Connect with us

Minden ami NFL

Miért küldte el a Panthers Normant?

Josh Norman volt tavaly a liga legjobb cornere, ez vitán felül áll. De nem biztos, hogy megér évi 16 milliót. A franchise tag és a velejáró 14 millió viszont teljesen reális volt neki. Miért küldte akkor el a Panthers?

 

NFL: New Orleans Saints at Carolina Panthers

 

Norman úgy fejezte be a szezont, hogy az irányítók passer ratingje 54 volt, amikor felé dobáltak. A jó passer rating 100-nál kezdődik. A szezon elején az irányítók jobban tették, ha földhöz vágták a labdát, minthogy célba vegyék Normant. 10 olyan meccs volt a 19-ből, amikor kettő vagy kevesebb elkapást engedélyezett és 36 yardnál nagyobb elkapást sem engedélyezett. Bármilyen coverage feladatot kapott, helytállt:

 

Norman snap

A legjobb elkapót őrizte és a következő számokat hozta a PFF adatai szerint:

 

– DeAndre Hopkins: 2 elkapás, 7 célbavétel, 24 yard

– Vincent Jackson: 2/6, 31 yard, 1 INT

–  Mike Evans: 1/5, 15 yard

–  T.Y. Hilton: 1/3, 15 yard, 2 leütött labda

–  Dez Bryant: 1/5, 6 yard

–  Julio Jones: 9 elkapás, 113 yard két meccsen összesen

 

Nem kérdés, hogy remekül játszott. Ez a teljesítmény megért egy franchise taget és azt, hogy egy évig minimum a csapatnál maradjon.

 

Nem ért 16 millió dollárt

 

Az, hogy Panthers nem adott neki hosszú távú szerződést végtelen sok pénzzel, teljesen jó döntés. Három okból is:

 

1. A csapat az első és Carolina védelme nem a jó secondaryre vagy a cornerekre épül, mint a Seahawksé, hanem a ligaelit front7-re. A védőfalemberek és a Kuechly féle linebackerek viszik hátukon a védelmet, a csapat secondaryje Normannel együtt is átlagos.
2. Állítólag 40 millió dollárnyi garantáltat akart, ami nagyobb, mint Darrelle Revisé. Alapvető különbség, hogy Norman mindössze egyszer volt Pro Bowler és All Pro: tavaly. Egy jó szezonja volt eddig, ráadásul egy elit védelemben. Valamint a szezon végén azért nem ment neki annyira, Odell Beckham pedig nagyon csúnyán lealázta. Balhé vagy nem balhé, 100+ yard, egy elkapott és egy elejtett TD volt OBJ mérlege. Persze Beckham szinte minden cornernek rossz matchup, de a Giants elleni mérkőzés után már inkább csak átlagos teljesítményre futotta.

 

Nem sok köze volt már itt a játékhoz

Nem sok köze volt már itt a játékhoz

3. Öreg. Igaz, még csak 28 éves (idén lesz 29), de 30 körül már Revis sem olyan ellenállhatatlan, meg ő megteheti. Viszont Richard Sherman 26, Joe Haden 25, Patrick Peterson 24, Chris Harris 26 évesen írta alá a nagy szerződését, de ez általános tendencia. Norman korában a 12-13 millió dollár körüli hosszú távú szerződés a reális.
Ostobaság volt elküldeni

 

Annak ellenére, hogy hosszú távon kicsit rizikós, franchise taggel nagyon is korrekt. Egyáltalán nem világos a számomra, hogy miért nem próbálták meg elcserélni, vagy miért játszatták franchise tag alatt (biztos, hogy aláírta volna). A fizetési sapka sem zavarta a Pantherst, 17 millió dollárjuk volt az ő 14 millióján felül. Ha annyira nagyon bíznak is Brandon Boykinban és Bene Benwikere-ben, akkor is luxus volt elküldeni. Bár látva Norman új szerződését, nem hiszem, hogy nagyon bánkódnak Carolinában és talán jó, hogy nincs egy nagyszájú, követelőző játékos a csapatban. Főleg, hogy Ryan Kalil (C) és Kawann Short (DT) komoly szerződés elé néz, őket pedig fontos lenne megtartani.

