Connect with us

Szabadügynök

FA-értékelő – Moneyball vagy teljes csőd?

Nem egyszerű dolog egy 3-13-as csapatból még rosszabbat csinálni, de a Brownsnak azért csak sikerült; úgy tűnik teljes újjáépítés van Clevelandben. A front office Sashi Brown és Paul DePodesta vezetésével sokak szerint nem volt elég felkészült a szabadügynök-piac nyitására, ami az ő Moneyball hátterüket figyelembe véve meglepő, azt hittem egy teljes adatbázisuk van, amiből kiszűrhetőek a fontos adatok. Ami lehet, hogy igaz is és majd a kisebb nevekre mennek rá hamarosan.

 

-ce14af7ff29fdc84

 

Azt nehéz megmagyarázni, hogy talán a három legjobb játékosod elengeded, összesen négy kezdőt. Alex Mack a liga egyik legjobb centere, Mitchell Schwartz a liga egyik legjobb jobb oldali tackle-je, Travis Benjamin a csapat legjobb elkapója, Tashaun Gipson pedig egy elég jó safety. Ők mind elhagyták a csapatot és egyiküket sem próbálták nagyon keményen megtartani. Lehet, hogy nem akarták túlfizetni őket, de akkor is érthetetlen a legjobb játékosok elengedése. Az pedig még érdekesebb, hogy igazából egyik játékos sem akart maradni, Schwartz például több pénzt kapott volna a Brownstól a hírek szerint, mint a Chiefstől. Rajtuk kívül elvesztették a special team ászt, Bademosit is, aki a Lionst választotta.

 

Kivágások is voltak, habár ezek nagy része érthető. Azt tudta mindenki, hogy Johnny Manzielnek nem lesz jövője a csapatnál, aztán lehet már a ligában sem, ez még kiderül. Dwayne Bowe menesztése sem meglepő, hiszen elkapásonként keresett $1,8 millió dollárt, röhej az egész. Karlos Dansby valaha a liga egyik legjobb belső linebackere volt és még most is vállalható szinten játszik, de mégiscsak 35 éves már.

 

Brian-Hoyer-Drop-Back-Throw

A kezdő támadófal 2/5-e távozott

 

Összesen két játékos érkezett a csapathoz, az egyik épp Dansby helyettesítésére. Demario Davis a Jetsből 2 évre $8 millióért lett a barnák tagja, akár hozhatja is majd Dansby szintjét. Gipson pótlására pedig Rahim Moore jött a Texanstól, neki majdnem kerékbe törte karrierjét egy sérülés és azóta nem tudott igazán formába lendülni, de még fiatal, így akár lehet is belőle valaki, 1 évre kockázat nélkül igazolták le.

 

Két teóriám van a történtekkel kapcsolatban, nagyobb valószínűséggel az első az igaz. A játékosok nem akarnak ebben a koszfészekben maradni (vagy épp ide jönni), amit Cleveland Brownsnak hívnak, a front office pedig egyszerűen nem elég tapasztalt és nem értenek eléggé a dolgukhoz. A második verzió szerint ez egy ördögi Moneyball játék DePodestáéktól, akik most hogy leült a piac rámennek a kisebb, de potenciállal rendelkező és a rendszerbe pont illő játékosokra, pont mint a filmben. Emellett a Drafton is folyamatosan hátra fognak trade-elni, hogy minél több pickjük legyen, minél több szelvénnyel rendelkezzenek a lottón.

 

Az egyik legrosszabb offseason a Brownsé, kulcsjátékosok mentek, nem jött kvázi senki a csapathoz, pedig pénz lett volna bőven, hiányposzt még inkább. Az F minősítéstől az menti meg őket, hogy hátha jön valami hatalmas Moneyball-mágia.

 

Értékelés: D-

 

11 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandman91
Sandman91
2016-03-19 16:20

Az új HC Hue Jackson mennyire hibáztatható egyébként ezért a pocsék szabadügynök tevékenységért? Második kérdésem pedig, ha végül SzuperBicepsz-7-et megszerzi a Browns átjavítod a jegyet C-re?? :DDDDDD

katonadani
Reply to  Sandman91
2016-03-19 17:02

szerintem Jackson nem nagyon hibáztatható, habár nem látunk bele a hierarchiába rendesen vagy hogy kinek mekkora szava van.
Lehet átjavítanám, ha a fizetését le tudják csökkenteni és olcsón szerzik meg, de erre elég kevés esély van

fkosh
fkosh
2016-03-19 18:04

nem kell túlértékelni. egyszerű rebuilding…
hoznak egy QBt 2.pickre, és felépítenek köré mindent, capspace lesz. jó QB és vonzóbb lesz a csapat lásd JAX, OAK.
nem kell temetni őket, a legfontosabb láncszem 1,5hónap mulva meglesz(QB), a másik már meg van (HC).

katonadani
Reply to  fkosh
2016-03-19 18:12

azért nem ártana, ha a QBnak lenne kivel játszania, mert nagyon hamar elveheti az önbizalmát, ha nincs előtte rendes fal, nincs elkapója, futójáték és védelem se segíti.

renningan
renningan
Reply to  katonadani
2016-03-19 19:38

Vagy egyszerűen agyon verik :D

Meg azért még is csak volt már itt Weeden is, Manziel is, hogy csak az utóbbi pár évet említsem. Azért a QB sem mindegy.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  fkosh
2016-03-19 20:50

Amennyi QB-t az a franchise már elásott, lehetnének Cleveland Undertakers is.

Peti828
Peti828
2016-03-19 20:49

Josh Gordon még visszatér?

katonadani
Reply to  Peti828
2016-03-20 13:03

Egyelore egesz jo esely van ra

C64forever
C64forever
2016-03-20 10:06

Már megszoktam K.Dánieltől, hogy a Browns-t minden cikkben próbálja közröhej tárgyává tenni, de azért az ilyen megnyilvánulások mint “koszfészek” stb. még egy ilyen netes “újságíró” féleségtől is elég erős. Nem mennék bele cikk részleteibe, hisz nyilván te sokkal jobban felkészült vagy, de gyakorlatilag Mack távozására már tavaly gondoltak és draftolták Cameron Erving-et, aki tavaly csak guard poszton tudott pályára lépni, most viszont eredeti posztján játszhat majd. Schawrtznak felajánlottak kb 8.5 millió dollárt, de ő úgy döntött megméretteti magát a free agent piacon, aztán mikor látták, hogy nem jön be a dolog, az ügynöke újra puhatolózott a Browns-nál, hogy akkor él e még a 8.5-ös ajánlat, de a Cleveland már nem tartott rá igényt, így elfogadta a majdnem két millióval kevesebb ajánlatot a Chiefstől.

katonadani
2016-03-20 13:23

@c64forever
Nem tudom hogy te törölted-e vagy a disqus kezelte rosszul a kommented, de adminban láttam és gondoltam azért válaszolok :)

Ervinget értem és kicsit meg is feledkeztem róla a cikk írása közben, habár tavaly gyenge volt még ha poszton kívül is kellett szerepelnie -amit jósoltam is annó mikor jött a draftra. De centerben sincs garancia rá mert csak fél szezont játszott ott is az egyetemen.

Nem tudom miért akarnám mindig közröhej tárgyává tenni a csapatot, amikor ők (voltak?) a kedvenc kiscsapatom. Most minden játékos és hozzájuk közel álló forrás szerint senki se akar Clevelandben maradni. Oké, a koszfészek költői túlzás volt, ettől még a helyzet szar és nem igazán látom a koncepciót. Persze újjáépítés meg minden, de 0 alapkővel nehéz bármit is építeni.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x