Connect with us

Hír

Kialakult a rájátszás mezőnye!

Lezajlott az alapszakasz utolsó fordulója, ami egyben azt is jelenti, hogy mától már csak 12 csapatról szól az NFL 2017-es idénye. Hogy melyik 12, azt most megtudhatjátok!

 

 

NFC

 

A forduló előtt annyi biztos volt, hogy

  • Az Eagles lesz az #1
  • A Vikings, a Saints, a Rams és a Panthers bejutott
  • Az utolsó helyért a Falcons és a Seahawks csatázik.

 

Vagyis túl sok izuglnivaló nem volt, mindössze a 6. kiemelés volt a legnagyobb tétű kérdés. A Falcons és a Seahawks ugyanolyan mérleggel várta a zárófordulót, de mivel Ryanéknek sikerült legyőznie Wilsonékat, így ők voltak helyzeti előnyben. Mindössze le kellett győzniük a Pantherst, és biztos rájátszás résztvevők. Nos, ez megtörtént, ráadásul a Seahawks kikapott a Cardinalstól, vagyis egy vereség is elég lett volna céljuk eléréséhez.

 

A Falcons győzelme egyben azt is jelentette, hogy a Panthers nem nyeri meg a csoportját, és biztos 5. kiemelt lesz, ami miatt vendégségbe kell utazniuk. Ezt már csak azért is bánhatják Newtonék, mert a Saints is kikapott, de az egymás elleni mérlegük miatt Breesék nyerték a csoportot a hasonló eredményük ellenére. A Ramsnek ezeket az eredményeket látva abszolút megérte a padoztatás, mert bár így kikaptak a 49erstől, maradtak a 3. kiemeltek, így hazai pályán játszhatnak wild card meccset. A Vikingsnak pedig így még nyernie sem kellett volna a kiemelésért, de elverték a Bearst, amivel elérték a pihenőhetet a hétvégére.

 

  1. Philadelphia Eagles
  2. Minnestoa Vikings
  3. Los Angeles Rams
  4. New Orleans Saints
  5. Carolina Panthers
  6. Atlanta Falcons

 

Wild Card:

  • Falcons@Rams
  • Panthers@Saints

 

AFC

 

Bár az AFC-ben több volt a gyenge mérlegű csapat, ez több izgalmat tartogatott a végső mezőny kialakulásában. Ám néhány biztos pont itt is volt.

  • A Patriots és a Steelers biztos pihen a wild card körben
  • A Jaguars 3., a Chiefs a 4. kiemelt
  • A maradék két helyért a Ravens, Titans, Bills, Chargers négyes küzd.

 

Itt haladjunk visszafelé, és a drámát hagyjuk utoljára. A Patriots abban az esetben #1, ha nyer a Jets ellen, különben Steelers győzelem esetén csak #2 lennének. Nos, sikerült két vállra fektetniük a Jetset, így hiába nyert a Steelers is, a sorrend maradt, hála a Patriots két héttel ezelőtti győzelmének a Steelers ellen. A fennmaradó két helyért óriási izgalmak voltak. A legnagyobb favorit a Ravens volt a maga 9-6-os mérlegével, pusztán nyerniük kellett otthon a Bengals ellen, és bejutnak. Nos, óriási meglepetésre a Ravens kikapott, így egyből nyílt lett a csata.

 

A Ravens vereség azt jelentette, hogy a Titansnek és a Billsnek elég volt nyernie a PO-ért, a Chargersnek viszont kellett volna egy Bills vereség is ehhez. Mariótáék hozták a kötelezőt, és hazai pályán nyertek a Jaguars ellen, amivel Mike Mularkey is megmenekült, egyelőre. Így csak az volt a kérdés, hogy Bills, Chargers vagy Ravens. Nos, McDermotték három negyed alatt kifélézték a pihentető Dolphinst, így hiába nyert a Chargers is, a Buffalo 1999 után ismét a rájátszásba jutott!

 

  1. New England Patriots
  2. Pittsburgh Steelers
  3. Jacksonville Jaguars
  4. Kansas City Chiefs
  5. Tennessee Titans
  6. Buffalo Bills

 

Wild Card:

  • Bills@Jaguars
  • Titans@Chiefs

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!