Connect with us

Hír

Steven Jackson a Ramstől vonul vissza

Steven Jackson 2015 óta nem játszott egyetlen mérkőzésen sem, ennek ellenére csak most jelentette be hivatalosan a visszavonulását – mindezt a Rams játékosaként, ugyanis a korábbi klasszis futó aláírt egy egynapos szerződést a csapattal.

 

 

Jackson 1/24-es volt 2004-ben, és bár újoncként még csak három meccsen kezdett, másodévesként már a liga egyik legjobb futója volt. Sorozatban nyolc éven keresztül termelt 1000+ yardot, a legjobb szezonja 2006-ban volt, amikor 1528 futott yarddal és 13 TD-vel zárta a szezont, ráadásul 90 elkapásból volt még 806 yardja és 3 TD-je. Háromszor lett Pro Bowler, kétszer volt második csapatos All-Pro a Rams színeiben.

 

A 2012-es szezon után úgy döntött, hogy aktiválja a szerződése kilépési záradékát, így egy évvel a kontraktus lejárta előtt szabadügynökké vált. Mivel a Ramsnél nem sok sikerben volt része csapatszinten, így mindenképp contenderhez akart aláírni. A befutó végül a 2012-ben 13-3-as Falcons lett, de Atlantában nem jött ki neki a lépés: két év alatt csak 1200 yardot és 12 TD-t szerzett, ráadásul a csapat is megzuhant, egyszer sem sikerült rájátszásba jutni.

 

2015-ben a Falcons kivágta, majd sokáig nem is volt csapata. Végül decemberben szerződtette a Patriots, a Broncos elleni AFC-döntőt pedig TD-t is szerzett (karrierje első és egyetlen TD-jét a rájátszásban), de Super Bowlba nem sikerült jutni. Azóta nincs csapata, végül 36 évesen döntött a visszavonulás mellett.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!