ma, futásoknál nem voltak lyukak, passznál pedig nem volt egy méternél szélesebb zseb. A védelemnek jár a keksz, azért mégis 20 ponton tartották a kriminálisan hatékony trükkös playekkel operáló Pantherst, de azért ne higgyük azt, hogy itt most a Saints O lett földbe darálva. A special team simán a legrosszabb csapategység volt ma, nem sikerült jó pozíciókat kiharcolni, Bryant is az első mezőnygól után végig jegelte a bal bokáját, ami kitámasztáskor fordult maga alá. A Falconsnak így nem lesz rájátszás.

 

 

A Panthersnél nagyon egyértelmű: Mike Shula Fuck Off! Borzasztó jó playeket borzasztó rosszak követnek, egész egyszerűen a támadókoordinátor fogja vissza őket. Érthetetlen, hogy amikor a gadget playek, toss futások 8-10 yardokat hoznak simán McCaffrey-vel, vagy Newton 20 yardokat fut, akkor minek erőlteti a középső futásokat egyfolytában. Időt égetni ő sem tud, úgyhogy be is állhat a sorba. Két egymásutáni Stewart-fumble után is felálltak és tolták neki, és igen, működik a futójáték is, bármennyire elengedték ezt a Panthers-drukkerek. Samuel volt a legnagyobb haszonélvezője Benjamin távozásának első látásra, elég sok snapen fenn volt, és Funchess mellett meg tudta azért a néhány mély passzon izzasztani a Falcons secondaryt. A védelem folyamatos nyomás alatt tartotta Ryant, és sikerült pont a kritikus pillanatokban megfogni az Atlantát.

 

 

Redskins- Seahawks 17-14

Ezen a meccsen ment a mixem, úgyhogy mindenki bekaphatja. Ez a win volt a leghihetetlenebb mind közül, ugyanis a cserefal mögött 6 sacket elszenvedő Cousinsnak semmi sem szegte kedvét, kritikus pillanatokban jöttek össze a 25-30 yardos passzok. Mindegy, mi lesz a szezonban, erre jó szívvel fognak visszanézni a Skins-drukkerek, Seattle-ben az elmúlt 50 látogató csapatból ők voltak a hatodik, akik nyerni tudtak. Nagyon jó csapat lenne ez a sok sérülés nélkül, de nem baj, még ha Pryor nem is életképes, Doctson megérkezett. Cousins elkezdett hozzászokni Doctsonhoz és Granthez, ez ígéretes lehet a jövőre nézve. A védelemből kiemelném a secondaryt, akik nagyon ott voltak coverage tekintetében. Sajnos nyomást a két kezdő DE kiesésével kevésbé tudtak Wilsonra helyezni, viszont Zach Brown cserébe brutál módon dominálta a védőfal mögötti területet.

 

 

 

A Seattle teljesen beomlott, és átengedte a divíziót a Ramsnek. Legion of Poof. Wilson egyik legrosszabb meccsét játszotta Hawkként, például a 13 mély passzából csak kettő lett sikeres, Blair Walsh pedig megmutatta, miért jött el Minnesotából. Szeretnék egy tippet adni a Seahawks szurkolóinak: nem lesz jobb. Walshnak baj van a fejében, és erre lehet számítani. Extrákat meg se próbáljatok vele. Fun fact, hogy most a 9. héten 12/16, tavaly ugyanígy, ugyanekkor lett kivágva. Nagyon kemény meccsek következnek a csapat számára, és ehhez sok dolgot rendbe kell rakni. Kezdve Ifedi 11 büntetésével. Rawls szépen játszott, erre lehet építeni, Freeney is megtette, amit lehetett, és úgy általánosságban a front seven jól tolta. A secondary közel se volt, Earl Thomas nélkül elveszettnek tűnnek a pályán, és Sherman sem az a pusztító erő, mint ami volt még néhány éve.

 

Raiders – Dolphins 27-24

Nem a Raiders támadósorán múlt ez a győzelem, az biztos. Carr alig kapott nyomást a meccsen, ennek ellenére 4-man rush ellen is mentek a negatív yardos checkdown passzok. A negyedik évére, egy elit O-fal mögött sem sikerült nyugodtnak maradnia, és már ott tartunk, hogy sokszor az első olvasást sem teszi meg, hanem egyből odaveri a biztonsági célpontnak. Ezzel párhuzamosan a dobómechanikája a nyolcéves unokaöcsém szintjére esett le, pedig ő nem is focizik. A ligában van 30 másik potenciális ellenfél (na jó, talán 25-30), akik ellen ez nem egy győzelem. Egy komolyabb csapat csúnyán meg fogja ezt fogni, és ott nem fogja Cook megnyerni a meccset. Gyatra a playcalling, Tavecchio lába ment meg minden drive-ot. A védelem önmaga paródiája volt, semmi rusht nem küldtek a KÉT KIBASZOTT TÖRÖTT BORDÁVAL JÁTSZÓ CUTLERRE. Hát eszem megáll, komolyan, Khalil Mack legjobb évei el lettek szarakodva Norton sémájában. Volt néhány felvillanás, Sean Smith hozta a régi önmagát, de kábé ennyi is volt. Külön parádés, ahogy lentebb videóban is beágyaztuk, hogy TJ Carrie biztos azt hitte, a 10 yardos cushion még a labda elkapása után is érvényes.

 

 

Ennek ellenére Cutler parádésan tolta, franchise QB-szinten szeletelte fel a Raiders védelmét. 34/42 311 yardra, 3 TD-re azért eléggé odaver. Mondjuk nem segítette sokat a playhívás, harmadik és nyolcra nem futni kell, ezt igazán megérthetné az edzői stáb. Gase nem hív rossz playeket, hanem nem bírja el fejben a feladatokat, és ennek a kárára megy az, hogy minden hatáskört összehúz magához. Az viszont biztos, hogy a két új kezdő futót sikerült kreatívan használni, ebből nagyon komoly játékok születtek. Cutler és Parker között nagyon jó a kémia, ez működhet a későbbiekben is. A védelem felemás volt: a D-fal ki lett véve a játékból, Newhouse teljesen leültette Wake-et, Suh pedig duplázva volt az egész meccsen. A secondary többé-kevésbé jól fogta az elkapókat, sőt voltak igazán szép megmozdulások is.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!