About the author

8 Comments

 1. 1

  googlekereso

  Róla még fenn van a videó a youtube-on, tessék megnézni, ill. letölteni:

  https://www.youtube.com/watch?v=XmIaMXnQ6lU

  Sok mindent írhatnék, de a vidiben nagyrészt benne van minden.

  Szegény Sanders egy vacak csapatban kellett, hogy játsszon, pedig a liga történetének egyik legnagyobb tehetsége volt. Viszont nagy példaképe is, Jim Brown is előbb lépett le, mint lejárt volna a szerződése (mondjuk Sanders kiégett, Brown meg filmezett [nem tudom hol láttam a videót, de azt mondta, hogy visszamehetett volna a Browns táborba, ahol fenyegetéssel hívták, hogy jelenjen meg, vagy mehet filmet forgatni Rawuel Welch-csel, az akkori idők egyik legnagyobb női filmcsillagával, aki nem mellesleg igencsak utatós volt… Brown erre azt mondta, innentől egyszerű volt a döntés :D])

 2. 2

  renningan

  Igen, ezért is tettem bele azt az utolsó idézetet. Amúgy örülök, hogy kommenteltél :D

  Jim Brown is pont 30 evesen vonult vissza és azt hiszem, karrierje során csak egyszer nem ő volt a leader futásokban. Kora legjobbja volt.

  Az Emitt Smith-szel pedig abszolút egyetértek. Sanders előtt kb pont olyan szar volt akkor is, mint most, csakhogy cserébe még irányító sem volt. Ezt jól mutatja az a legtöbb negatív yardos futás is. Ez pedig szintén a klasszisát dicséri, hisz úgy ért el 1500 yardot évente, hogy pár százat hátrafelé is ment. Abszolút egy hígfos csapatban játszott, a 11 pro bowler közül a legtöbben olyanok voltak, mint az idei pro bowlerek. Senki nem emlékszik rájuk, az a csapat Barrytől volt olyan, amilyen.

  És nagyon bánt, hogy anno a Lions nem engedte el. Nem mintha akkor néztem volna vagy valami, de jó lenne elmondani, hogy nálunk játszott 10 évig minden idők legeslegjobb futója, akiben ki tudja, hány ezer yard és győzelem maradt még.

 3. 3

  googlekereso

  Nincs mit, szeretem az ilyen cikekket. :)
  Remélem még terveztek többet is. Javaslatom is lenne, ha lehet: a magyar származású játékosokról, edzőkről, stb.-kről jöhetne (pl. ha meg tudnátok találni, hogy akkor George Halas most cseh vagy magyar származású [esetleg mindkettő], mert egyszer ezt olvasom, egyszer meg azt, annak nagyon hálás lennék :))

  A te videódat meg csak szimpla képnek néztem XD
  De van ez így néha :)

  Egyébként meg igen, ilyen klasszis játékosok, és csak egyénileg tudnak elérni valamit, csapatszinten nem, ami elég kegyetlen dolog az élettől. A másik vicces, hogy milyen kettős mérce van a QB és mindenki más között, mert Barry playoffban -ször volt, és 1 meccset nyert a csapattal, míg pl. Dan Marino (akit az egyik valaha volt legjobb QB-nek tartok) volt Superbowl-ban, 9 szezonban volt playoff meccse, kismillió rekordot állított fel, mind az alapszakaszban és playoffban, s mégis, mindig úgy említik, mint a “valaha volt legjobb nem Superbowl nyertes QB”. Persze van benne valami, de pl. Puskás se nyert VB-t azt mégis az egyik legnagyobb focisnak tartják (és nem csak magyarok).

  Brown meg igen, csak egyszer nem volt yard leader egy szezonban: 1962, mikor is Jim Taylor volt az.
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_National_Football_League_rushing_champions

  Bár nekem nem ő a kedvenc futóm a korszakból, hanem Gale Sayers. Egyszerűen gyönyör nézni ahogy fut(ott). Persze Larry Csonka is, de nála más érveim is vannak.

 4. 4

  renningan

  A nyáron csak legendákról fogok írni. Szezon közben majd jöhetnek az aktív játékosok :)

 5. 5

  Jarred

  Sanders visszavonulásához szerintem hozzájárult még egy plusz tényező, amely bár nem közvetlenül erőszakolta ki ezt a cselekedét, de biztosan rásegített ehhez a döntéséhez. Ez pedig az volt, hogy Sanders apja számára Jim Brown volt a valaha volt legjobb futó, és Sanders hiába döntötte meg majdnem minden rekordját egy sokkal rosszabb csapatban, nem tudta elérni, hogy az apja Jim Brown elé helyezze őt. Ez pedig szerintem (bár soha nem mondta ki nyilvánosan) egy kicsit elkeserítette.
  Csak ettől még persze nem vonult volna vissza, de ehhez hozzájött az hogy egy olyan csapatban játszott, ami semmit nélküle csinálni.
  Teljesen meg tudom érteni ezt a döntését, mert ilyen körülmények mellett bárkinek elmenne a kedve. Talán ha meg tudott volna egyezni a Lionsal, és elcserélik mondjuk Miamibe(Dan Marino biztos örült volna neki) vagy a Coltsba(Manning sem szomorkodott volna miatta) akkor talán szebb vége is lehetett volna az egésznek, de sajnos nem így alakult.

 6. 6

  googlekereso

  Rendben, várom őket.
  És ha majd tudok, hozzájuk is teszek valamit :)

 7. 7

  googlekereso

  Ekkoriban pont, hogy nem kellett Manning mellé Sanders, mert akkor még ott volt Marshall Faulk (bár csak egy évig, azt mivel nem tudtak megegyezni, ment a Rams-hez és a többi már focitörténelem)

 8. 8

  Jarred

  Hopsz, igen elnéztem egy évvel a Coltsot, és már a 99-es keretet vizsgáltam meg.
  A Jaguarsban ott volt Fred Taylor, szóval szerintem oda sem nagyon kellett volna, a Panthers esetleg, de nem hiszem, hogy NFC-n belül elcseréltek volna egy ilyen jó játékost.(Bár ki tudja, a Lions csinált jó pár érdekes dolgot) Szerintem a Dolphinsban tudott volna a legjobban elhelyezkedni, főleg mivel ott akkoriban mindenki tudta, hogy Dan Marinonak már csak egy, max két éve van a gyűrűszerzésre, és egy Marino-Sanders duó igazi rémálom lett volna az ellenfeleknek.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team