Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #4

fantasyfix

 

 

GAME DAY! A negyedik játéknapra ráfordulva sok-sok bizonytalanságot kell leküzdenünk ahhoz, hogy eredményes fordulót tudjunk zárni, így ismét jelentkezünk néhány jótanáccsal azzal kapcsolatosan, hogy kit érdemes a kezdőnkbe állítani. Mielőtt tovább olvasnánk, két apró megjegyzést hintenék még el a mai nappal kapcsolatosan:

 

#1: A cikkben szereplő Jaguars-okosságok azonnal érvényüket vesztik, ha Luck nem tudja vállalni a játékot – teljesen más játékképre számíthatunk, amivel kapcsolatosan nehezen tudnék jósolni.

 

#2: Ne felejtsétek, hogy a Jets – Dolphins mérkőzés Londonban lesz, így 15:30-kor kezdődik, ami azt jelenti, hogy a két csapat játékosaival kapcsolatos döntéseket érdemes minél hamarabb meghozni.

 

RB

 

START: Chris Ivory (Jets @ Dolphins – London)

 

 

A Jets igencsak trükkös húzással lepte meg Ivory közepesen informált tulajdonosait: az RB-t aktív játékosként nevezték a meccsre, de aztán a pályára elfelejtették felküldeni sérülése miatt, így 0 pontot hozott össze. Sebaj, azóta minden hivatalos riport arról számol be, hogy Ivory felgyógyult, teljes edzésmunkát végez, és készen áll arra, hogy a Billshez és a Jaguarshoz hasonlóan csapatával együtt átgázoljon a közepes futás elleni védekezéssel rendelkező Dolphins ellen.

 

START: Karlos Williams (Bills vs. Giants)

 

Az év eddigi legjobb waiver pickupja eddigi mindhárom meccsén TD-t szerzett és minden esélye megvan arra, hogy ezt a sorozatot folytassa, pláne úgy, hogy vetélytársa, LeSean McCoy egész biztosan kihagyja a Giants elleni mérkőzést. Bármennyire is hisz a Bills Tyrod Taylor varázslatos játékában, a csapat támadójátéka erősen támaszkodik a futásra, ha pedig sikerül megszerezni a vezetést, akkor egész biztosan számíthatunk arra, hogy Williams feladata lesz az óra meggyilkolása – a szezon legjobb YPC-vel rendelkező futójaként ez menni is fog venni.

 

HAIL MARY: Lance Dunbar (Cowboys @Saints)

 

Igazán elkeserítő futóhelyzetben lévő játékostársaknak instant megoldásként Lance Dunbart ajánlom, aki egy ritka gyenge színvonalú meccsen RB-ként fogja a legtöbb elkapott yardot szerezni a Cowboysból.  A Cowboys a hírek szerint továbbra sem nagyon szeretné szabadon engedni Weedent, így továbbra is maradni fog a futójátékra (ez marad Randle asztala) és a checkdown passzokra épülő struktúra: ez utóbbiból 8-10 elkapást Dunbarhoz várunk érkezni.

 

SIT: TJ Yeldon (Jaguars @ Colts)

 

Személy szerint nem tartom lehetetetlennek, hogy a Jaguars újonc futócsodája egyszer majd talán tényleg igazolja, hogy miért kellett a 3-4. kör környékén draftolni, de nem gondolnám, hogy erre pont ezen a hétvégén kerül sor. Bár Luck bosszúhadjárata nem pörög olyan magas fordulatszámon, mint ahogy beharangoztam, de a Colts van annyival jobb csapat a Jagsnél, hogy az első negyed végén kialakuljon akkora különbség, ami a futójáték feladását eredményezi.

 

SIT: Arian Foster (Texans @ Falcons)

 

Fostert aktiválták a Falcons elleni meccsre, így elvileg semmi akadálya sincs annak, hogy beváltsuk a szezont elején megvett zsetonjainkat, és pályára küldjük az elit RB-t. Azonban én mégis mindenkit óvatosságra intenék, attól még, hogy valakit aktiválnak, nem jelenti azt, hogy egyáltalán a pályára fog menni (lásd: Ivory múlt héten),  de ha mégis pályára lép, akkor sem valószínű, hogy rögtön az első meccsén 20+ carry-t fog bevállalni, szóval én nem várnék tőle érdemi teljesítményt.

 

WR

 

START: Percy Harvin (Bills vs. Giants)

 

 

A Bills eheti „ne játsszanak a kezdőid” akciója eredményeként Sammy Watkins sem fog pályára lépni a Giants ellen, így a passzterhelés át fog terelődni (elsősorban) Percy Harvinra és (másodsorban pedig) Robert Woodsra. Harvin teljesítményére igazából eddig sem lehetett különösebb panasz, a fix yardtermelése minden meccsen megvolt, és amennyiben egy TD-t még rá tud pakolni, akkor nagyon elégedettek lehetünk Harvin kezdetésével.

