Connect with us

Draft

Draft-értékelő – Erős kezdés, majd visszaesés Miamiban

Ha az első kört nézzük, a Dolphins a legnagyobb király. Kár, hogy ezt a második napon – ha nem is annulálták, de – erősen visszavetették, pedig első ránézésre a Jaguars draftját is megközelíthették volna.

 

1/13 Laremy Tunsil, OT

2/38 Xavien Howard, CB

3/73 Kenyan Drake, RB

3/86 Leonte Carroo, WR

6/186 Jakeem Grant, WR

6/204 Jordan Lucas, S/CB

7/223 Brandon Doughty, QB

7/231 Thomas Duarte, TE

 

Még a draft előtt a Dolphins hátra trade-elt és az 1/8-as pickért cserébe megkapta Kiko Alonsót és Byron Maxwellt, tehát két kezdő és alapvetően jó játékost. Várható volt, hogy itt nem jut nekik értékben jó támadó falember, így lehetett matekozni, hogy corner, DT, esetleg pass rusher érkezik. Erre nem felkerült a netre Laremy Tunsil, a class legjobb tackle-jének és top3-as játékosának füvezős videója? A remek kvalitású játékos így kicsúszott a top10-ből, a Dolphins pedig köszönte szépen és behúzta. Mondjuk érdekes lesz guard poszton látni, de ettől még nekem tetszik a húzás. Értékelés: A- (Ha azt nézem, hogy  Kiko Alonso, Byron Maxwell és Laremy Tunsil egy 1/8-as pickből, akkor A+)

 

nfl-draft-chaos-after-laremy-tunsil-drugsmoking-gas-mask-tweet-appears_1

 

A második már nem volt ilyen jó. Howard jól illik a rendszerbe, remek fizikális felépítésű corner, de nem ért annyit, hogy egy 4. körért cserébe felmenjen érte a Dolphins. Egyrészt mert jó eséllyel lecsúszik hozzájuk így is, másrészt ha nem, akkor ott van a kevésbé prototípus méretű, de messze jobb értéket képviselő Mackensie Alexander. Howard kezdő lesz, de elég nagy reach. Kenyan Drake is nagy reach nálam – kellett a mélyítés a posztra, de egy főleg returnerként és harmadik downos játékosért túlzás a harmadik kör eleje. Lett volna DT és DE is jó értékben elérhető. Az elkapó Carroo viszont értékben teljesen jó a feltrade-del együtt is. Elképesztőn produktív volt az egyetemen, az utóbbi két szezonban 20 yardot átlagolt elkapásonként, DeVante Parkerrel, Jarvis Landryvel és Kenny Stillsszel kiegészülve egy szinte tökéletes arzenálja lesz Tannehillnek. Értékelés: B

 

A harmadik napon a cserék miatt csak 6. és 7. körös választása volt a Dolphinsnak, érkezett még három támadó és egy védő. A hatodik kör szerintem kuka, Grant egy Trindon Holliday kaliberű játékos, aki csak returnerként használható, de arra pedig ott van Landry és Drake is. Lucas pedig se cornernek sem safetynek nem jó, legjobb esetben special teamer. Az irányító Brandon Doughty hetedik körös draftolása korrekt, kell egy hosszú távú csere Tannehill mögé. Thomas Duerte is tetszik, egy Jordan Reed stílusú elkapó TE, aki hosszú távon nagyon jó kis TE lehet, főleg, hogy Jordan Cameron helye nem beton biztos. Értélés: C

 

la-sp-ucla-thomas-duarte-football-20141109

 

Összegzés: A Dolphins az első két körben szerzett magának 4 kezdőt, ami lenyűgöző teljesítmény. Rámentek az offense-re, ami Adam Gase érkezésével várható volt, de egy elkapóval és egy futóval több, pontosabban korábban érkezett, mint kellett volna. A 6 kör az nem vészes, de kukázhattak volna a védőfalba is embert, hátha találnak valamit. Cameron Wake és Mario Williams névleg rendben, de előbbi sérült volt tavaly, utóbbi pedig pocsék, mélység nem ártott volna. Illetve Suh mellé is kell valaki hosszú távon, de kétségtelen, hogy jóval erősebb lett a csapat. Értékelés: B+ (Ha Alonsoékat is ide veszem, akkor A-)

 

11 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
Kopi3.14
2016-05-12 15:47

Az első nap miért mínusz? A második miért B, ha a háromból két játékost is gyakorlatilag lehúzol? Két nagy reach szerinted, akik közül az egyik jó indulattal C lehetne, mert értékben felül, de rendszerbe illően választották, a másik értékelésed alapján inkább D. A hatodik körösöket kukázod, ami maximum akkor D-t érhet. Ebből a végére kihozol egy szumma B+-t.

