Connect with us

Hír

Newton: Túl öreg vagyok már a változáshoz

A Panthers quarterback Cam Newton ma ünnepli a 30. születésnapját, vagyis NFL-es körökben már öregnek számít (még ha ez az irányítóknál nem is feltétlenül állja meg a helyét). A tavalyi évet ráadásul sérüléssel fejezte be, ami a csapat szezonjába került. Emiatt megkérdezték tőle, hogy fog-e változtatni a játékstílusán, pláne 30+ évesen, amire azt válaszolta: “Túl öreg vagyok a változáshoz”.

 

 

Newton nyolc éve van a ligában, többször is rájátszásba juttatta a Pantherst, egy a Super Bowl-részvétel is összejött vele, illetve 2015-ben MVP-nek választották. Egy szezont leszámítva mindig volt legalább 100 futása és 480 futott yardja, karrierje során már 58 futott TD-nél tart az alapszakaszban. Ez a fajta játék viszont nem tesz jót egy irányító egészségének, így akár öreg, akár nem, célszerű lenne változtatni a stílusán.

 

Az irányító szerződése még két évig érvényes, jövőre kinéz neki egy szerződéshosszabbítás. Ha másért, ezért megérné vigyáznia magára, a jelenlegi 20 milliós fizetése helyett jövőre simán kereshetne 35 millió körül az új kontraktussal.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!