Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #2

fantasyfix

 

Már csak egyet kell aludni, és beindul a fantasy nagyüzem, úgyhogy érkezünk is az eheti Fantasy Fix-szel, amelyben – vállalható hibaszázalék mellett – megmondjuk a sit/start tutit. Az eheti jótanácsom pedig az, hogy egy forduló alapján nem érdemes túl mély következtetéseket levonni a játékosok teljes szezonjáról, így attól még, hogy valamelyik kezdőd beragadt a rajtnál, nem kell elkezdened temetni az illetőt, lehet, hogy már ezen a héten bizonyítani fog. (Kivéve persze, ha CJ Andersonról van szó, ő nem vette komolyan ezt a bizonyítás dolgot.) :(

 

QB

 

START: Carson Palmer (Cardinals @ Bears)

 

Palmer a fél szezon kihagyása után tökéletes teljesítménnyel némította el a kritikusokat, 3 TD-je mellett bőven termelte a yardokat, és még a labdára is vigyázni tudott. A Cardinals jó hangulatban készülhet a chicagói vendégjátékára, ahol az ellenfél ugyan egy fokkal jobbnak tűnik, mint ahogy azt gondoltuk egy héttel ezelőtt, de ha Cardsnak sikerül átmenteni a Packers által alkalmazott passz-sémákat (az elkapógárda náluk is megvan hozzá), úgy várhatóan egy viszonylag magas összpontszámú meccsen fognak hullani azok a TD-passzok.

 

START: Matt Ryan (Falcons @ Giants)

 

A múlt heti (meglepetés)győzelem szép pontszámot hozott a konyhára még úgy is, hogy 2 TD-je mellé 2 INT-et is felrakott az asztalra az atlantai QB. Ilyen szempontból kellemesnek tűnik a Giants elleni matchup, hiszen az óriások a secondaryben (különösen talán a safety poszton) eléggé hiányosak, így különösebb akadálya nincs annak, hogy Ryan az Eagles ellen használt playbookot alkalmazva (dobd a labdát Julio-nak) könnyedén 20 pont felett zárjon.

 

HAIL MARY: Nick Foles (Rams @ Redskins)

 

Bár nem gondolnám, hogy Foles ebben a fordulóban is egy ingyen futott TD-vel fogja megörvendeztetni azt a néhány tulajdonost, aki esetleg őt kezdetné, de nem lehet eltekinteni attól, hogy a Rams új irányítója intelligensen és hatékonyan vezette az offense-t, és bizony 300 yardot hozott össze a Seahawks ellen. Bár a Redskins az első héten bizonyította, hogy képes ellenállást mutatni, Foles jelenti a legbiztosabb opciót a jelenleg a waiveren elérhető irányítók közül.

 

SIT: Eli Manning (Giants vs. Falcons)

 

Hiába szerzett 26 pontot a Cowboys ellen a Giants, nem mondhatnánk, hogy az offense különösebben klappolt volna, Eli nehezen találta a célpontjait (igen, még OBJ-t se), és összesen 200 yard alatt maradt. A Falcons újraszervezett védelme kifejezetten hatékonynak tűnt a nyitóhéten, így nem gondolnám, hogy Elinak könnyebb dolga lesz majd, sőt kifejezetten csodálkoznék, ha a 2. hétig nem születne meg az első interceptione.

 

SIT: Cam Newton (Panthers vs. Texans)

 

Camet már múlt héten is sirattam, és a látottak nem győztek meg arról, hogy változtatnom kellene az álláspontomon. Olsent levédekezték, a többi elkapóját nem találta, és ugyan próbálkozott a futással, de yardokban nem nyilvánult meg ez a szándéka. A héten érkezik a liga egyik legkeményebb defense-e, úgyhogy jó eséllyel nem ebben a fordulóban fog átlendülni Cam a holtponton, a rendkívül kevés pontot hozó meccsen pedig nem fog se passzolt, se futott TD-t szerezni az irányító.

 

RB

 

START: Justin Forsett (Ravens @ Raiders)

 

A Ravens támadóegysége – jóslatunknak megfelelően – igencsak beragadt a kőkemény denveri védelemmel szemben. Ennek megfelelően a legjobbkor jön az (Aldon Smith ide vagy oda) Oakland Raiders elleni vendégjáték, ahol a hazaiak egyelőre az udvarias pofozógép szerepet igyekeznek felvenni. Mivel elkapók továbbra is eléggé limitáltan állnak a vendégek rendelkezésére, így kulcsszerepe lesz a futójátéknak, ami legalább 70 yardot és 1 TD-t fog eredményezni a veterán futónak.

 

START: Bishop Sankey (Titans @ Browns)

 

Ha nem néznék most eggyel lejjebb a listámon, akkor azt mondanám, hogy a lista legváratlanabb neve következik, de így csak annyit teszek hozzá, hogy nem gondoltam volna, hogy Sankey nevét a start rovatban kell majd leírnom. A Titans lendületes kezdésében nem kis szerepe volt az elkapási tehetséget is bemutató Bishopnak, aki csapata első számú futóopciójaként készül a már a 2. hétre széteső Browns ellen, akik ugye az előző fordulóban 22 pontot engedélyeztek Ivorynak. Bár nyilvánvaló, hogy Ivory > Sankey, egy 15 pont körüli teljesítményt tőle is elvárhatunk.