Rynald
Rynald
Reply to  Kopi3.14
2016-05-12 16:06

Szerintem az 1. nap azért mínusz, mert nem a posztján fog játszani, ami a class egyik legjobb játékosa esetében érthetően lehúzza egy kicsit a választást. 2. nap szerintem nem húzza le őket annyira, mert el is mondja, hogy hiányposztra jöttek, ráadásul a CB még system fit is…ráadásul bár én nem ismerem a srácot, engem annyira nem is győzött meg arról az író, hogy olyan nagy reach lenne…azt írja, hogy a másik opció nem olyan nagy prototípus, meg ugye a -4. kör…szerintem egy olyan csapatnál amelyik a posztok többségére megvan egy ilyen középső körös pick nem akkora áldozat, hogy azt kapják, akit szeretnének, a leírás alapján nekem ez mondjuk B. A másik húzás esetében is, csak azért D, mert reach? Szerintem egy C-t minimum érdemelne. Akkor ugye itt a második nap máris C és B között vagyunk, de ott az elkapó, aki meg ezt felfelé húzza, szóval simán mehet erre a napra B. Harmadik nap pedig a leírás alapján úgy C nekem, ha már beleveszem azt is, hogy a cserék miatt kevesebbet húzhattak, tehát részben itt “számolom el” a korábbi körös reacheket. 1. nap tehát A-, 2. B, 3. C, ez ugye B körül van, de mivel az eleje jobban számít ezért szerintem indokolt a B+

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Rynald
2016-05-12 16:50

Azért, mert needre húzok, az had ne legyen már automatikus B egy ötfokozatú skálán! Az a C.Ha jól húzok needre, akkor B. A a nagy steal.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Kopi3.14
2016-05-12 16:53

Nagy steal-t azért nem tudsz folyton csinálni minden egyes körben. Tehát ne már cska za legyen A ami nagy steal, hanem egy jó játékos aki fit a rendszerbe és nem reach. Ettől függetlenül szerintem is gyengébb ez a draft mint B+

Rynald
Rynald
Reply to  Kopi3.14
2016-05-12 17:07

Hát de nem csak azért B, mert need, hanem mert system fit is és az írás alapján a legnagyobb probléma vele kb, hogy beáldoztak érte még egy 4. kört…egyébként meg az egész rendszer olyannak tűnik nekem, hogy D-t, meg E-t csak a nagyobb homályok kapnak, tehát ha nagyon nem lőttél valamit mellé az értékelő szerint, akkor C- ról indulsz minimum a szokás szerint…ha pedig az értékelések többsége ebben a szellemben készül, akkor úgy kapunk hiteles képet, ha a többit is ebben csinálják

renningan
renningan
Reply to  Kopi3.14
2016-05-12 23:03

A nem a nagy steal hanem a nagyon jó játékos. Pl Ramsey 1/1-re is A lett volna nálam, ha nem A+.

Ha külön kellene értékelnem pl a második kört, akkor B, C, A. Most mindenfajta előjel nélkül. A b+ -t és a b–t is megtudom indokolni.

renningan
renningan
Reply to  Kopi3.14
2016-05-13 11:35

A három nap értékelése nem egyenlően számít az összegzésnél. Az első nap nyilván a legfontosabb, a második nap kb ugyanolyan fontos, de hogy 6-7-ik körösökkel mi van, az annyira nem befolyásolja az összképet. Nem rosszul átlagolok, ha erre irányul a kérdés.

Tunsil a balhéja ellen is nagyon jó pick, Carroo szintén, Howard jó eséllyel kezdő lesz, Drake meg hiányposztra jött. Ez így összességében nálam egy nagyon erős B+. Ezt 6-7-ik körös játékosok, akik a legnagyobb lutrik, mert bármi lehet belőlük (és jó eséllyel semmi nem lesz) nem tudják érdemben befolyásolni.

Ha negyedik-ötödik körrel együtt is C-t adtam volna, akkor az már jobban meglátszana az összegzésen. Persze mondhatod, hogy a rossz cserék miatt nem volt, de emiatt már egyszer lehúztam a második napot.

Leonidasz007
Leonidasz007
2016-05-12 16:50

Azzal hogy Tunsil valóban hol fog játszani megvárhatjuk a szezonkezdsét. Attól hogy msot voélt egy-két nyilatkozat hogy guardban gopndolják el még nem kell feltétlenül készpénznek venni. Az első nap midnenképp A, de még A+ is lehet.

katonadani
Reply to  Leonidasz007
2016-05-12 17:19

szerintem reális az A-, mert valóban steal Tunsil, de azért a rizikó benne van, hogy megint füvezik. Vagy hát nem egy tiszta karakter srác. És nem csak a bongos videó miatt, hanem Nkemdiche mellett ott volt ő is a fűvel teli szobában, ahonnan kiugrott Robert barátunk.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  katonadani
2016-05-12 18:56

Persze de akkor Jack se A+ pl a jagsnél mert nála meg a sérülés lebeg a feje felett. Én úgy vagyok ezekkel a dolgokkal hogy amíg nem súlyos (mondjuk vmi rendori ugy vahy 10 kilo kokain) addig annyira nem játszik be

katonadani
Reply to  Leonidasz007
2016-05-12 19:00

nálam az off field meg a sérülés nagyon más kategória. meg jack egy körrel később ment ki és ugyanúgy top5 tehetség

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x