Connect with us

Hír

Az angol labdarugó válogatott az NFL-ből is merített a VB-re

Általában semmi meglepő nincs abban, ha egy sportág, egy másik sportágtól kölcsönöz ötleteket, stratégiát vagy akár embereket is. A soccer és az amerikai futball között sok hasonlóság nincs, de ez csak a játék képére igaz, mert edzésmódszereket, motivációt vagy stratégiai elemeket lehet átemelni a két teljesen különböző játék között is.

 

 

 

 

A hírek szerint a tegnapelőtt negyeddöntőbe jutó angol válogatott edzője, Gareth Southgate meg is tette ezt. A viszonylag fiatal edző 2016-ban vette át a válogatott irányítását és fiatal hozzáállásával igyekszik azóta is megújítani a régóta szenvedő válogatottat. Ez úgy tűnik mentálisan már sikerült is. A nyolcaddöntőből ugyanis tizenegyesekkel jutott tovább a csapat, pedig ebben a műfajban híresen gyengék az angolok.

 

Southgate többek között a Seattle Seahawks csapatánál járt több ízben is, valamint a legutóbbi Super Bowlokon is ott volt. Elmondása szerint a két sport a gyakorlatban különbözik egymástól, de az edzői szerep, a motivációs és kommunikációs feladatkor, valamint a játék összetettsége azonos. Southgate egyébként nem csak az NFL-ből merített, de tanulmányozta az NBA-t és egyéb más sportágakat is, hogy fejlődjön. Szombaton kiderül, hogy ez elég-e a világ legjobb négy csapata közé kerülni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!