Connect with us

Hír

Négy év után hivatalosan is visszatérhet Aldon Smith!

Aldon Smith 2015 óta nem játszott az NFL-ben, a Cowboys viszont április elején adott a 30 éves pass rushernek egy esélyt. A problémás múltú játékos egy évre $2 millióért írt alá, emellett még $2 milliót kereshet sackekkel kapcsolatos ösztönzők révén. Akkor még csak folyamatban volt a játékjogának visszaállítása, most viszont hivatalossá vált, megkapta az engedélyt, négy év után visszatérhet az NFL-be – íjra a PFT. Mostantól tehát a pass rusher részt vehet a Cowboys virtuális edzésein is.

Smith rendkívül tehetséges pass rusher volt, első 32 meccsén 33,5 sacket, első 42 meccsén pedig 43 sacket jegyzett, miután a 49ers az 1/7-es pickkel kiválasztotta a 2011-es drafton. Utána viszont elkezdődtek a problémák, sorozatban jöttek az eltiltások tiltott szerek használata miatt, legutóbb pedig egy “hit-and-run”, ittas vezetés, vandalizmus kombó miatt meszelték el.

Egyébként az új Kollektív Szerződésben lévő, enyhébb szabályzat a tiltott szerekkel kapcsolatban nem kedvez Smithnek, ugyanis arra nem vonatkozik a szabály, akit korábban legalább egy évre eltiltottak. Ez tehát azt jelenti, hogy elméletben egy pozitív teszt ismét a határozatlan idejű eltiltását jelentené.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!