Connect with us

Összefoglaló

A Patriots majdnem elszúrta, máshol nem volt kérdés

A szoros meccsek után jöjjön négy olyan, ahol azért nem rágtuk le a körmünket – leszámítva azt, hogy a Patriots majdnem elszórakozta a már-már biztosnak hitt győzelmét.

 

New England Patriots at Chicago Bears – NE: 38 CHI: 31

 

Két pozitív mérlegű csapat összecsapásától egy izgalmas, végletekig kiélezett mérkőzésre számítottunk. És végül nem is csalódtunk. Az év egyik legjobb meccsét játszotta egymással a két csapat. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere. Főleg a speciális egységektől kaptunk emlékezetes jelenteket. Jobban mondva a Patriots speciális egységétől.

 

Először Cordarelle Patterson ütközött a saját játékosával, amiből fumble lett, és jöhetett a Bears rövid pályáról. De aztán nem sokkal később javított, és 95 yardos kick return TD-t szerzett. Később Edelman hagyta el majdnem a labdát egy punt visszahordás során, mikor a zuhanó labda a sisakját találta el. Ugyan gyorsan rávetődött, de egy pillanatig a szurkolók pulzusát 200 fölé vitte. És csak hogy teljes legyen a kép, a 3. negyedben a Patriots még blokkolt egy puntot, amiből TD-t is szereztek. 14 pont a speciális egységtől. Sokszor egy évben nem jön össze ennyi, nemhogy egy meccsen. Természetesen nem csak a speciális egység hozta a pontokat, hanem Brady is. Igaz a meccs nagy részét a padon töltötte az ST miatt, de még így is összepasszolt 277 yardot és 3 TD-t. A védelem már közel sem volt ilyen bíztató. Megint 30 pont fölött engedtek, és bár volt két szép INT-je a CB-knek, de azért az a 333 engedett passzolt yard egy szép statisztika.

 

 

Főleg úgy nem, hogy Trubiskynak konkrétan két megjátszható embere volt csak egész meccsen. 26 sikeres passzából 9-et a TE Trey Burton, és 8-at a RB Tarik Cohen kapott el. Előbbi ráadásul 126 yardot és 1 TD-t szerzett ezekből az elkapásokból. Ha Trubisky nekik kettejüknek passzolt, akkor abból általában elkapás lett – köszönhetően annak, hogy a NE védelme folyamatosan üresen hagyta őket – de ha már valaki másnak kellett passzolni, akin esetleg volt is egy védő, akkor ott el volt veszve. Igaz az elkapói is ejtették a labdáit bőven, de az esetek többségében ő dobta túl őket. Mindezek ellenére a Bears képes volt 31 pontot szerezni, és a végén kis híján összejött az egyenlítés is. Az utolsó másodpercben a hosszú passzairől nem éppen híres Trubisky egy 55 yardos Hail Maryt kísérelt meg, ami majdnem össze is jött. A feldobott labda 54 yardot haladt a levegőben, és ugyan Kevin White elkapta, de a hiányzó 1 yardot már nem tudta megtenni.

 

Nem sokon múlott, hogy meglepetés szülessen, de ezzel az őrületes végjátékkal a Patriots végül nyert, és Brady megőrizte a veretlenségét a Bears ellen.

 

(Jarred)

 

Los Angeles Rams at San Francisco 49ers – LAR: 39 SF: 10

 

A hét egyik legjobb mérkőzése után érkezett az egyik legrosszabb. Azt nyílván senki nem gondolta, hogy majd a 49ers fogja elvenni a Rams veretlenségét, de látván a Packers elleni teljesítményüket, lehetett reménykedni egy tisztes helytállásban. Végül azonban egy nagy alázásba rohantak bele.

 

A 49ers már az első félidőben elveszítette a meccset. 3 alkalommal is eladták a labdát, és még egy blokkolt puntból is safetyt kaptak. Innen pedig már nem volt visszaút, és legfeljebb a szépítésért küzdhettek. De ez se jött igazán össze. Egyetlen jó drive-ot tudtak csak levezetni a támadók – abból lett a TD – de ezen kívül semmi. Beathard meg sem közelítette a Packers elleni teljesítményét.

