Connect with us

Playoff Ranking

Super Bowl Ranking #3

PR

Már csak 3 tét (+1 sör)meccs van hátra a szezonból, a Divisional Round kiemeltjei maradtak állva a főcsoport-elődöntőkre. Jön a BM Bowl XVII az egyik oldalon, és a 7 évvel ezelőtti egyik Divisional meccs visszavágója. Most sem sokkal könnyebb megtippelni a győzteseket, mint múlt héten, de mi azért megpróbáljuk. Ez itt továbbra is inkább erősorrend, nem pedig annak sorrendje, hogy kinek lesz egyszerűbb/nehezebb a dolga vasárnap és két hét múlva.

 

1. (1.) Carolina Panthers

 

Egy félidő tökéletes, ellenállhatatlan játék és 31 szerzett pont után mégis csak egy megszerzett onside kick után nyugodhattak meg. A Cardinals ellen két nagyobb problémájuk lehet: Az első Larry Fitzgerald. A másik Arians blitzei, 5 vagy több emberes pass rush ellen ugyanis Cam Newton korábban finoman szólva nem volt a  legjobb, de idén sokat fejlődött a blitzek ellen:
newtonblitz

 

2. (3.) Arizona Cardinals

 

shocktheworld

A Shock The World Memorial Tour elindult, következő állomás Charlotte. 2009 januárjában már jártak erre (és tavaly is, de azt hagyjuk), igaz egy körrel korábban, akkor 33-13-ra győztek Kurt Warnerék, bár ehhez a Panthers irányító Jake Delhomme tevékenyen járult hozzá 5 interceptionnal és egy elvesztett fumble-lel. Fitzgerald akkor is szárnyalt, vajon most is fog?

 

3. (4.) New England Patriots

 

Gronkkal és Edelmannal élet költözött a támadójátékba, Hightowerrel pedig a védelembe, és így a csapatba is. Rögtön vicces hangulatba is kerültek tőle, de lehet-e Super Bowlt játszani, netán nyerni 0 futójátékkal?

 

4. (6.) Denver Broncos

 

Peyton Manning legenda, és az is marad, de most két hónappal a 40. születésnapja előtt már tényleg csak game manager. Manning vezette csapat védelme még sosem végzett első helyen engedett yardokban, igaz Manning vezette csapat sem szerzett még ilyen kevés pontot 2002 óta.

bradymanning

 

9 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
enyeger
enyeger
2016-01-20 16:30

Pats tavaly is behúzta a Ravens ellen futás nélkül – igaz egy körrel korábban – és a Superbowlon se futottak túl sokat :)

wolandrule
wolandrule
2016-01-20 16:39

Az előző körben látott Cardinalst lenyomná a Patriots, de lehetséges, hogy hamarosan meglátjuk.

Bence
Bence
2016-01-20 17:09

A SB-on azért alibiből futottak néha-néha :) Amit ott nyújtottak, elég kell legyen egy PO-meccsen, bár most már nem is tudom, hányadik futójukat fogyasztják idén.

Chester
Chester
Reply to  Bence
2016-01-20 17:10

Nyert egyáltalán a Pats Super Bowlt futójátékkal?

polo62
polo62
2016-01-20 18:04

a Panthers-Cardinals meccsen Palmeren múlhat sok, és hogy mennyire védik meg. Olyan fegyverei vannak, amivel bárkit meg tud verni, de a Packers ellen látszott rajta , hogy ez már Playoff. ha vasárnap jól játszik, és a futójáték is egy fokkal jobb lesz, bőven lesz esélyük. a Broncos-Pats meccsel kapcsolatban olvastam, hogy többen megjegyezték, hogy nem véletlenül fogja Hochuli vezetni. nekem sem a kedvencem, de nincs más úgy kell játszanunk, hogy esélye se legyen belenyúlni a meccsbe. a visszatérőkkel javult a játék, futás nélkül szerintem nem lehet SB-t nyerni, márpedig előzetesen nem sok esélyt látok arra, hogy a Pats a fennmaradó 3 csapat közül bármelyik ellen is hatékonyan menne előre földön. én bízom benne, hogy a két legenda még így utoljára elénk dob egy olyan meccset, amire sokáig emlékezni fogunk a mutatott játék miatt.

wolandrule
wolandrule
Reply to  polo62
2016-01-20 18:49

Ha Palmer ugyanolyan lesz, mint múlt héten, akkor nem sok esélye lesz a Cardinalsnak szerintem. Hochuli párszor már keresztbe tett a csapatnak, mondjuk sokszor láttam más csapatoknak vezetni, ő szimplán gyenge, nem is értem, hogy miért bíznak rá ilyen szintű csatákat. Amúgy a Denver jó matchup a Patriotsnak, mindennek össze kell jönnie Manningéknek, hogy nyerjenek, de ez nem fog megtörténni.

combat
combat
Reply to  polo62
2016-01-21 10:00

Hochuli stat:
Pats 3-4 2010-óta.
Broncos 6-0 2008 óta.

Persze ez semmit nem jelent. Csak mint érdekesség.

Csabesz20
Csabesz20
2016-01-20 18:16

Igazából pont a Pats mutatta be tavaly, hogy lehet érdemleges futójáték nélkül Super Bowl-t nyerni. Igazából a főcsoport elődöntőben a Ravens ellen sem volt gyakorlatilag futójátékuk. Egyedül az Indy ellen volt értelmezhető futójáték a tavalyi rájátszás 3 meccsén.

Sipi1988
Sipi1988
2016-01-20 21:06

Ez a Pats O kicsit másként értelmezi a futójátékot, az alig 2 mp-es 10 yardon belüli rakéták és a screenek kompenzálják azt, hogy nincs direkt futójáték. Azért példa nélküli, hogy mindenki tudja, hogy nem fognak futni, mégse lehet megállítani őket…

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x