Connect with us

Prémium cikkek

Ha nincs ügynököd, megszívhatod

Amikor először olvastam, hogy Russell Okung évi 12 milliót kap, akkor hálát adtam az égnek, hogy ennyiért nem a Lionsbe jött. Amikor kiderültek a szerződés részletei, sírni kezdtem.

 

Két lehetőség áll fent. Okung vagy rettentően magabiztos, vagy durván beszívott a tárgyalások során. Ugyanis sikerült egy olyan öt éves, 53 milliós szerződést aláírnia, ami gyakorlatilag semmilyen garantált pénzösszeget nem tartalmaz. Ennyit tesz az, ha valakinek nincs ügynöke. Bár azért hozzá tenném, hogy szerintem Okung csak magabiztos, és ha jól játszik, meg is ütheti a főnyereményt.

 

Okung szerződés

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Így néz ki Okung szerződése. Látható, hogy semmilyen aláírási bónusza nincs, tehát ha a Broncos holnap úgy dönt, hogy meggondolták magukat, egy cent veszteség nélkül kivághatnák a játékost. Ez igazából egy 1+4 éves szerződés, hasonlóan Darrelle Revis Patriotsos szerződéséhez. A Broncosnak a 2016-os szezon után lehetősége van eldönteni, hogy meg akarja-e tartani a falembert vagy sem.

 

Okung kontraktusa első évében 5 millió dollárt kereshet, ami három részletből tevődik össze. 2 milliós alapfizetés, egy 2 milliós roster bónusz, amit csak akkor kap meg, ha legalább egyszer pályára lép az alapszakaszban, illetve 1 milliós workout bónusz. Ez utóbbit akkor kapja kézhez, ha részt vesz a Denver Broncos offseason alatti összes tevékenységének 90%-án. Vagyis elmegy a táborokba, edzésekre, találkozókra, megbeszélésekre stb. Ha mindezt megteszi, de nincsenek vele megelégedve a csapatnál, akkor szeptember előtt még mindig elküldhetik mindössze 1 milliós veszteséggel.

 

Amennyiben nagyon jól játszik 2016-ban és a Broncos úgy dönt, hogy megtartja, akkor 19,5 millió dollár teljesen garantált pénzösszeg üti a markát 2017 és 2018-ra (a táblázaton zölddel jelölve). 2017-re kap egy 1 milliós opciós bónuszt, 2 millió teljesen garantált alapfizetést és egy 8 millió dolláros roster bónuszt, 2018-ra pedig a 9,5 millió dolláros alapfizetése válik teljesen garantálttá. Ezen felül minden évben kap 93 ezer dollár meccsenkénti bónuszt. Ez azt jelenti, ha az alapszakaszban 16 meccsen pályára tud lépni, akkor 16*93 000, azaz 1,5 millió dollárt keres.

 

Russell-Okung-Net-Worth

 

2018-as szezon után ismét fájdalom nélkül elküldheti őt a Broncos, sőt bármikor el is cserélheti. A szerződése nem tartalmaz semmilyen trade – záradékot, így akár most is odaadhatja őt bárkinek a Denver. Okung szempontjából tehát nem nevezhető kifejezetten előnyösnek a szerződés. Ha összeszed egy komolyabb sérülést a holtszezonban, akkor az egész évet végigülheti bármilyen fizetés nélkül. Ha nem tart igényt rá a Broncos, akkor végigjátszott egy teljes szezont áron alul (8 millió/év nála teljesen reális). Ami ennél is rosszabb, végigjátszhat egy szezont áron alul egy nem rájátszás esélyes csapatnál is, ha Denverben úgy döntenek. Ezzel szemben a Denver “A+”-t érdemel, mert szereztek bőven áron alul egy egy tackle-t, akitől bármikor megválhatnak vagy épp cserealapnak használhatnak, ha úgy tetszik.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!