Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #8

fantasyfix

 

Szinte hihetetlen ebbe belegondolni, de a mai 8. fordulóval (playoffot is beleértve) feléhez érkezett az idei szezon! Remélem, hogy az eddigi fantasy posztjainkban sikerült olyan tanácsokat adni, amelyek megfogadva végül jól jártatok, ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy egy-két olyan tipp is becsúszott (pl. Cooper múlt heti padoztatása), ami miatt becsületes ember hamuval szórja meg a fejét. Éppen ezért a következő hétre össze fogok rakni egy kis értékelést, amelyben bemutatjuk az eddig adott tippek hatékonyságát – én is kiváncsi vagyok az eredményre. De előtte még jöjjön a 8. forduló sit/startja, köztük olyan hail mary nevekkel, akikről nem is álmodtatok volna!

 

QB

 

START: Cam Newton  (Panthers vs. Colts)

 

Nem hiszem, hogy sokan panaszkodnának Cam fantasy teljesítménye miatt, de az utóbbi két meccsen beesett 5 interception azért nem a legideálisabb statline. Az eheti Colts elleni hazai MNF nagyon jó matchup Newton számára, és amennyiben az elkapók is megtámogatják a QB munkáját, akkor az idei legmagasabb pontszám megdöntésére (29 pont a 3. héten a Saints ellen) is lehet esélye.

 

START: Eli Manning (Giants @ Saints)

 

Persze Newton előző két heti teljesítménye Elihoz képest kismiska, a Giants irányítója az Eagles és Cowboys elleni csoportmeccseken egyaránt 200 yard és 10 fantasy pont alatt maradt. A rebound meccs azonban érkezhet Manningnek is, hiszen a Saints engedi a 2. legtöbb pontot QB-knak, amit Beckhammel az arzenálban illene kihasználni.

 

HAIL MARY: Ryan Fitzpatrick (Jets @ Raiders)

 

Fitzmagic tábornok szolgálatra jelentkezik! A “Mi sem értjük miért ilyen jó a Jets” turné következő részén a QB-knak szívesen teret engedő Oaklandbe érkezik, ahol Fitz probléma nélkül fogja bemutatni a 300 yard – 2 TD – 1 INT (eddigi minden meccsén hagyott el legalább egy labdát az irányító) statline-t.

 

SIT: Russell Wilson (Seahawks @ Cowboys)

 

A Cowboys elleni találkozótól az idei Seahawksra jellemző nem különösebben nézhető, cserébe eléggé unalmas meccsképet várok, melynek keretein belül először megeszi a liga egyik legrosszabb futásvédekezését Lynch és Rawls, majd Wilson is passzol egy TD-t, hogy aztán a második félidőben egyáltalán ne történjen semmi. Ez így mondjuk 12 fantasy pont, amivel maximum a Tannehillt kezdető tulajok elégednének meg a héten (én az vagyok).

 

SIT: Derek Carr (Raiders vs. Jets)

 

Carr ihletett formában alázta meg a Chargerst múlt héten (27 fantasy pont), de ez az érdem nem jogosítja fel arra, hogy reális esélyekkel induljon a továbbra is brutális Jets védelem ellen – Brady 30 pontos Jets elleni teljesítményét sokkal inkább földönkívüli eseménynek kell tekintenünk, mint a valóság elemének.

 

RB

 

START: Doug Martin (Bucs @ Falcons)

 

Martinon valószínűleg van egy olyan kapcsoló, amivel bekapcsolhatjuk a fantasy relevanciáját. Ez a gomb egyelőre bekapcsolt állásban van, az utóbbi három meccsen 20 ponton átlagol, amit a Falcons finoman szólva sem tökéletes futás elleni védekezésének köszönhetően tovább javíthat vasárnap.

 

START: Chris Johnson (Cardinals @ Browns)

 

Chris Johnson top10-es RB 2015-ben. Az augusztus 17-én csapathoz kerülő futó nem hajlandó meghajolni az időnek, és fiatalabb társait egyértelműen kiszorítva az ő kezébe kerül a lehetőség, hogy a liga legrosszabb futás elleni védekezését produkáló Browns elleni fantasy pontszámtömeget hazavigye.

 

HAIL MARY: Ronnie Hillman (Broncos vs. Packers)

 

A Broncos számára adott a recept tavalyról: akkor a megtörő Manninget jól tudta helyettesíteni az Anderson által vezetett futójáték. Mivel idén nem csak Manning, de Anderson is megtört, így a next-man-up elven most Hillmannek kéne megmentenie a hazát – elvileg a Broncos is beletörődött ebbe, és első számú futóként üdvözölhetjük majd a Packers ellen.

 

SIT: Rashard Jennings (Giants @ Saints)

 

A Giants futójával kapcsolatos aggályaim igazából összes kollégájára kiterjed: a backfielden egy olyan négyfejű szörny alakult ki, amit addig bizonyosan el kell kerülni, amíg nem alakul ki egy megbízható kezdő. Persze előfordulhat az is, hogy erre ebben a szezonban már nem kerül sor.

 

SIT: Latavius Murray (Raiders vs. Jets)

 

A Raiders passzjátékkal kapcsolatos kételyeimet gyors ütemben követik is a futójátékkal kapcsolatos kérdőjelek, hiszen a Jets engedi a legkevesebb fantasy pontot az ellen RB-inek. Ettől függetlenül valahol azért csak előre fog haladni a Raiders is a meccs során, de nehéz lesz előre megmondani, hogy melyik területen várható inkább áttörés.