 

13 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rejsz Royce
Rejsz Royce
2016-04-23 08:29

Aláírta volna a franchise taget? Nem arról volt szó, hogy nem akarta aláírni?

katonadani
Reply to  Rejsz Royce
2016-04-23 09:03

arról volt szó, hogy nem írta még alá. Mint a legtöbb játékos, aki hosszú távú szerződést akar és több pénzt, mint a tag. Június 15ig lehet egyezkedni hosszú távú szerződésről. Von Millernél ugyanez a helyzet, ha nem egyezek meg addig, akkor úgyis aláírja.

RGD
RGD
2016-04-23 11:33

Azért is nem vártak júni 15-ig, mert akkor nem kaptak volna jövőre kompenzációs draft picket, tradelni pedig csak akkor lehetett volna, ha aláírt szerződése van. Engem is nagyon meglepett, de Gettleman az egyik legjobb GM a ligában, eddig kb minden döntése jól sült el, remélem így lesz most is. Egyébként Short mellett inkább Lotulelei az, aki komoly szerződés elé néz, Kalilnek már most is az van, ő az egyik legjobban fizetett center az NFL-ben.

katonadani
Reply to  RGD
2016-04-23 11:44

Lotulelei miért > Short? Előbb draftolták, de Short jobb játékos jelenleg. Pass rusht is tud biztosítani, amit Lotulelei nem, habár kétség kívül remek futás elleni védő ő is

RGD
RGD
Reply to  katonadani
2016-04-23 11:52

Féreértesz, az inkább szó nem Shortra, hanem Kalilra vonatkozott, tehát hogy nem Kalil és Short néz komoly szerződés elé, ahogy az a cikkben szerepel (hiszen Kalilnek már van komoly szerződése), hanem inkább Lotulelei és Short.

katonadani
Reply to  RGD
2016-04-23 12:06

ja, az más :)
Ellenben Kalilnak megint nagy szerződést kell adni, mert lejár neki

RGD
RGD
Reply to  katonadani
2016-04-23 12:23

Igen ez igaz, de az a pénz már eddig is hiányzott a capből, meg gondolom nem is fog akkora szerződést kapni, mint az előző – szóval Norman meg nem fizetése mögött inkább a fiatalok új szerződése állhat, és amit a cikk szerzője is írt, hogy a front7 teszi naggyá a secondaryt a Panthersben.

renningan
renningan
Reply to  RGD
2016-04-23 14:43

Lotulelei 6,7 milliós opcióért jövőre még marad. Neki majd azután kell nagy szerződést adni :)

Amúgy pedig jogos, hogy mivel nem írta alá a szerződést nem tudták volna elcserélni. Viszont így egy harmadik körös kompenzációs pick kinéz. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a Panthers nyertese ennek a dolognak.

RGD
RGD
Reply to  renningan
2016-04-23 17:16

Igazad van, nem néztem meg alaposan a szerződését, de gondolom neki is kinéz majd egy hosszú távú az opció után, ha Norman aláírt volna, arra is kevesebb pénz maradt volna – ahogy Gettleman mondta, a salary cap bünteti a jól draftoló csapatokat :D

katonadani
Reply to  RGD
2016-04-23 17:19

jut eszembe, szerintem nem csak akkor lehet trade-elni, ha alá van írva a szerződése. Nyilván alapesetben de, viszont a franchise tag más

RGD
RGD
Reply to  katonadani
2016-04-23 20:16

de nem írta alá a taget, ha nincs szerződése, akkor nem a te játékosod, ergo nem tradelheted el, szerintem akkor lehetett volna tradelni, ha aláírja – de én se vagyok biztos a dologban

katonadani
Reply to  RGD
2016-04-23 22:59

a tag ebben kicsit más, hiszen Wilkerson se írta alá, akkor most nem a Jets tulajdonában van? Most akkor ő mi? Nincs szerződése igazából.
De redditen kívüli forrásból nem találtam, hogy mi van ilyen helyzetben, de az alapján alá kell írnia.

polo62
polo62
2016-04-23 21:04

értem hogy volt egy jó szezonja, és nagyszerű elkapókat vett le a pályáról, de szerintem egy vicc ez a szerződés, még akkor is, ha két év után 8 milliót spórolhatnak az elküldésével. jól játszott, de 1 ilyen évre ilyen szerződést kapni számomra érthetetlen, az pedig, hogy jövőre Norman cornerként 20 milliót visz el a sapkából, vállalhatatlan.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x