 

START: Jordan Matthews (Eagles @ Redskins)

 

A diszkréten lángoló Eagles offense egyetlen fix pontjának Jordan Matthewst tartom, még akkor is, ha az elkapó különleges ütemérzékkel választotta csapata egyetlen nyertes meccsét arra, hogy 5 pontot alatt teljesítesen. Ez azonban csak véletlen szórás, ahhoz, hogy az Eagles nyerni (támadni) tudjon, szükség van egy stabil, 80-100 yard közötti Matthewsra. A logika nagyon egyszerű: mivel a gyengécske Redskinst verni fogja az Eagles, így az elkapó is nagyon jó meccset fog hozni.

 

HAIL MARY: Allen Hurns (Jaguars @ Colts)

 

Ezekben a vészterhes időkben nehéz Jaguars játékost jó szívvel ajánlani, de ha tartom magamat ahhoz a game planhez, amit elképzeltem magamnak a Colts-Jags mérkőzésre, akkor látom magam előtt a Colts ellépését követően elkeseredő Bortlest, aki vad és hosszú passzaival igyekszik visszahozni a csapatát a meccsbe. Néhány ezek közül ugyan interception lesz, de a célba érő labdák – egy kis garbage time támogatással, mint a Pats ellen – elegek lehetnek egy korrekt pontszámhoz.

 

SIT: Mike Wallace (Vikings @ Broncos)

 

Bár nem gondolnám, hogy túl sokan kezdetik óriási lelkesedéssel a Vikings eddig igazából semmit sem mutató veteránját, de a biztonság kedvéért jelezni szeretném, hogy nem a Denver elleni vendégjáték lesz az az alkalom, amikor akár Flexbe rakva számítunk arra, hogy Wallace robbantson egyet. Összességében az egész Vikings passzjátékre elmondható ez az intelem,, úgyhogy egyelőre a padon érdemes megvárni azt, hogy merre halad tovább a szezon.

 

SIT: Travis Benjamin (Browns @ Chargers)

 

A Browns elkapója tovább folytatta meglepő sorozatát, és a szezon mindhárom meccsén TD-t tudott szerezni, ami mindenképp megsüvegelendő teljesítmény, de a fenntarthatósággal kapcsolatosan erőteljesek maradnak az aggályaim, pláne úgy, hogy McCown fog kezdeni a Brownsnál. Bónusz adalék: nem feltétlenül gondolnánk, de a Chargers engedi a 2. legkevesebb fantasy pontot az ellenfél elkapóinak, így a matchupot sem tudom körberajongani.

 

QB

 

START: Derek Carr (Raiders @ Bears)

 

 

Bárcsak hallgattam volna magamra, és az én csapatomban játszana Carr! Sajnos így már csak a külső szemlélő okoskodásaként tudom azt mondani, hogy a Bengals elleni beragadást követően összeállt az oaklandi háromfejű szörnyeteg, amely Carr vezetésével pozitív mérleget visz a nyugati partokra. Ez a folyamat a fantasy termelésnek sem árt majd, a következő lépés pedig a QB-knak az 5. legtöbb pontot engedélyező Bears elleni párharc lesz, amely barátok közt is 20+ pontot jelent Carr számára.

 

START: Eli Manning (Bills vs. Giants)

 

Ahhoz képest, hogy a Billstől azt vártuk, hogy védelmével fog kitűnni a mezőnyből, mégis shootoutokba kényszerül a buffalói csapat, aminek eredményeket a 4. legtöbb pontot engedték az ellenfelek QB-inak. Eli Manning pedig köszöni, és igyekszik kihasználni ezt a lehetőséget, eddigi formája alapján minden esélye megvan rá: az idényben még nem dobott interceptiont, cserébe viszont a bombaformában lévő Beckham – Randle elkapópáros várja, hogy a 350 yardot és 2 TD-t kiossza vasárnap.

 

HAIL MARY: Ryan Fitzpatrick (Jets @ Dolphins – London)

 

A tábornok eddigi meccsein nagyon pontosan a 13-16 pont közötti „nem katasztrofális, de azért nem is különösebben fantasztikus” tartományban teljesített, ami viszonylag biztos alapot jelent, nagyon rosszul tehát nem járhatunk a Jets QB-val. Véleményem szerint a Miami elleni londoni meccsen egy szinttel feljebb tud majd lépni Fitzpatrick, a kilátástalan Dolphinst dominálni fogja a Jets D, ami kellő lehetőséget fog biztosítani Fitznek, hogy belelendüljön a passzjátékba.

