Connect with us

Érdekességek

A Ravens a kompenzációs pickek királya

1994-ben vezették be először a kompenzációs pickek rendszerét azzal a szándékkal, hogy a szabadügynök-tevékenységek után hátrányba került csapatoknál ne álljon be drasztikus visszaesés. Idén nem sikerült teljesen elérni a kitűzött célokat.

 

 

Ahogy arról már beszámoltunk, a két Super Bowl-résztvevő csapat 2-2 harmadik körös kompenzációs picket kapott, egyedüliként a teljes mezőnyben. Magyarán nem a szegény kapott kompenzációt, hanem a gazdag lett még gazdagabb. Persze erről a legkevéséb a két GM-et kell hibáztatni, akik remekül ügyeskedtek, hiszen a papíron legnagyobb veszteségeik ellenére is odaértek a Super Bowlba. Rengeteg kifogást fel lehet sorolni, például hogy egyes GM-ek az állásukért küzdenek, ezért próbálnak mindig rengeteg pénzt elkölteni, de megmutatták már sokan a történelemben, hogy lehet ezt okosan is csinálni.

 

A legjobb példa lehet erre a Baltimore Ravens, amely messze a legtöbb kompenzációs picket gyűjtötte be a történelemben. Ozzie Newsome 49 pickkel gazdálkodhatott baltimore-i karrierje során, az ötvenediket pedig utóda, Eric DeCosta használhatja majd a harmadik körben, amelyet Ryan Jensen távozása után kaptak. Vagyis a Ravens 25 év alatt több fontos vagy nagy szerződésű játékost vesztett el, mint ahányat igazolt.

 

A Ravens után a Cowboys és a Packers következik 42 pickkel, a Patriots 39-cel, a Rams pedig 36-tal követi őket. A legkevesebbet a Saints kapta, egészen hihetetlennek tűnő 10 picket 25 év alatt, majd a Browns (13) és a Jets (14) következik növekvő sorrendben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!