Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #2

fantasyfix

 

Már csak egyet kell aludni, és beindul a fantasy nagyüzem, úgyhogy érkezünk is az eheti Fantasy Fix-szel, amelyben – vállalható hibaszázalék mellett – megmondjuk a sit/start tutit. Az eheti jótanácsom pedig az, hogy egy forduló alapján nem érdemes túl mély következtetéseket levonni a játékosok teljes szezonjáról, így attól még, hogy valamelyik kezdőd beragadt a rajtnál, nem kell elkezdened temetni az illetőt, lehet, hogy már ezen a héten bizonyítani fog. (Kivéve persze, ha CJ Andersonról van szó, ő nem vette komolyan ezt a bizonyítás dolgot.) :(

 

QB

 

START: Carson Palmer (Cardinals @ Bears)

 

Palmer a fél szezon kihagyása után tökéletes teljesítménnyel némította el a kritikusokat, 3 TD-je mellett bőven termelte a yardokat, és még a labdára is vigyázni tudott. A Cardinals jó hangulatban készülhet a chicagói vendégjátékára, ahol az ellenfél ugyan egy fokkal jobbnak tűnik, mint ahogy azt gondoltuk egy héttel ezelőtt, de ha Cardsnak sikerül átmenteni a Packers által alkalmazott passz-sémákat (az elkapógárda náluk is megvan hozzá), úgy várhatóan egy viszonylag magas összpontszámú meccsen fognak hullani azok a TD-passzok.

 

START: Matt Ryan (Falcons @ Giants)

 

A múlt heti (meglepetés)győzelem szép pontszámot hozott a konyhára még úgy is, hogy 2 TD-je mellé 2 INT-et is felrakott az asztalra az atlantai QB. Ilyen szempontból kellemesnek tűnik a Giants elleni matchup, hiszen az óriások a secondaryben (különösen talán a safety poszton) eléggé hiányosak, így különösebb akadálya nincs annak, hogy Ryan az Eagles ellen használt playbookot alkalmazva (dobd a labdát Julio-nak) könnyedén 20 pont felett zárjon.

 

HAIL MARY: Nick Foles (Rams @ Redskins)

 

Bár nem gondolnám, hogy Foles ebben a fordulóban is egy ingyen futott TD-vel fogja megörvendeztetni azt a néhány tulajdonost, aki esetleg őt kezdetné, de nem lehet eltekinteni attól, hogy a Rams új irányítója intelligensen és hatékonyan vezette az offense-t, és bizony 300 yardot hozott össze a Seahawks ellen. Bár a Redskins az első héten bizonyította, hogy képes ellenállást mutatni, Foles jelenti a legbiztosabb opciót a jelenleg a waiveren elérhető irányítók közül.

 

SIT: Eli Manning (Giants vs. Falcons)

 

Hiába szerzett 26 pontot a Cowboys ellen a Giants, nem mondhatnánk, hogy az offense különösebben klappolt volna, Eli nehezen találta a célpontjait (igen, még OBJ-t se), és összesen 200 yard alatt maradt. A Falcons újraszervezett védelme kifejezetten hatékonynak tűnt a nyitóhéten, így nem gondolnám, hogy Elinak könnyebb dolga lesz majd, sőt kifejezetten csodálkoznék, ha a 2. hétig nem születne meg az első interceptione.

 

SIT: Cam Newton (Panthers vs. Texans)

 

Camet már múlt héten is sirattam, és a látottak nem győztek meg arról, hogy változtatnom kellene az álláspontomon. Olsent levédekezték, a többi elkapóját nem találta, és ugyan próbálkozott a futással, de yardokban nem nyilvánult meg ez a szándéka. A héten érkezik a liga egyik legkeményebb defense-e, úgyhogy jó eséllyel nem ebben a fordulóban fog átlendülni Cam a holtponton, a rendkívül kevés pontot hozó meccsen pedig nem fog se passzolt, se futott TD-t szerezni az irányító.

 

RB

 

START: Justin Forsett (Ravens @ Raiders)

 

A Ravens támadóegysége – jóslatunknak megfelelően – igencsak beragadt a kőkemény denveri védelemmel szemben. Ennek megfelelően a legjobbkor jön az (Aldon Smith ide vagy oda) Oakland Raiders elleni vendégjáték, ahol a hazaiak egyelőre az udvarias pofozógép szerepet igyekeznek felvenni. Mivel elkapók továbbra is eléggé limitáltan állnak a vendégek rendelkezésére, így kulcsszerepe lesz a futójátéknak, ami legalább 70 yardot és 1 TD-t fog eredményezni a veterán futónak.

