Connect with us

Minden ami NFL

Miért küldte el a Panthers Normant?

Josh Norman volt tavaly a liga legjobb cornere, ez vitán felül áll. De nem biztos, hogy megér évi 16 milliót. A franchise tag és a velejáró 14 millió viszont teljesen reális volt neki. Miért küldte akkor el a Panthers?

 

NFL: New Orleans Saints at Carolina Panthers

 

Norman úgy fejezte be a szezont, hogy az irányítók passer ratingje 54 volt, amikor felé dobáltak. A jó passer rating 100-nál kezdődik. A szezon elején az irányítók jobban tették, ha földhöz vágták a labdát, minthogy célba vegyék Normant. 10 olyan meccs volt a 19-ből, amikor kettő vagy kevesebb elkapást engedélyezett és 36 yardnál nagyobb elkapást sem engedélyezett. Bármilyen coverage feladatot kapott, helytállt:

 

Norman snap

A legjobb elkapót őrizte és a következő számokat hozta a PFF adatai szerint:

 

– DeAndre Hopkins: 2 elkapás, 7 célbavétel, 24 yard

– Vincent Jackson: 2/6, 31 yard, 1 INT

–  Mike Evans: 1/5, 15 yard

–  T.Y. Hilton: 1/3, 15 yard, 2 leütött labda

–  Dez Bryant: 1/5, 6 yard

–  Julio Jones: 9 elkapás, 113 yard két meccsen összesen

 

Nem kérdés, hogy remekül játszott. Ez a teljesítmény megért egy franchise taget és azt, hogy egy évig minimum a csapatnál maradjon.

 

Nem ért 16 millió dollárt

 

Az, hogy Panthers nem adott neki hosszú távú szerződést végtelen sok pénzzel, teljesen jó döntés. Három okból is:

 

1. A csapat az első és Carolina védelme nem a jó secondaryre vagy a cornerekre épül, mint a Seahawksé, hanem a ligaelit front7-re. A védőfalemberek és a Kuechly féle linebackerek viszik hátukon a védelmet, a csapat secondaryje Normannel együtt is átlagos.
2. Állítólag 40 millió dollárnyi garantáltat akart, ami nagyobb, mint Darrelle Revisé. Alapvető különbség, hogy Norman mindössze egyszer volt Pro Bowler és All Pro: tavaly. Egy jó szezonja volt eddig, ráadásul egy elit védelemben. Valamint a szezon végén azért nem ment neki annyira, Odell Beckham pedig nagyon csúnyán lealázta. Balhé vagy nem balhé, 100+ yard, egy elkapott és egy elejtett TD volt OBJ mérlege. Persze Beckham szinte minden cornernek rossz matchup, de a Giants elleni mérkőzés után már inkább csak átlagos teljesítményre futotta.

 

Nem sok köze volt már itt a játékhoz

Nem sok köze volt már itt a játékhoz

3. Öreg. Igaz, még csak 28 éves (idén lesz 29), de 30 körül már Revis sem olyan ellenállhatatlan, meg ő megteheti. Viszont Richard Sherman 26, Joe Haden 25, Patrick Peterson 24, Chris Harris 26 évesen írta alá a nagy szerződését, de ez általános tendencia. Norman korában a 12-13 millió dollár körüli hosszú távú szerződés a reális.
Ostobaság volt elküldeni

 

Annak ellenére, hogy hosszú távon kicsit rizikós, franchise taggel nagyon is korrekt. Egyáltalán nem világos a számomra, hogy miért nem próbálták meg elcserélni, vagy miért játszatták franchise tag alatt (biztos, hogy aláírta volna). A fizetési sapka sem zavarta a Pantherst, 17 millió dollárjuk volt az ő 14 millióján felül. Ha annyira nagyon bíznak is Brandon Boykinban és Bene Benwikere-ben, akkor is luxus volt elküldeni. Bár látva Norman új szerződését, nem hiszem, hogy nagyon bánkódnak Carolinában és talán jó, hogy nincs egy nagyszájú, követelőző játékos a csapatban. Főleg, hogy Ryan Kalil (C) és Kawann Short (DT) komoly szerződés elé néz, őket pedig fontos lenne megtartani.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!