Connect with us

Hír

Dwayne Haskins jelentkezett a draftra, a legjobb QB lehet

A draftok leginkább érdeklődést generáló játékosai egyértelműen az irányítók, akármilyen class is várja azt, hogy profivá váljon. Most sincs másképp ott, ahol Dwayne Haskins a jelentkezésével megütheti a főnyereményt.

 

 

Sokáig nem volt egyértelmű, hogy az Ohio State redshirt sophomore-ja profivá válik, vagy marad még egy szezont a Buckeyes-ban, de az esélyeit nézve azért elég valószínű volt, hogy otthagyja az egyetemi focit. Azzal, hogy Justin Herbert marad 2019-ben is az Oregonon, hirtelen megnyílt Haskins előtt a világ: őt tartják ezzel a legjobb irányítónak a classból, és érte versenghetnek a QB-ra vágyó franchise-ok. Ez persze nem jelenti azt, hogy az április végi játékosbörzén is így marad, de nem rossz alappal vághat neki a combine-nak Haskins.

 

A 21 éves irányító tavaly került be a Buckeyes kezdőjébe, miután J.T. Barrett profinak állt. Így a legnagyobb áldása a legnagyobb hiánya is egyben, miszerint csak egy évnyi tapasztalata van kezdőként – de azon viszont ráborította a college asztalát a riválisokra! 4831 passzolt yarddal, 50 passzolt TD-vel, mindössze 8 interceptionnel és 70%-os passzpontossággal hozta le első szezonját, mellé 108 futott yardot és 4 TD-t tett a közösbe. Ez a Heisman-szavazáson viszont csak a harmadik helyre volt elég számára, de bőven kárpótolná az, ha minél hamarabb választanák ki a drafton.

 

Egy vereséget szenvedett vele a csapat mindössze, pechére pont emiatt csúszhattak le a bajnoki négyesről, viszont a Big 10-ben az ő vezetésével sikerült címet védeni, ahogy a Rose Bowlon is győztesként távoztak.  Haskinsnek innentől már a saját kezében van a sorsa, de ha nem lesz botrányos a combine-on, vagy nem jelennek meg róla korábbi botrányok, akkor jó eséllyel ő lehet az első kiválasztott irányító a 2019-es drafton. Na de melyik franchise által?

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!