Connect with us

Hír

A GM-ek eltolnák a draftot, az NFL nem

Az NFL továbbra is kitart amellett, hogy a draftot az előre eltervezettek szerint április 23-25 között rendezik meg (közösségi események nélkül, tévés körkapcsolással), annak ellenére, hogy a general managerek által alkotott bizottság azt javasolta Goodellnek, hogy halasszák el a draftot a koronavírus járvány miatt – írja az ESPN.

A bizottság arra hivatkozik, hogy versenyhátrányba kerülnek azok a csapatok, ahol az állam elrendelt kijárási tilalmat, ezáltal minden csapatlétesítményt be kellett zárni (néhány csapat egyébként is így döntött korábban). A franchise-ok nem tudnak orvosi és pszichológiai vizsgálatokat végezni a játékosokon, emellett nem tudnak találkozókat szervezni a játékosokkal és a Pro Dayeket is törlik – ez utóbbi mondjuk minden csapatnak ugyanakkora hátrányt jelent.

Erre válaszként az NFL az éjjel úgy határozott, hogy minden csapatlétesítményt ma estétől be kell zárni, tehát néhány kivétellel mindenkinek home office-ból kell dolgoznia ligaszerte legalább április 8-ig, akkor majd újragondolja a helyzetet az NFL vezetősége. Ezzel a lépéssel megteremtik az egyenlő feltételeket a csapatok számára, kilőve a general managerek aggályait.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!