Connect with us

Fantasy

Fantasy Fix #9

fantasyfix

 

Túl vagyunk a fantasy szezon felén, a csapatok jó része már beárazta magát: valaki már a playoff sorsolásokat böngészi, valaki az utolsó playoff spot tiebreakereit kutatja, és persze vannak olyanok is, akik már az 1/1 lehetőségeit keresik. A szezon felének lezárulása egyben arra is jó alkalmat biztosít, hogy mi is beárazzuk magunkat, és megnézzük, hogy az eddig adott fantasy tanácsaink mind olyan nettó hülyeségek voltak-e, mint Cooper leültetése a Chargers ellen.

 

Az ezen a linken elérhető táblázat tartalmazza az összes eddigi FK!-s Fantasy Fix játékosállományát, és az egyes tippjeink utólagos kiértékelését, amely jó-elfogadható-rossz skálán ítéli meg tanácsainkat. Bár a szezon során voltak mellényúlásaink, összességében azért szerintem nem panaszkodhatunk: aki a tippjeinket követte, az inkább jó, mint rossz döntéseket hozott, így csak ajánlani tudjuk, hogy maradjatok velünk a szezon második felében is – a táblázatot mostantól minden héten frissíteni fogom.

 

Ennyit a múltról, most pedig nézzünk előre: mit tartogat a 9. hét?

 

QB

 

START: Matt Ryan (Falcons @ 49ers)

 

 

Nem gondolnám, hogy Ryannak meg kell ismételnie a Tampa ellen bemutatott 45 passzkísérletet, a kevesebb néha több elven a 49ers elleni kiegyensúlyozott meccsen turnovermentes, TD-ben gazdag (a szezonban 2 felé még nem jutott Ryan) teljesítményt várok a Falcons QB-jától.

 

START: Tyrod Taylor (Bills vs. Dolphins)

 

Taylor 3 hetes kihagyása után 100%-os állapotban tér vissza, és ott folytatja, ahol abbahagyta: a Wake hiányában egy szintet visszalépő Dolphins védelem nem lesz képes megállítani a Buffalót, így Taylor legalább egy futott és egy passzolt TD-vel is gazdagodik.

 

HAIL MARY:  Marcus Mariota (Titans @ Saints)

 

A másik sérülésből visszatérő irányító számára talán még jól is jöhetett a kényszerszünet, hiszen teljesítménye rendre elmaradt a szezon elején mutatottól. Sebaj, a visszatérést az a Saints támogatja, amely 6 passzolt TD-t engedett a Giantsnek, és összességében a legtöbb pontot ajándékozza az ellen QB-inak.

 

SIT: Ryan Tannehill (Dolphins @  Bills)

 

A Pats elleni összeomlás elmosta a Texans elleni csodanap emlékeit, így Tannehill óriási kérdőjelként áll most előttünk. Bár papíron nem tűnik rossznak a Bills elleni matchup, a 3. fordulós találkozó (14-41, 3 int) nem feltétlenül pozitív előjel számunkra.

 

SIT: Andrew Luck (Colts vs. Broncos)

 

Luck garbage time teljesítményének köszönhetően a pontszámait nézve egészen jó 3 héten van túl, de sem a Colts játéka, sem Luck formája sem ad okot különösebb nagy reményekre az ellen a Broncos ellen, aki az előző héten Aaron Rodgerst 77 yardon tartotta.

 

RB

 

START: DeAngelo Williams (Steelers vs. Raiders)

 

 

Williams idén bizonyította, hogy bár Bell szintjét nem tudja megugrani, társa hiányában több, mint kielégítő játékot tud mutatni (13,2; 27,2; fél meccs alatt 11 pont), így én minden aggályt nélkülözve kezdetném a bizonyosan sok lehetőséget kapó játékost a Steelers ellen.

 

START: Danny Woodhead (Chargers vs. Bears)

 

A múlt heti 5 pontot nem szabad túlgondolni, Woodhead speciális szerepkörében sajnos benne vannak az ilyen meccsek. Erre a hétre máris jobbak a kilátások, Gordon várhatóan szenvedni fog a sima futásokkal, Allen hiányában szűkül az elérhető célpontok száma, és a várhatóan szoros meccsen több drive-ban lesz lehetősége pontot termelnie Woodheadnek.

 

HAIL MARY: Kendall Gaskins (49ers vs. Falcons)

 

Ínyenceknek esetleg Pierre Thomas vagy Shaun Draughn. A címben szereplő úriembernek annyi előnye van két kollégájával szemben, hogy nem a héten csatlakozott a 49ers-romhalmazhoz, de igazából nehéz lenne megmondani, hogy ez mire lesz elég a Falcons ellen. Mindenesetre ha nincs játszatható RB-d, akkor jó hírem van: mindhárom említett játékos jó lesz legalább 1 pontra!

 

SIT: Alfred Morris (Redskins @ Patriots)

 

Vagy Matt Jones. Ha washingtoni futó van a birtokunkban, akkor egyrészt nincs túl sok sikerélményünk, másrészt pedig rettegünk attól, hogy a csapat nehogy túl hamar adja fel a futást. A Patriots elleni idegenbeli pont ilyennek tűnik, várhatóan a futók több elkapott yarddal zárnak majd, mint futottal, ami – mivel nem Danny Woodheadről van szó – nem életbiztosítás.

