Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Nem lesz megint 10-6-os a Jets

A New York Jets kisebb meglepetésre 10-6-tal zárta a tavalyi szezont és végig partiban volt a rájátszásért. Az idei FA tevékenységüket elnézve viszont jelenleg a pozitív mérleg is necces lesz, nemhogy a rájátszás.

 

ryan-fitzpatrick

 

A Jets futni fog

 

De mint a zerge. Mivel nem sikerült Ryan Fitzpatrickkel megegyezni a hosszabbításról (akivel kicsit el is szaladt a ló), jelen állás szerint Geno Smith a csapat kezdő irányítója. Mondani sem kell, ez minden Jets szurkoló rémálma. A csapat vezetése ezért nyilván úgy gondolta, hogy csak és kizárólag futni fognak, ugyanis három futó is maradt/érkezett a csapathoz:

 

Matt Forte – 3 év, 12 millió, 8 millió garantált

Bilal Powell – 3 év, 11,25 millió, 6 millió garantált

Khiry Robinson – 1 év, 1,175 millió, 80 ezer dollár garantált

 

NFL: Detroit Lions at Chicago Bears

 

Forte jó fogás, nem is értem, hogy ilyen olcsón miért nem ment el egy olyan top csapatba, mint mondjuk a Patriots. Értékben jól pótolja majd Chris Ivoryt. Powell elkapásokban ugyanazt tudja, mint Forte, csak rosszabbul fut. Robinson pedig lehet a csapat kvázi erőfutója. Minden esetre jelenleg nagyon úgy áll a helyzet, hogy futás-futás-5 yardos passz lesz a támadósor alapjátéka, hiába van ott Eric Decker és Brandon Marshall.

 

Rosszul elköltött források

 

Futókon kívül a csapat csak és kizárólag védőfalembereket igazolt.

 

Steve McLendon, NT – 3 év, 12 millió, 4 millió garantált

Jarvis Jenkins, DE – 2 év, 7 millió, 3 millió dollár garantált

Muhammad Wilkerson, DE – franchise tag

 

McLendon egy nagyon jó igazolás, olcsó és stabil játékos. Wilkerson, Sheldon Richardson és Leonard Williams mellett elit játékosnak fog tűnni. A kérdés már csak az, hogy amikor van egy elit Richardsonod, és egy újoncként majdnem elit Williamsed, miért ragaszkodsz annyira (13 millióért) egy Wilkersonért? Ezt elég nagy luxusnak érzem, bármennyire is jó játékos Wilkerson. Valami olyat tudok elképzelni, hogy a Jets azzal számol, hogy a draftig vagy a drafton sikerül elcserélni Wilkersont. Jarvis Jenkins pedig épp ezért érkezett, hogy legyen Richardson és Williams mögött rotáció.

 

Értékelés

 

Amennyiben sikerül Wilkersont elcserélni és akár a draftról, akár a piacról szerezni egy korrekt(nek tűnő) irányítót, akkor teljesen vállalható lesz a piaci tevékenység. Viszont most a csapatnak nincs se normális kezdőirányítója, se minőségi belső- és külső linebackere, se rendes második számú cornere az amúgy gyengén játszó Antonio Cromartie kivágása után. A futókon és védőfalembereken kívül csak az elkapó Kenbrell Thomkinst, és két tight endet, Kellen Davist és Zack Sudfeldet igazolták újra. Hármuknak összesen kevesebb, mint 200 elkapott yardja volt tavaly, igaz, pályát nem nagyon láttak.

 

Buffalo Bills v New York Jets

 

Ha szereznek egy jobb irányítót (Robert Griffin, Ryan Fitzpatrick), akkor egy „B-”, ha sikerül Wilkersont is jól elcserélni, akár „B+” is lehet a Jets teljesítménye, de most ez egy gyenge közepesnél nem tűnik jobbnak. Értékelés: C-

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!