 

 

A Rams oldalán minden az elvártaknak megfelelően alakult. Sőt! Todd Gurley 2 futott és egy elkapott TD-t is szállított – jelenleg 14 total TD-nél jár – valamint most Goff is hibátlanul játszott. Az igazi hős azonban Aaron Donald volt. 6 negatív yardos szerelés, 4 sack, egy kiharcolt és egy összeszedett fumble. Gyakorlatilag egymaga megverte az egész 49ers támadósort. Jó eséllyel pályázhat a hét védőjátékosa címre.

 

A Rams ezzel a könnyű győzelemmel tovább őrzi a veretlenségét – bár itt egy percig nem volt veszélyben –, a 49ers pedig végleg elengedheti ezt a szezont. Ők innentől legfeljebb azért küzdhetnek, hogy ne legyenek utolsók a csoportban.

 

(Jarred)

 

Bills 5 – 37 Colts

 

Két nem éppen élcsapat csapott össze Indianapolisban és mégis sima mérkőzés lett a vége, a Bills nem sok ellenállást tudott kifejteni, a Colts pedig rég nem látott teljesítménnyel rukkolt elő, hiszen nem Luck extrája kellett a W-hez.

 

A hazaiak utóbbi meccsein általában a régi dolgok kerültek elő, hiába tesznek fel 30 pontot a táblára, a védelem ennél többet kap. A vasárnap esti meccsen szép is lett volna, ha a 30 szerzett pont nem elég a győzelemhez, hiszen a Bills offense a liga egyik leggyengébb egysége (statisztikailag az utolsók is). Sokan várták, hogy Luck szokásos extra teljesítményére szükség lesz, de végül nem ez kellett. Marlon Mack rég nem látott teljesítményt tett le az asztalra, 126 yardot ért el, egy-egy elkapott és futott TD-je is volt. És miért nagy szó a jó futó teljesítmény a Coltsnál? Ezt a mérkőzést megelőzően 2014-ben volt utoljára olyan mérkőzésük, ahol 30 perc alatt elértek 100 egységet futásból. A korábbi mérkőzéseken probléma volt a dopokkal, de ezt Hilton visszatérésével 0-ra sikerült lecsökkenteni. És ha már Hilton, most nem a hosszú elkapásaival tűnt ki, hanem kettő hatpontosával. A védelem is jól szerepelt, hiszen csak öt pontot engedtek (igaz a Bills volt az ellenfél) és háromszor szedték le Anderson passzait, valamint két fumble-t is szereztek. Kiemelendő, hogy Geathers pótlására érkező Mike Mitchell milyen jól szállt be a védelembe, hiszen az előző körben a PFF-nél ő kapta a legjobb értéket safety-k között, míg a Bills ellen egy 47 yardos interception visszahordással hívta fel a figyelmet magára.

 

 

A Billsről is beszélve nem túl sok jó minden jut eszembe. A sérült Josh Allen kiesésével választhattak, hogy az INT gyáros Peterman vagy az utóbbi években Cam Newton mögött csereként szerepet kapó Derek Anderson kezdjen. Végül az utóbbira esett a döntés, de kezdőként való bemutatkozása a buffalói csapatnál nem sikerült túl jól. Az már csak balszerencse, hogy az első számú futó, LeSean McCoy rögtön az első negyed elején kiesett és a helyét átvevő Chris Ivory sem fejezte be egészségesen a mérkőzést. Futás nélkül pedig nem volt túl könnyű dolga Andersonnak, végül TD nélkül végzett, háromszor eladta a labdát és még egy alkalommal Kemoko Turay is kiszedte a kezéből a disznóbőrt. A védelemre áttérve a futás ellen nem sok mindent tudtak csinálni, Mack 6,6, Hines 9,4, Wilkins pedig 7,7 yardot átlagolt próbálkozásaikból, pedig a Colts nagyon nem a futásairól híres. Labdaszerzésük nem volt, így pedig a támadók dolgát nem nagyon tudták segíteni. Egyetlen dolgot lehet kiemelni, hogy egy safety-t szereztek, bár az is igaz, hogy az inkább a Colts centerének, Ryan Kellynek a hibája volt. Összességében nagyon gyenge csapat benyomását keltette a Bills és a mai teljesítményükre egyáltalán nem lehetnek büszkék.