 

WR

 

START: Travis Benjamin (Browns vs. Cardinals)

 

A Browns első számú elkapója különösebb felhajtás nélkül teszi a dolgát, és bár a szezon elején bemutatott két 14+ pontos meccsről kiderült, hogy nem a realitást tükrözi, a stabil 10 pont körüli teljesítményre minden héten jó: ezen a héten a Cardinals elfogadható matchupnak tűnik.

 

START: AJ Green (Bengals @ Steelers)

 

Bár azt gondolom, hogy a fantasy tulajok legtöbbje nem merte kivenni az alulteljesítő AJ-t a kezdőjéből, így inkább csak megerősítésként szeretném jelezni, hogy eljött az idő a rebound meccsre a Steelers közepes secondaryje ellen. Én a meccstől shootoutot várok, ami az elkapó várható teljesítményét csak javítja.

 

HAIL MARY: Donteea Dye (Bucs @ Falcons)

 

Hogy ki? Nyugi, nem kell rosszul érezned, hogy eddig nem ismerted a Bucs 4. számú elkapói pozíciójában tetszelgő újoncot. És hogy ez miért releváns? Dye konkurenciája erősen megcsappant: kiesett V-Jax és további két aktív rosteren lévő elkapó, és jó eséllyel ASJ sem fogja tudni vállalni a játékot, így ha Winston Evansen kívül másnak is passzolna, akkor Dye lesz a logikus 2. opció, mint ahogy azt már a Redskins ellen szerzett TD-vel is bizonyította.

 

SIT: Dez Bryant (Cowboys vs. Seahawks)

 

Egyelőre még kérdéses, hogy Bryant vállalni tudja-e a játékot a hétvégén, de ha még úgy is alakulna, hogy pályára tudna lépni, akkor sem szabad elfelejtetni, egy hosszú kihagyást követően Matt Cassel támogatásával próbál majd meg Dez eredményes lenni a Seahawks secondary ellen, ami nálam nem a siker receptjének tűnik.

 

SIT: Michael Floyd (Cardinals @ Browns)

 

Floydban meg lehet próbálni bízni, de nem érdemes: miután az előző két héten értelmezhető pontokat hozott, teljesen biztos, hogy ezen a héten 0 pont fog következni. Ennél talán kicsit tudományosabb érvem is van: a Cards inkább a futójátékra fog koncentrálni, Floyd teljestíménye pedig erőteljesen a hosszú labdákra és a TD-kre támaszkodik, így amúgy is eléggé kockázatos opciót jelent.

 

TE

 

START: Ben Watson (Saints vs. Giants)

 

Ben Watson formája lassacskán elhomályosítja Graham emlékét New Orleansban – oké, ez a mondat lehet, hogy túlzás, de Brees egyre jobban bízik a tight endjében, és a hőn áhított red zone targetek kezdenek felgyülemleni Watsonnál. A Giants kifejezetten kellemes matchup TE-k számára, így a múlt heti TD-mentes meccsért is kárpótlást kaphatunk.

 

HAIL MARY: Jeff Cumberland (Jets @ Raiders)

 

Ha azt hittétek, hogy Dye ajánlása bold lépés volt, akkor még nem láttátok az igazi boldot: Jeff Cumberland ebben a szezonban 7 meccs alat 2,6 pontot szerzett (nem átlagolt). Ennek megfelelően két láthatatlan erő csap össze a héten: a Raiders híres TE-k elleni védekezése és a Jets TE-játéka. Ha hisztek abban, hogy a Jets edzői stábja megpróbál valamit kiokoskodni, akkor Cumberland az eheti lottószelvényed!

 

SIT: Kyle Rudolph (Vikings @ Bears)

 

19 yard, 2 szerzett TD – ez Rudolph mérlege az utóbbi két játéknapon. Bár ez a statisztika végülis pontszámban nem annyira katasztrofális, a Vikings TE-jének eredménye annyira a TD-ktől függ, hogy nem érdemes kockáztatnunk – pláne a hektikus minnesotai passzjáték és a viszonylag vállalható Bears TE-védekezés mellett.

 

D/ST

 

START: Packers @ Broncos

 

Igen, itt járunk, a Denver ellen idegenben bátran küldhetjük harcba a Packers védelmét, miért ne mi lennénk azok, akik kihasználják a szokásos 2 interception / picksix kombót.


START: Texans vs. Titans

 

A Mettenberger-láz következő állomása a Texans, ahol az irányítóval amúgy is kiváló viszonyt ápoló JJ Watt és barátai mindent meg fognak tenni azért, hogy a csoportrangadón bemutassák, hogy ők a jobbik Dolphins által szétvert csapat.

 

START: Lions @ Chiefs (London)

 

A Chiefsnek Charles nélkül nincsen értelmezhető támadójátéka, így nem hiszem, hogy pont Londonban fogunk belefutni az 500+ yardos Chiefs-meccsbe. A Lions számára így adott az alacsony points against pontszám, amit néhány turnoverrel igazán szép eredménnyé alakíthatnak.

 

START: Falcons vs. Bucs

 

A Falcons őrülten kedvező menetrendjében a Bucs következik, akik ugyan a Redskinst rendesen megszórták, de egy komoly csapat elkapók nélkül várhatóan nem fognak keménykedni, így az Atlanta is számíthat az alacsony points againstre.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!