 

SIT: Ryan Tannehill (Dolphins vs. Jets – London)

 

Ellentétes előjelek a másik oldalon: a Dolphins nagyon távol van attól a formától, amit előzetesen vártunk tőlük. Ez mondjuk nem feltétlenül Tannehill hibája, a QB küzd becsülettel, bár azért azt hozzáraknám, hogy az előző fordulóban szerzett három INT olyan kettővel több az ideálisnál. Én ettől függetlenül még nem mondanék le Tannehillről, az offense passzorientált, az elkapógárda kiváló, de ebben a formában a Jets secondary ellen nagyon nehéz dolga lesz a kékeknek.

 

SIT: Matthew Stafford (Lions @ Seahawks)

 

Ha a Broncos ellen leültettük Staffordot, akkor a Seahawks ellen ott is hagyhatjuk – nincs mit szépíteni, jelenleg a Lions támadóegysége nem lesz képes arra, hogy érdemben felvegye a harcot a Seattle védelmével. Bár minden támadásuk azért nem fog puntra végződni, nem nagyon látom, hogy milyen módon kerülhetne kétszámjegyű pontszám az irányító neve mellé – ez a párharc lesz az, amikor én még Megatron padoztatását is meg tudnám indokolni.

 

TE

 

START: Jordan Reed (Redskins vs. Eagles)

 

 

A szabadügynökként elérhető TE-k koronázatlan királya, Jordan Reed 10 pont felett átlagol: rendkívül szimpatikus módon ez inkább a folyamatosan jelentős yardmennyiségnek, és nem az egyszer-egyszer beeső TD-knek köszönhető. A targetekben pedig ezúttal sem lesz hiány, DeSean Jackson továbbra sem játszik, a Redskins pedig hazai pályán mindent meg fog tenni azért, hogy megpróbálja megfogni az Eaglest, így muszáj lesz támaszkodniuk a tight end képességeire.

 

HAIL MARY: Richard Rodgers (Packers @ 49ers)

A waiveren jelenleg elérhető TE-k közül igencsak nehéz olyat választani, aki a csapatunkba beállva biztos hozzáadott értéket tudna nyújtani, így inkább arra érdemes rámennünk, hogy a kiválasztott játékos „magas” plafonnal rendelkezze. Nos, a Green Bay első számú TE-je pontosan ez a kategória: az elképesztően reménytelennek tűnő 49ersnek a másik Rodgers simán kioszthat még 5 TD-t, így a mi Rodgersünknek is megvan az esélye arra, hogy behúzzon egy TD-t, és ha ez sikerül, akkor már elégedettek lehetünk.

 

SIT: Jordan Cameron (Dolphins vs. Jets – London)

 

A korábban már felvázolt borús Dolphins-kilátások áldozata lesz Cameron is, aki ugyan alapvetően megtalálta a helyét új csapata offense-ében, de egyelőre TD-t nem tudott szerezni. Bár az erős secondaryvel rendelkező Jets ellen logikus lenne, ha a tight end játékban találhatná meg Tannehill a rést, de a Jets kiválóan kezeli ezt a problémát, és eddigi 3 meccsén a 3. legkevesebb pontot (3 körül) engedett TE-knek, így jó eséllyel nem ezen a meccsen fog megszületni a szezon első Cameron TD-je.

 

D/ST

 

Úgy döntöttem, hogy a defense javaslataimmal egy fokkal mélyebbre húzódok, és a továbbiakban nem feltétlenül azt akarom bemondani, hogy jól fog menni a Seahawks és a Panthers, hanem inkább azokat a határeset opciókat szedem elő, amelyekkel kapcsolatban tényleg el lehet vacillálni.

 

START: Packers @ 49ers

 

 

A Packers defense eddig nem tudott 5 pont felé emelkedni fantasyben, így itt van a kiváló alkalom, hogy a borzasztó formában lévő 49ers ellen turnovereket gyűjtsenek és nagyon kevés pontot engedjenek.

 

START: Chargers vs. Browns

 

A Jaguars lottó korszaka lejárt (pláne, hogy a nagyon bizonytalan Colts ellen játszanak), úgyhogy most a Brownst szedjük elő könnyű célpontként: a Chargers stabil secondaryje várhatóan nem fog sok pontot engedni az offense oldalon instabil Clevelandnek.

 

START: Jets @ Dolphins – London

 

Ha már minden létező poszton megjósoltam a Jets dicsőséges diadalát a Dolphinsszal szemben, akkor miért ne tenném ezt defense oldalon is: összességében alacsony pontszámú meccs, egy-két Dolphins turnover, és ráadásul 15:30-től nézheted, ahogy gyarapodnak a pontjaid.

 

START: Raiders @ Bears

 

Emberemlékezet óta először favorit a Raiders, és van is miért hinnünk abban, hogy ez a Bears valóban áldozatául fog esni az oaklandi csapatnak. Bár Cutler felépüléséről szólnak a hírek, ez a tény nem feltétlenül változtat azon, hogy a Raiders defense-nek jó esélyei vannak a puntkirály Chicago ellen.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!