 

HAIL MARY: Chris Johnson (Cardinals @ Bears)

 

Andre Ellington sérülését követően Arians egyértelműen leszögezte, hogy a ligából kikopni nem tudó Chris Johnson fogja helyettesíteni. Bár biztosak lehetünk abban, hogy az első meccsen futósnapet egyáltalán nem kapó újonc David Johnson bele fog piszkálni CJ teljesítménye, de a prioritást várhatóan tényleg a veterán fogja élvezni, és a goal line carryk is hozzá fognak kerülni. Kezdő RB-t a waiverről nem könnyű szerezni, ha ideiglenesen is, most itt van rá a lehetőség!

 

SIT: LeGarette Blount (Patriots @ Bills)

 

Belichick futással kapcsolatos elképzelései nem egyszerűen dekódolhatóak, így egyelőre nehéz elhelyezni az eltiltásából visszatérő Blountot a fantasy térképén. Bár az első héten beugró Dion Lewis nem az a tipikus 3-down futó, egészen jól mozgott a pályán, így könnyen lehet, hogy Blount szerepvállalását is limitálni fogja. Az ellenfél ráadásul az a Bills lesz, amely teljesen megfojtotta a Colts futójátékát, így Blountnál egyelőre érdemes lehet kivárásra játszani.

 

SIT: Doug Martin (Bucs @ Saints)

 

Ne dőljetek be a Doug Martin-csapdának! Igen, a Titans ellen szerzett 5 pontja indokolható azzal, hogy a gyorsan elfajuló meccsen csapatának muszáj volt a passzjátékra fókuszálnia – ez valóban így van, de semmi nem utal arra, hogy a Titansnél jobb csapat Saints ellen bármivel is jobb lesz majd a helyzet. A Bucs támadófala nem muzsikál túl jól, Winston egyelőre még nem akkora tényező, hogy a védelmek csak a passzra figyeljenek, így Martinnak még a múlt heti teljesítmény megismétlése sem lesz egyszerű feladat.

 

WR

 

START: Pierre Garcon (Redskins vs. Rams)

 

DeSean Jackson kiesésével a fantasy relevanciáját folyamatosan elveszítő Garcon elé került a lehetőség, hogy egyértelmű egyes számú elkapóként megpróbáljon beférkőzni a WR2 zónába. A Rams jól védekezte le a futást brutális front7-jével a Seahawks ellen, így inkább a passzjátékban találhat megoldást a Redskins a pontszerzésre, pláne a Rams továbbmenti a Seahawks ellen mutatott formáját, és képes lesz dominálni a mérkőzést – Cousinsnak nem lesz más megoldása, mint Garcon megkeresése.

 

START: Donte Moncrief (Colts vs. Jets)

 

Egyelőre nem tudunk pontos információt TY Hilton sérülésével kapcsolatosan, de azt biztosra vehetjük, hogy az elkapó nem lesz 100%-os állapotban, így valószínűleg limitáltan áll majd rendelkezésre. Mivel Andre Johnson kiöregedett ebből a játékból, így racionális számítások alapján Moncrief a következő elkapó a sorban, akinek minden adottsága ahhoz, hogy pofátlanul végigfussa a pályát Luck hosszú passzaival, és 100 yard felett termeljen.

 

HAIL MARY: Cole Beasley (Cowboys @ Eagles)

 

Úgy tűnik, hogy az eheti WR start listába kizárólag egy elkapótárs sérülésével lehet bekerülni – fogjuk ezt most arra, hogy a 2. héten még nem látjuk tökéletesen, hogy az egyes matchupok mit jelentenek az elkapók számára. A Dez nélkül felálló Cowboys offense megpróbál majd a futásra támaszkodni, de minden passz nem mehet Witten irányába, így az Eagles elleni shootouton Terrance Williams és Beasley is egyaránt hatékony lesz, de Beasley-től többet várok, így ő az eheti ingyen WR2-m.

 

SIT: Amari Cooper (Raiders vs. Ravens)

 

Ezt a választást nem kell túlságosan megindokolni, és bár nem akarom azonnal leírni a Raiderst, de a múlt heti teljesítmény nem sok jóval kecsegtet fantasy szempontból. Coopernek ráadásul azzal a  kőkemény Ravens defense-zel kell megbirkóznia, akik nem engedtek TD-passzt Peyton Manningnek – nem gondolom, hogy ez a feladat sokkal könnyebben fog menni Derek Carrnak (vagy legrosszabb esetben Matt McGloinnak).

 

SIT: James Jones (Packers vs. Seahawks)

 

Tudom, hogy egy viszonylag bold ajánlás ez, de én egyelőre még nem bízok Jones konzisztens teljesítménye. A Bears elleni meccsen a felé szálló 4 labdából 2-t TD-re váltott, de vajon képes lesz ennek a megismétlésére? Attól tartok, hogy a Seahawks megtépázott secondary-je azért valamennyivel nagyobb ellenállást fog tudni kifejteni, mint a Bears, így kevesebb passzlehetőségen, yardon és TD-n kell majd megosztoznia a három éhes elkapónak.

