Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Moneyball vagy teljes csőd?

Nem egyszerű dolog egy 3-13-as csapatból még rosszabbat csinálni, de a Brownsnak azért csak sikerült; úgy tűnik teljes újjáépítés van Clevelandben. A front office Sashi Brown és Paul DePodesta vezetésével sokak szerint nem volt elég felkészült a szabadügynök-piac nyitására, ami az ő Moneyball hátterüket figyelembe véve meglepő, azt hittem egy teljes adatbázisuk van, amiből kiszűrhetőek a fontos adatok. Ami lehet, hogy igaz is és majd a kisebb nevekre mennek rá hamarosan.

 

-ce14af7ff29fdc84

 

Azt nehéz megmagyarázni, hogy talán a három legjobb játékosod elengeded, összesen négy kezdőt. Alex Mack a liga egyik legjobb centere, Mitchell Schwartz a liga egyik legjobb jobb oldali tackle-je, Travis Benjamin a csapat legjobb elkapója, Tashaun Gipson pedig egy elég jó safety. Ők mind elhagyták a csapatot és egyiküket sem próbálták nagyon keményen megtartani. Lehet, hogy nem akarták túlfizetni őket, de akkor is érthetetlen a legjobb játékosok elengedése. Az pedig még érdekesebb, hogy igazából egyik játékos sem akart maradni, Schwartz például több pénzt kapott volna a Brownstól a hírek szerint, mint a Chiefstől. Rajtuk kívül elvesztették a special team ászt, Bademosit is, aki a Lionst választotta.

 

Kivágások is voltak, habár ezek nagy része érthető. Azt tudta mindenki, hogy Johnny Manzielnek nem lesz jövője a csapatnál, aztán lehet már a ligában sem, ez még kiderül. Dwayne Bowe menesztése sem meglepő, hiszen elkapásonként keresett $1,8 millió dollárt, röhej az egész. Karlos Dansby valaha a liga egyik legjobb belső linebackere volt és még most is vállalható szinten játszik, de mégiscsak 35 éves már.

 

Brian-Hoyer-Drop-Back-Throw

A kezdő támadófal 2/5-e távozott

 

Összesen két játékos érkezett a csapathoz, az egyik épp Dansby helyettesítésére. Demario Davis a Jetsből 2 évre $8 millióért lett a barnák tagja, akár hozhatja is majd Dansby szintjét. Gipson pótlására pedig Rahim Moore jött a Texanstól, neki majdnem kerékbe törte karrierjét egy sérülés és azóta nem tudott igazán formába lendülni, de még fiatal, így akár lehet is belőle valaki, 1 évre kockázat nélkül igazolták le.

 

Két teóriám van a történtekkel kapcsolatban, nagyobb valószínűséggel az első az igaz. A játékosok nem akarnak ebben a koszfészekben maradni (vagy épp ide jönni), amit Cleveland Brownsnak hívnak, a front office pedig egyszerűen nem elég tapasztalt és nem értenek eléggé a dolgukhoz. A második verzió szerint ez egy ördögi Moneyball játék DePodestáéktól, akik most hogy leült a piac rámennek a kisebb, de potenciállal rendelkező és a rendszerbe pont illő játékosokra, pont mint a filmben. Emellett a Drafton is folyamatosan hátra fognak trade-elni, hogy minél több pickjük legyen, minél több szelvénnyel rendelkezzenek a lottón.

 

Az egyik legrosszabb offseason a Brownsé, kulcsjátékosok mentek, nem jött kvázi senki a csapathoz, pedig pénz lett volna bőven, hiányposzt még inkább. Az F minősítéstől az menti meg őket, hogy hátha jön valami hatalmas Moneyball-mágia.

 

Értékelés: D-

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!