 

SIT: Latavius Murray (Raiders @ Steelers)

Murray játékában ott van a hőn áhított stabilitás: a futó ebben a szezonban még nem teljesített 5,7 pont alatt. Ez a széria a Steelers elleni meccsen sem fog megtörni, de mivel a Steelers idén hatékonyan öli a futást (egyetlen futott TD-t engedtek idén), így várhatóan nem sokkal fog a minimumérték felett zárni a Raiders futója.

 

WR

 

START: Robert Woods (Bills vs. Dolphins)

 

 

A két héttel ezelőtt leírtak most is aktuálisnak tűnnek: Harvin búcsúzott a szezontól, Watkins is sérüléssel küszködik, így minden adott ahhoz, hogy a passzjáték a Dolphins ellen is Woodsra épüljön majd. Bár Taylor jellemzően nem dobál össze óriási yardmennyiséget, Woods 80 yard + TD statline-jával szerintem meg tudunk elégedni.

 

START: Malcom Floyd (Chargers vs. Bears)

 

Allen kiesésével egyértelműen Floyd vált a Chargers passzjátékának első számú célpontjává, a Ravens ellen 21,2 ponttal pedig azt is bizonyította, hogy ezzel a lehetőséggel tud is élni. A Bears pass defense-e nem az igazi, Rivers pedig 400 yard alatt nem tud megnyugodni, így Floyd a szezon során először meg fogja ugrani a 100 yardos határt.

 

HAIL MARY: Andre Johnson (Colts vs. Broncos)

 

Nem a legjobb reményekkel indul a Hilton nélküli Colts offense a brutális Broncos D ellen, de kiindulva abból, hogy Luck hagyományos garbage time / felzárkózási kísérlet drive-jai az elfáradó védelmek ellen működni tudnak, várhatóan Andre Johnson lesz a passzkísérletek fő haszonélvezője.

 

SIT: James Jones (Packers @ Panthers)

 

Mióta a semmiből (Oaklandből) jött James Jones megérkezett Green Baybe, folyamatosan a lufi kipukkanását várom. Ez azonban úgy tűnik, hogy elmaradt, hiszen Jones gyakorlatilag első számú elkapóvá nőtte ki magát, ami ugyan dicséretes, de a Panthers elleni meccsen várhatóan jelentős részben Norman kíséretével jár, ami idén még nem sok jót jelentett elkapók számára.

 

SIT: Jarvis Landry (Dolphins @ Bills)

 

A Pats elleni lebőgésnél mindenképpen életképesebb támadójátékot várok a Dolphinstől, de Tannehill bizonytalansága és a futójáték visszatérése erősen megkérdőjelezi azt, hogy akarjak-e a csapatból elkapót kezdetni – ha van alternatíva, én ezen a héten még kivárnék a Campbell-féle Miami igazi arcának megismerése céljából.

 

TE

 

START: Heath Miller (Steelers vs. Raiders)

 

 

Annyira minden Heath Miller nagy szereplése mellett szól, hogy már szinte félve írom fel a listánkra. A veterán tight end 13 targetet és 105 yardot gyűjtött össze Big Ben visszatérő meccsén, és minden adott, hogy a TE-védekezést nem ismerő Raiders ellen (még a Jetsnek is TD-t engedtek) hasonlóan szép teljesítményt nyújtson.

 

HAIL MARY: Jordan Reed (Redskins @ Patriots)

 

Még mindig csak 30%-nyi játékos birtokolja a Washington leghasználhatóbb skill játékosát, aki a Pats elleni kedvezőtlen matchupban is képes lesz hozni a 10 pont körüli eredményt. Mivel csapata inkább hátrányban fog játszani, így a passzjáték fog dominálni, a visszatérő DeSean Jackson pedig elterelheti a védelem figyelmét a tight endről, aki ezt kíméletlenül ki fogja használni.

 

SIT: Jordan Cameron (Dolphins @ Bills)

 

A Landryvel kapcsolatos aggodalmakat szóról szóra megismételhetném, amit azzal lehet még megspékelni, hogy Cameron két biztató meccset követően beleszürkült a Miamiba, és utóbbi 5 meccsén 30 yard alatt zárt. A játékost ráadásul sérülés is hátráltatja, és bár várhatóan pályára fog lépni, szerepe bizonyosan limitált lesz.

 

D/ST

 

START: Falcons @ 49ers

 

 

A hét legnagyobb védelmi startja természetesen a Falcons, akik nem csak, hogy az eheti 49ers lottó győztesei, de szuperjackpotként megkapják Gabbertet is, akinek futójáték nélkül kell majd csodát tennie – az álmoskönyv szerint ez sok jót nem jelent.

 

START: Eagles @ Cowboys

 

A statok azt mutatják, hogy a féllábú Cowboys ellen játszó csapatokat érdemes kezdetni, és mivel az Eagles amúgy is serényen gyűjti a turnovereket, így az alacsony engedett pontszám mellé még mondjuk, 2 int is kerülhet.

 

START: Patriots vs. Redskins

 

Szerintem senki nem gondolja azt, hogy a Redskins jobb csapat lenne, mint a Dolphins. Ennek megfelelően az ismét hazai pályán játszó címvédő számára minden adott ahhoz, hogy a múlt heti 15 pontot megismételje a sackekben gazdag, washingtoni pontokban szegény mérkőzésen.

 

START: Saints vs. Titans

 

Igen, ez a védelem engedett 6 passzolt TD-t a múlt héten, de mivel egyszer volt Budán kutyavásár, és a Mariota vezette, Wrightot nélkülöző Titans offense azért nem egy szinten van a Giantsszel, így akár bízhatunk is a szentekben.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!