 

START: Bishop Sankey (Titans @ Browns)

 

Ha nem néznék most eggyel lejjebb a listámon, akkor azt mondanám, hogy a lista legváratlanabb neve következik, de így csak annyit teszek hozzá, hogy nem gondoltam volna, hogy Sankey nevét a start rovatban kell majd leírnom. A Titans lendületes kezdésében nem kis szerepe volt az elkapási tehetséget is bemutató Bishopnak, aki csapata első számú futóopciójaként készül a már a 2. hétre széteső Browns ellen, akik ugye az előző fordulóban 22 pontot engedélyeztek Ivorynak. Bár nyilvánvaló, hogy Ivory > Sankey, egy 15 pont körüli teljesítményt tőle is elvárhatunk.

 

HAIL MARY: Chris Johnson (Cardinals @ Bears)

 

Andre Ellington sérülését követően Arians egyértelműen leszögezte, hogy a ligából kikopni nem tudó Chris Johnson fogja helyettesíteni. Bár biztosak lehetünk abban, hogy az első meccsen futósnapet egyáltalán nem kapó újonc David Johnson bele fog piszkálni CJ teljesítménye, de a prioritást várhatóan tényleg a veterán fogja élvezni, és a goal line carryk is hozzá fognak kerülni. Kezdő RB-t a waiverről nem könnyű szerezni, ha ideiglenesen is, most itt van rá a lehetőség!

 

SIT: LeGarette Blount (Patriots @ Bills)

 

Belichick futással kapcsolatos elképzelései nem egyszerűen dekódolhatóak, így egyelőre nehéz elhelyezni az eltiltásából visszatérő Blountot a fantasy térképén. Bár az első héten beugró Dion Lewis nem az a tipikus 3-down futó, egészen jól mozgott a pályán, így könnyen lehet, hogy Blount szerepvállalását is limitálni fogja. Az ellenfél ráadásul az a Bills lesz, amely teljesen megfojtotta a Colts futójátékát, így Blountnál egyelőre érdemes lehet kivárásra játszani.

 

SIT: Doug Martin (Bucs @ Saints)

 

Ne dőljetek be a Doug Martin-csapdának! Igen, a Titans ellen szerzett 5 pontja indokolható azzal, hogy a gyorsan elfajuló meccsen csapatának muszáj volt a passzjátékra fókuszálnia – ez valóban így van, de semmi nem utal arra, hogy a Titansnél jobb csapat Saints ellen bármivel is jobb lesz majd a helyzet. A Bucs támadófala nem muzsikál túl jól, Winston egyelőre még nem akkora tényező, hogy a védelmek csak a passzra figyeljenek, így Martinnak még a múlt heti teljesítmény megismétlése sem lesz egyszerű feladat.

 

WR

 

START: Pierre Garcon (Redskins vs. Rams)

 

DeSean Jackson kiesésével a fantasy relevanciáját folyamatosan elveszítő Garcon elé került a lehetőség, hogy egyértelmű egyes számú elkapóként megpróbáljon beférkőzni a WR2 zónába. A Rams jól védekezte le a futást brutális front7-jével a Seahawks ellen, így inkább a passzjátékban találhat megoldást a Redskins a pontszerzésre, pláne a Rams továbbmenti a Seahawks ellen mutatott formáját, és képes lesz dominálni a mérkőzést – Cousinsnak nem lesz más megoldása, mint Garcon megkeresése.

 

START: Donte Moncrief (Colts vs. Jets)

 

Egyelőre nem tudunk pontos információt TY Hilton sérülésével kapcsolatosan, de azt biztosra vehetjük, hogy az elkapó nem lesz 100%-os állapotban, így valószínűleg limitáltan áll majd rendelkezésre. Mivel Andre Johnson kiöregedett ebből a játékból, így racionális számítások alapján Moncrief a következő elkapó a sorban, akinek minden adottsága ahhoz, hogy pofátlanul végigfussa a pályát Luck hosszú passzaival, és 100 yard felett termeljen.

 

HAIL MARY: Cole Beasley (Cowboys @ Eagles)

 

Úgy tűnik, hogy az eheti WR start listába kizárólag egy elkapótárs sérülésével lehet bekerülni – fogjuk ezt most arra, hogy a 2. héten még nem látjuk tökéletesen, hogy az egyes matchupok mit jelentenek az elkapók számára. A Dez nélkül felálló Cowboys offense megpróbál majd a futásra támaszkodni, de minden passz nem mehet Witten irányába, így az Eagles elleni shootouton Terrance Williams és Beasley is egyaránt hatékony lesz, de Beasley-től többet várok, így ő az eheti ingyen WR2-m.

