Connect with us

Draft

Draft-értékelő – Miből fog újjáépülni a Saints?

A Saints szűkős pénzügyi erőforrásai miatt a szabadügynök piacon nem igazán tevékenykedhetett, így fokozott figyelem hárult a csapat draftjára, hogy az utóbbi években kicsit alulteljesítő csapatot megerősítsék. A csapat nem volt könnyű helyzetben olyan szempontból sem, hogy a védelem egyértelműen erősítésre szorult, de Brees fegyvertárát se ártott volna újratölteni.

 

Az első körben végül a védelembe érkezett játékos és a defensive tackle poszton bevethető Sheldon Rankins lett a választás. Nem a legszexibb pick, nem egy ügyes skill player, de kétségtelenül megéri az árát. Rankins zsinórban két évig volt a Lousville (és majdnem az egész NCAA) defensive line-jának legjobbja. A 3-4-es és 4-3-as sémában is elképzelhető játékos futás ellen félelmetes. Kiválóan észleli a futás irányát, támadja a megfelelő lyukat, akár 1, akár 2 gap a feladata. Ráadásul pass rushban is kiváló, termetéhez képest dinamikusan bomlasztja a fal közepét és generál nyomást az irányító arcába. Mindenképp jó választás a Saints újraépülő védelmének közepére. Mi más lenne, mint A.

 

she

 

A következő választás már a támadóoldalra érkezett, ahogy azt várni lehetett egy elkapóra is beruházott a csapat. Michael Thomas a „három nagy” elkapó reménység miatt kevés rivaldafénynek örvendhetett, pedig legalább akkora potenciál van benne, mit az előtte húzott WR-ekben. Kitűnően futja a route-okat és jó keze is van, Brees tehát egy megfelelő társat kapott. A következő választásért aztán felcserélt a csapat, ezzel értékes pickeket áldozott fel. Vonn Bell kétségtelenül nem rossz safety, de talán több pick szerencsésebb lett volna ebben az esetben. Bell egy jó covearge safety, aki a pálya hátsó részét nagyszerűen játssza be, de a boxba nem igazán használható. Ez főleg annak is köszönhető, hogy nem a legjobb „szerelő” hírében áll, rengeteg missed tackle-je volt az egyetem alatt és viszonylag könnyebben lehet lejönni a szerelési kísérleteiről is. A „bent hagyott” plusz pickek és Bell miatt ez a nap semmiképpen nem jobb mint C+, de ez is elsősorban Thomasnak köszönhető.

 

thomas-michael-10516-usnews-getty-ftr_149r0chbym6u811frbm6coaphk

 

Az utolsó napra így már csak két választása maradt a csapatnak, ami semmiképpen nem elég ennyi lyuk befoltozására. Ráadásul megint egy trade-del nyitottak, hogy megszerezzék a Washington helyét, ezzel pedig David Onyematat. Dicséretes, ha egy csapatnak szilárd elképzelései vannak, hogy kit szeretne és ezért nem rest cserélgetni, de talán nem a Saints az a csapat, aki olyan könnyedén szabadulhat meg extra cetliktől.  Onyemata ráadásul inkább egy jó atléta, akinek még elég nyers a játéka, de ettől függetlenül képes lehet beférni a rotációba már ebben az évben is. A futó Daniel Lasco pedig a 2015-ös sérülése miatt csúszott idáig, nem lett volna meglepő egy ötödik körös választás sem, de a lábadozása aggodalomra adhat okot. Nem rossz játékosok ők ,de hosszú még az út előttük a kezdőbe kerülésig.

 

USC v California

 

Összességében az első két választás nagyon tetszetős, de aztán számomra csalódás a Szentek draftja. Több pickjüktől is megszabadultak, ami véleményem szerint elég nagy hiba egy újjáépülni készülő csapatnál. Ráadásul a feláldozott cetlikért cserébe nem is instant kezdőket kaptak. Semmiképpen nem jó jel, hogy a védő és a támadóoldalon is több nyitott kérdés maradt, azonnali kezdő játékos pedig kevés érkezett. Egy C+ az értékelést kapnak, mivel az első kört eltalálták, de igazából az is az „ölükbe hullott” Rankins személyében.

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!