Connect with us

Minden ami NFL

Hová lett Sproles?

Hová tűnt Darren Sproles? Kérdezhetnénk Palik Lacisan. Sproles tavaly elég dinamikus és sokat használt fegyvere volt az Eagles támadósorának, idén azonban 8 skill pozíciós játékos is több snapet kap a kis termetű futónál. Na de miért is van ez?

 

sproles

 

Az Eagles ugyebár elég gyors tempójú offense-szel rendelkezik, amibe nem fér bele a folyamatos cserélés. Ha egyszer beindulnak, akkor 15 másodperc alatt elindítják a következő játékot és mivel ők sem cserélnek, így a védők sem tudnak. Ez az egész koncepció lényege. Ha a védők folyamatosan a pályán vannak, hamar elfáradnak és könnyebb ellenük pontokat szerezni. Ezt használja ki nagyon sokszor az Eagles.

 

Ez azonban azzal jár, hogy nem tudják mindig a legjobb játékosaikat felvinni az adott playre. Pat Shurmur, a Philly támadókoordinátora így fogalmazta meg: “Van amikor próbálsz gyorsan játszani, de közben úgy tervezted, hogy az adott játékban valaki más lesz bent. De aztán azt mondod, hogy “Nem, nem, ő bent marad, mert most gyorsak vagyunk””. Chip Kelly is többször megjegyezte már, hogy szereti, ha a játékosai hasonló képességekkel és adottságokkal rendelkeznek, mert így nem kell más játékokat hívnia a pályán lévő játékosok alapján.

 

Sproles-against-Colts

 

Sproles helyzetével az a probléma, hogy ugyan nagyon sok playben helye lenne és ki lehetne hegyezni rá a játékot, nem tud felmenni a pályára, mivel a sasok nem cserélnek drive közben. Azt pedig nem várhatjuk tőle, hogy többször is fusson középre egymás után, ez nem az ő stílusa. Őt remekül lehetne használni screen passzoknál illetve más passzjátékoknál, ahol hatalmas mismatch-et jelent a lassú linebackerek ellen. Viszont nem lehet fent végig elkapóként, mert sok route-ot nem érdemes vele futtatni, így maradt a cserepad.

 

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x