Connect with us

Hír

Oscar-díjat nyert a korábbi NFL-játékos

Az éjszaka tartották az Oscar díjátadót, és ugyan erről nem szoktunk beszámolni egy amerikai focival foglalkozó weboldalon, most mégis megtesszük, ugyanis egy korábbi NFL-játékos is hazavihetett egy szobrot. Matthew Cherry bő egy évtizede több csapatban is megfordult, most pedig a “Legjobb animációs rövidfilm” kategóriában a Hair Love című kisfilmjével nyert Oscart. A hétperces alkotás arról szól, hogy egy afroamerikai apuka életében először próbál “megküzdeni” kislánya hajával.

Szerettem volna a gyerekeknek egy olyan karaktert adni, aki normalizálja és ünnepli a fekete hajat. A fekete apukáknak elég rossz a hírnevük a mainstream médiában, úgyhogy a legtöbb filmben látott sztereotípiával ellentétben gondoskodó szülőként szerettem volna bemutatni őket.

Cherry írta és rendezte a filmet, a producer pedig Karen Rupert Toliver volt.

Cherry 2004-ben draftolatlan volt, majd a Bengalsban, a Jaguarsban, a Panthersben és a Ravensben is megfordult elkapóként, de három szezon alatt egy elkapást sem tudott bemutatni, leginkább a gyakorlócsapatban kapott szerepet.

Ez egyébként ugyanaz a kategória, mint amiben két éve Kobe Bryant is Oscart nyert a Dear Basketball című rövidfilmjéért.

(via PFT)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!