 

A kezdés előtt Adam Vinatierinek 10 pont hiányzott, hogy ő legyen minden idők legtöbb pontját szerző játékosa. Egy field goalt és egy extra pontot tett hozzá eddig teljesítményéhez és tőle szokatlanul egy TD utáni jutalom rúgást el is hibázott. A mérkőzés után kiderült, hogy a veterán rúgó nem volt túl jól és ágyék sérüléssel szenved. A következő napokban az MRI után derül ki mennyire súlyos, Indianapolisban valószínűleg mostanában pár kicker fel fog tűnni.

 

(kronikk)

 

Texans 20 – 7 Jaguars

 

Az AFC South alakulásának szempontjából fontos mérkőzést rendeztek Floridában, ahol egy régen várt döntés is megszületett hazai oldalon. A Texans rossz rajtja után már a csoport élén áll.

 

A Jaguars védelme az utóbbi két mérkőzésen csak árnyéka volt önmagának és a Patriots legyőzése óta nem igazán találnak vissza a helyes útra. Ezen az estén azonban a defense nem játszott rosszul, bár a gyenge Texans fal ellen az egy szerzett sack kevés, de nyugodtan most sem passzolhatott Watson. Azonban a szerzett labda hiányzott a játékból, a kapott pontoknál nem érheti kritika őket, de az extra most hiányzott az egységtől. Offense részéről pedig a harmadik negyedben egy olyan döntés született, amit már sokan vártak: Blake Bortles a padra került. Egy kicsit több mint egy félidő alatt mindössze hat átadása volt jó és két labdát is eladott fumble formájában, amiből a Texans a pontjainak felét szerezte. Futó poszton a frissen igazolt Carlos Hyde még nem lett nevezve erre a mérkőzésre és Yeldon sem tudta nagyon segíteni a csapatot, hiszen mindössze 28 yardot kapart össze. Bortles helyett Cody Kessler érkezett a pályára 20 pontos hátrányban, bár a világot nem váltotta meg, de játéka jobban mutatott, mint Bortlesé. 21/30-val zárt és egy TD mellett egy felpattanó labda miatt INT is fűződik a nevéhez, de amiben jobb volt, hogy jobban átlátja a pályát és passzai pontosabbak. A TD-nél azért Yeldont érdemes kiemelni, hiszen a bravúr elkapása kellett a hat pontoshoz.

 

 

A Texans a rossz kezdés után már komoly szériában van, hiszen negyedik győzelmüket szerezték zsinórban. A fal Watson előtt még mindig nem életbiztosítás, de a másodéves irányító egyre jobban átlátja a helyzetet és megpróbál mindent kihozni a lehetőségekből. 139 passzolt yard és egy TD nem túl sok egy mérkőzésen, de fontos pillanatokban jól vonta be a játékba Hopkinst, akinek erre az estére is kijutott egy extra elkapása Ramsey szorításában. Ami mindenképp pozitívum, hogy Lamar Miller 100 yardot hozott össze, amivel az óra égetésben tevékenyen részt vett. A védelemről beszélve a három szerzett labdából az offense 10 pontot is tudott szerezni, ami egy ilyen kevés pontos összecsapáson nem kis dolog. A futásokat jól megállították, amivel Bortlest passzjátékra kényszerítették, és az látszott, hogy nem megy neki. Kessler beállásával pedig a sackek is megérkeztek az oldalukról, hiszen négy alkalommal is a gyepre került a Jaguars irányítója, ezeknek a felét Clowney szerezte. Még Mathieu-ról is érdemes beszélni, hiszen új csapatánál igen jó teljesítményt tud nyújtani, a Jaguars ellen sacket és interceptiont is szerzett. Összességében van még min dolgozni a Texansnál, de az látszik, hogy csapatként jól tudnak játszani.

 

(kronikk)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!