 

TE

 

START: Tyler Eifert (Bengals vs. Chargers)

 

A Bengals tight endjével kapcsolatosan már a szezon előtt elkezdtek növekedni a várakozások, és hamar a legnépszerűbb sleeper pickek egyikévé nőtte ki magát a harmadéves TE. Az első fordulóban aztán már jöhetett is az „ugye, hogy megmondtam” kör, 104 yarddal és 2 TD-vel óriásit robbantott Eifert. Egy kiugró eredmény persze még nem jelent olyan sokat, de a meccs képe alapján úgy látszott, hogy a Bengals offense kifejezetten kereste Eifertet, így jó előjelekkel készülhet az ellen a Chargers ellen, aki a Lions ellen nem tudott hatékony TE elleni védekezést nyújtani.

 

HAIL MARY: Austin Seferian-Jenkins (Bucs @ Saints)

 

Korunk leghosszabb nevű tight endje (honorable mention: Michael Hoomanawanui) Eiferthez hasonlóan 20 pont feletti teljesítménnyel nyitotta második szezonját. Jenkinsnél azonban jóval kisebb esélyt látok az előző fordulós játéka megismétlésére, de bízva abban, hogy a tapasztalatlan QB-k szeretik a biztonsági célpontjaikat, és hogy a Tampa játékát elnézve a Saints ellen is megvan az esély a garbage time-beli tündöklésre, ebben a körben is indokolható a kezdetése.

 

SIT: Heath Miller (Steelers vs. 49ers)

A 49ers kedd hajnali helytállását követően jóval óvatosabbá váltak az 1/1-et hirdető hangok, és bár a Steelers egyértelmű favoritja a mérkőzésnek, semmiképpen sem számíthatunk fáklyásmenetre. Bár a Steelers támadóegysége jelenleg – még talán Bell nélkül is – meghaladja a Vikings képességeit, de figyelembe véve azt, hogy a 49ers mennyire hatékonyan tudta megállítani a lilák támadóit, úgy gondolom, hogy a limitált számú TD passz ezúttal is el fogja kerülni a Steelers veterán tight endjét.

 

D/ST

 

START: Rams @ Redskins

 

Ha a Seahawks ellen sikerült 14 fantasy pontot begyűjteni, akkor mi akadálya van annak, hogy a DeSean Jackson nélküli Redskinst nem csak szétsackeljék (SEA ellen 6 sack), de még alacsony pontszámon is tartsák?

 

START: Dolhpins @ Jaguars

 

A “Ki játszik a Jags ellen?” lottó eheti győztese a védelemben amúgy is jól muzsikáló Dolphins, akik ezen a héten nem special team, hanem defense TD-vel tornázzák feljebb pontszámukat.

 

START: Panthers vs Texans

 

Bár Hoyer helyett Mallett lép a kezdő szerepbe, ez nem különösebb befolyásolja az elvárásainkat, pontszegény, turnover-gazdag meccsen mindkét csapat védelme jól fog teljesíteni.

 

START: Saints vs Bucs

 

A Bucs talán nem fog beleszaladni egy akkora mészárlásba, mint az előző héten, de a Saints ellen idegenben nem lesz könnyű dolguk, és Winston továbbra is be fog segíteni néhány interceptionnel.

 

START: Texans @ Panthers

 

A papíron kegyetlen Texans D bemutatkozása nem volt meggyőző a Kansas ellen, de kiváló lehetőséget kapnak a nehézkesen zakatoló Panthers offense ellen a javításra.

 

 

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel Grant
Daniel Grant
2015-09-19 14:04

szerintetek kit érdemes kivágni, hogy megszerezzem Moncriefet?
a) Jarvis Landry
b) Bishop Sankey
c) Tevin Coleman
d) Martavis Bryant
e) Roddy White
f) hagyd el, fiam

katonadani
Reply to  Daniel Grant
2015-09-19 14:09

nálam f) :D

Daniel Grant
Daniel Grant
Reply to  katonadani
2015-09-20 14:14

És ha Frank Gore-t is meg tudnám szerezni? Valaki random kivágta…

Mr. Robot
Mr. Robot
2015-09-19 17:36

Én a Colts elkapókkal úgy vagyok, mint a többség a Saints elkapókkal. Lucknak egyszerűen annyi opciója van, hogy TY sem jelenthet garantált ~180-200 pontú szezont, pont ezért kerültem őt és a többi Colts WR-t egyaránt.

Balogh Martin
Balogh Martin
2015-09-20 14:03

Ha van olyan játékosom, aki sérült és kérdéses… mivan akkor ha nem tud játszani de a kezdőmbe van? Van idém még meccs előtt lecserélni ha igen mennyi idővel, mert lehet nem érek haza meccs kezdésig, és akkor most cserélném le a kezdőmből hogy a másik legalább termeljen valamennyi pontot.

Előre is köszönöm a választ.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x