 

SIT: Amari Cooper (Raiders vs. Ravens)

 

Ezt a választást nem kell túlságosan megindokolni, és bár nem akarom azonnal leírni a Raiderst, de a múlt heti teljesítmény nem sok jóval kecsegtet fantasy szempontból. Coopernek ráadásul azzal a  kőkemény Ravens defense-zel kell megbirkóznia, akik nem engedtek TD-passzt Peyton Manningnek – nem gondolom, hogy ez a feladat sokkal könnyebben fog menni Derek Carrnak (vagy legrosszabb esetben Matt McGloinnak).

 

SIT: James Jones (Packers vs. Seahawks)

 

Tudom, hogy egy viszonylag bold ajánlás ez, de én egyelőre még nem bízok Jones konzisztens teljesítménye. A Bears elleni meccsen a felé szálló 4 labdából 2-t TD-re váltott, de vajon képes lesz ennek a megismétlésére? Attól tartok, hogy a Seahawks megtépázott secondary-je azért valamennyivel nagyobb ellenállást fog tudni kifejteni, mint a Bears, így kevesebb passzlehetőségen, yardon és TD-n kell majd megosztoznia a három éhes elkapónak.

 

TE

 

START: Tyler Eifert (Bengals vs. Chargers)

 

A Bengals tight endjével kapcsolatosan már a szezon előtt elkezdtek növekedni a várakozások, és hamar a legnépszerűbb sleeper pickek egyikévé nőtte ki magát a harmadéves TE. Az első fordulóban aztán már jöhetett is az „ugye, hogy megmondtam” kör, 104 yarddal és 2 TD-vel óriásit robbantott Eifert. Egy kiugró eredmény persze még nem jelent olyan sokat, de a meccs képe alapján úgy látszott, hogy a Bengals offense kifejezetten kereste Eifertet, így jó előjelekkel készülhet az ellen a Chargers ellen, aki a Lions ellen nem tudott hatékony TE elleni védekezést nyújtani.

 

HAIL MARY: Austin Seferian-Jenkins (Bucs @ Saints)

 

Korunk leghosszabb nevű tight endje (honorable mention: Michael Hoomanawanui) Eiferthez hasonlóan 20 pont feletti teljesítménnyel nyitotta második szezonját. Jenkinsnél azonban jóval kisebb esélyt látok az előző fordulós játéka megismétlésére, de bízva abban, hogy a tapasztalatlan QB-k szeretik a biztonsági célpontjaikat, és hogy a Tampa játékát elnézve a Saints ellen is megvan az esély a garbage time-beli tündöklésre, ebben a körben is indokolható a kezdetése.

 

SIT: Heath Miller (Steelers vs. 49ers)

A 49ers kedd hajnali helytállását követően jóval óvatosabbá váltak az 1/1-et hirdető hangok, és bár a Steelers egyértelmű favoritja a mérkőzésnek, semmiképpen sem számíthatunk fáklyásmenetre. Bár a Steelers támadóegysége jelenleg – még talán Bell nélkül is – meghaladja a Vikings képességeit, de figyelembe véve azt, hogy a 49ers mennyire hatékonyan tudta megállítani a lilák támadóit, úgy gondolom, hogy a limitált számú TD passz ezúttal is el fogja kerülni a Steelers veterán tight endjét.

 

D/ST

 

START: Rams @ Redskins

 

Ha a Seahawks ellen sikerült 14 fantasy pontot begyűjteni, akkor mi akadálya van annak, hogy a DeSean Jackson nélküli Redskinst nem csak szétsackeljék (SEA ellen 6 sack), de még alacsony pontszámon is tartsák?

 

START: Dolhpins @ Jaguars

 

A “Ki játszik a Jags ellen?” lottó eheti győztese a védelemben amúgy is jól muzsikáló Dolphins, akik ezen a héten nem special team, hanem defense TD-vel tornázzák feljebb pontszámukat.

 

START: Panthers vs Texans

 

Bár Hoyer helyett Mallett lép a kezdő szerepbe, ez nem különösebb befolyásolja az elvárásainkat, pontszegény, turnover-gazdag meccsen mindkét csapat védelme jól fog teljesíteni.

 

START: Saints vs Bucs

 

A Bucs talán nem fog beleszaladni egy akkora mészárlásba, mint az előző héten, de a Saints ellen idegenben nem lesz könnyű dolguk, és Winston továbbra is be fog segíteni néhány interceptionnel.

 

START: Texans @ Panthers

 

A papíron kegyetlen Texans D bemutatkozása nem volt meggyőző a Kansas ellen, de kiváló lehetőséget kapnak a nehézkesen zakatoló Panthers offense ellen a javításra.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!