Connect with us

Draft

Draft-értékelő – Erős kezdés, majd visszaesés Miamiban

Ha az első kört nézzük, a Dolphins a legnagyobb király. Kár, hogy ezt a második napon – ha nem is annulálták, de – erősen visszavetették, pedig első ránézésre a Jaguars draftját is megközelíthették volna.

 

1/13 Laremy Tunsil, OT

2/38 Xavien Howard, CB

3/73 Kenyan Drake, RB

3/86 Leonte Carroo, WR

6/186 Jakeem Grant, WR

6/204 Jordan Lucas, S/CB

7/223 Brandon Doughty, QB

7/231 Thomas Duarte, TE

 

Még a draft előtt a Dolphins hátra trade-elt és az 1/8-as pickért cserébe megkapta Kiko Alonsót és Byron Maxwellt, tehát két kezdő és alapvetően jó játékost. Várható volt, hogy itt nem jut nekik értékben jó támadó falember, így lehetett matekozni, hogy corner, DT, esetleg pass rusher érkezik. Erre nem felkerült a netre Laremy Tunsil, a class legjobb tackle-jének és top3-as játékosának füvezős videója? A remek kvalitású játékos így kicsúszott a top10-ből, a Dolphins pedig köszönte szépen és behúzta. Mondjuk érdekes lesz guard poszton látni, de ettől még nekem tetszik a húzás. Értékelés: A- (Ha azt nézem, hogy  Kiko Alonso, Byron Maxwell és Laremy Tunsil egy 1/8-as pickből, akkor A+)

 

nfl-draft-chaos-after-laremy-tunsil-drugsmoking-gas-mask-tweet-appears_1

 

A második már nem volt ilyen jó. Howard jól illik a rendszerbe, remek fizikális felépítésű corner, de nem ért annyit, hogy egy 4. körért cserébe felmenjen érte a Dolphins. Egyrészt mert jó eséllyel lecsúszik hozzájuk így is, másrészt ha nem, akkor ott van a kevésbé prototípus méretű, de messze jobb értéket képviselő Mackensie Alexander. Howard kezdő lesz, de elég nagy reach. Kenyan Drake is nagy reach nálam – kellett a mélyítés a posztra, de egy főleg returnerként és harmadik downos játékosért túlzás a harmadik kör eleje. Lett volna DT és DE is jó értékben elérhető. Az elkapó Carroo viszont értékben teljesen jó a feltrade-del együtt is. Elképesztőn produktív volt az egyetemen, az utóbbi két szezonban 20 yardot átlagolt elkapásonként, DeVante Parkerrel, Jarvis Landryvel és Kenny Stillsszel kiegészülve egy szinte tökéletes arzenálja lesz Tannehillnek. Értékelés: B

 

A harmadik napon a cserék miatt csak 6. és 7. körös választása volt a Dolphinsnak, érkezett még három támadó és egy védő. A hatodik kör szerintem kuka, Grant egy Trindon Holliday kaliberű játékos, aki csak returnerként használható, de arra pedig ott van Landry és Drake is. Lucas pedig se cornernek sem safetynek nem jó, legjobb esetben special teamer. Az irányító Brandon Doughty hetedik körös draftolása korrekt, kell egy hosszú távú csere Tannehill mögé. Thomas Duerte is tetszik, egy Jordan Reed stílusú elkapó TE, aki hosszú távon nagyon jó kis TE lehet, főleg, hogy Jordan Cameron helye nem beton biztos. Értélés: C

 

la-sp-ucla-thomas-duarte-football-20141109

 

Összegzés: A Dolphins az első két körben szerzett magának 4 kezdőt, ami lenyűgöző teljesítmény. Rámentek az offense-re, ami Adam Gase érkezésével várható volt, de egy elkapóval és egy futóval több, pontosabban korábban érkezett, mint kellett volna. A 6 kör az nem vészes, de kukázhattak volna a védőfalba is embert, hátha találnak valamit. Cameron Wake és Mario Williams névleg rendben, de előbbi sérült volt tavaly, utóbbi pedig pocsék, mélység nem ártott volna. Illetve Suh mellé is kell valaki hosszú távon, de kétségtelen, hogy jóval erősebb lett a csapat. Értékelés: B+ (Ha Alonsoékat is ide veszem, akkor A-)

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!