Connect with us

Podcast

Triple Coverage #25 – Pozíciós rangsor – AFC South

triplecoverage

 

Újra jelentkezik a Triple Coverage podcast és egy sorozatba kezdünk bele az offseason kopár vidékein. Ez pedig a tavaly bemutatott pozíciós rangsorunk lesz, amit idén hallgatható verzióba viszünk át. Adásonként jobban szemügyre veszünk 1-1 csoportot és megmondjuk, hogy az egyes pozíciókon melyik csapat milyen játékerőt képvisel, amiből pedig összesítésben kijön, hogy melyik csapat játékosállománya a legjobb. Nem számít edzői munka vagy támadó-, illetve védőséma, csupán a játékosok. Elsőként az AFC South van terítéken. Vajon mindenki felült a Jaguars bandwagonra? A Texansnak sikerült elég jól erősítenie a csoport megnyeréséhez? A Colts visszakapaszkodhat a trónra? Mennyit fejlődött a Titans? Ha végleges választ nem is kapunk ezekre a kérdésekre, de azt mindenképp megtudhatjátok, hogy mi hogy vélekedünk jelenleg  a csoport erőviszonyairól.

 

A poént nem akarjuk előre lelőni, de az utólagos visszanézhetőség kedvéért EZEN a linken megtaláljátok az eredményünket, illetve EZEN a linken egy üres táblázatot is letölthettek és ti is összeállíthatjátok a saját rangsorotokat (az elsőnek 4 pont jár, másodiknak 3 stb.), amiket várunk sok szeretettel a kommentek között.

 

Továbbra is várjuk véleményeiteket , iratkozzatok fel iTunes csatornánkra (ott is várjuk a review-kat), de SoundCloudon is eléritek az aktuális epizódot. ERRE a linkre jobb klikk –> “link mentése másként” opcióra kattintva pedig le is tudjátok tölteni mp3-ban.

 

 

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jarred
Jarred
2016-05-16 17:57

Én úgy gondolom, hogy ez a csoport a Colts, és a Jaguars között fog eldőlni az utolsó héten Indianapolisban. A Texansban nem érzem azt az erőt, ami elég lenne, a Titans meg a mostani állományával egyértelműen nem képes erre.
Viszont bárki is nyeri ezt a csoportot, az szerintem 8-8, 9-7 körüli mérleggel fogja ezt tenni, és az első héten ki fog esni a playoffból.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Jarred
2016-05-16 18:15

Ugye az ne tévesszen meg senkit hogy ez egy pozíciós erősorrend, tehát az hogy ami itt kijött nem feltétlenül fedi mit gondolunk valójában vagy ami a valós erőviszonyokat fedi, hiszen az rengeteg dologból tevődik még össze. Ettől függetlenül egy képet kaphatunk, hogy a játékosállomány magában mire lehet elég. Aztán ahogy tavaly úgy idén is bebizonyosodhat, hogy mennyire borulhat a papírforma.

Jarred
Jarred
Reply to  Leonidasz007
2016-05-16 19:47

Persze ezt értem. A szezon során sok minden közbejöhet(sérülés, eltiltás, formahanyatlás) de a mostani játékos/edzőállomány alapján én Colts/Jaguars győzelmet várok. Aztán meg persze előfordulhat, hogy a Titans húzza be a csoportot, de erre talán a legkisebb esély.

Nick Saban
Nick Saban
2016-05-17 19:31

Szórakoztató volt tavaly is végigkövetni ezt a pozíciós rangsort, de nem gondoljátok, hogy változtatni kéne a súlyozáson? Hiába néz ki nagyon “tudományosan” ez az eljárás, az NFC-ből egy csoportelsőt se sikerült eltalálni. Ha teljesen random tippelnétek, akkor is 68% az esélye, hogy legalább egy csoportelső meglegyen… Az AFC-ből pedig a Pats meg a Broncos lett meg, ami valljuk meg, csukott szemmel is meglett volna akárkinek ;)
Másrészről sok értelme nincs a csoporton belüli pontozásotok alapján a maradék wild card helyeket megállapítani.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Nick Saban
2016-05-17 20:22

Ezzel a posztonkenti erősorrendel nem a csoportelsők eltalálása a cél. Ezt már lentebb is írtuk és a szövegben is benne van hogy azt hogy ki nyeri a csoportot sok más tényező is alakitja. Csak ismetelni tudom hogy ezzel egy előzetesen kizarolag a jatekosokra epito rangsort allitunk fel. Semmi koze a valosaghoz.

arra hogy eltalaljuk a csoportgyozteseket ott a szezonkezdest megelozo joslo posztunk. Persze ez nem azt jelenti hogy ott tobbet talaltunk volna el, vsak a ketto nem osszekeverendo.

Ezzel a sorozattal sosem volt celunk hogy megjosoljuk a pontos rajatszas resztvevoket, tavaly is csupan a “jatek” kedveert vittuk vegig.

Egyebkent nagyon szivesen varunk otleteket a pontozassal kapcsolatban is es az egesz rendszerrel kapcsolatban is, de akar sorozatotleteket is aminek tobb ertelme lenne.

Nick Saban
Nick Saban
Reply to  Leonidasz007
2016-05-18 16:55

Jobban örülnék, ha itt olyan cikkek születnének, amiknek némi köze azért van a valósághoz :)

katonadani
Reply to  Nick Saban
2016-05-18 17:13

most megnéztem a jóslatos cikket, ott sem találtuk el a csoportelsőket (csak Pats és Broncos, illetve 1-1 helyes találat volt a Bengalsra és a Cardinalsra).
Ez lehet azt jelenti, hogy nagyon nem értünk az amerikai focihoz, de lehet inkább azt, hogy ennyire kiszámíthatatlan a dolog és év elején nehéz megmondani mi lesz.

Redskins, Texans, Vikings csoportelsőséget pl szerintem nagyon kevesen jósoltak bárhol a világon (még ha a Vikingsnál volt is playoff hype, de azért a Packers nem gondolta szinte senki hogy tényleg lenyomhatják). Panthersnél is úgy gondoltuk/gondolták legtöbben is, hogy az offense gyenge lesz

katonadani
Reply to  Nick Saban
2016-05-17 20:26

illetve idén nem lesz playoff, szóval a wild card kiesik, tavaly pedig valami alapján kellett oda is 4 csapat, minden csoportharmadikot pedig nem akartunk ismét összevetni :)

katonadani
Reply to  Nick Saban
2016-05-17 20:29

a súlyozásra esetleg van javaslatod? majd az nfc south részben kiderül, hogy ott például erősen torzít, de ha meg minden posztot azonos súllyal számolnánk, az se lenne igazságos. Ennél jobb rendszert nem sikerült kitalálni, ami nem lenne túl bonyolult (gondolkodtam, hogy el lehetne osztani a csapatok között a posztokra felajánlott összpontokat és akkor lehetne poszton belül is súlyozni (tehát pl QB-knak összesen 25 pont jár akkor adhatok valakinek 22-t és a többinek 1-et ha úgy van vagy eloszthatom szinte egyenlően is) de ez már eléggé túlbonyolítaná.)

Nick Saban
Nick Saban
Reply to  katonadani
2016-05-18 16:54

Kezdésnek azt tudnám elképzelni, hogy végignézitek a tavalyi eredményeket, és ott úgy súlyoztok, hogy minden csoporteredmény kijöjjön. Magyarul csinálni kéne egy olyan modellt, ami az eddigi adatokkal működik. Ha jól tudom, van közöttetek egy fizikus, úgyhogy ezt rá is lehetne bízni :)

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x