Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top 50 – V. rész

A mostani garnitúra a szebb napokat is megélt játékosokat tartalmazza 40%-ban, a maradék 60% pedig szép jövőjű, már bizonyított tehetség/szupersztár.

top50v

 

Alább álljanak itt azok, akik eddig szerepeltek. Ha az indoklásaink is érdekelnek, akkor IDE (50-46.), IDE (45-41.), IDE (40-36.) és IDE (35-31.) kattintsatok.

 

51. Desmond Trufant, CB, Atlanta Falcons

50. Clay Matthews, OLB/ILB Green Bay Packers

49. Devin McCourty, S, New England Patriots

48. NaVorro Bowman, ILB, San Francsico 49ers

47. Carson Palmer, QB, Arizona Cardinals

46. Travis Frederick, C, Dallas Cowboys

45. Olivier Vernon, DE, New York Giants

44. Alex Mack, C, Atlanta Falcons

43. Mo Wilkerson, DE, New York Jets

42. Allen Robinson, WR, Jacksonville Jaguars

41. Terron Armstead, OT, New Orleans Saints

40. Zack Martin, G, Dallas Cowboys

39. Michael Bennett, DE, Seattle Seahawks

38. Ndamukong Suh, DT, Miami Dolphins

37. Greg Olsen, TE, Carolina Panthers

36. Geno Atkins, DT, Cincinnati Bengals

35. Drew Brees, QB, New Orleans Saints

34. Justin Houston, OLB, Kansas City Chiefs

33. Josh Norman, CB, Washington Redskins

32. Jamie Collins, LB, New England Patriots

31. Harrison Smith, S, Minnesota Vikings

 

30. Fletcher Cox, DE, Philadelphia Eagles

 

Cox nemrég kapott egy hatalmas szerződést az Eaglestől, melynek jogosságát nagy hiba lenne megkérdőjelezni. Karrierje legjobb évén van túl 9.5 sackkel és 3 kierőszakolt fumble-lel (kiegészítésképp: az ezt megelőző három évben 12.5 sack, illetve 2 kierőszakolt fumble állhatott a neve mellett összesen), tette mindezt úgy, hogy a 3-4 DE pozíció nem épp a nagy számokról szokott szólni. Nem csoda tehát, hogy tavaly, pályafutása során először Pro Bowler lett, a 4-3-as rendszerre váltással még jobb szezon várhat rá DT pozícióból. Cox négy szerkesztőnél fért be a top 50-be, legmagasabb helyezése pedig a 22. volt.

 

ap-fletcher-cox-eagles

 

29. Kawann Short, DT, Carolina Panthers

 

A Carolina Panthers védelme egész szezonban hasított, ám a védőfal nem feltétlen volt a konzisztencia magasiskolája. Ha az egyes tagokra lebontjuk, nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a defensive endek coverage-ban és pass rushban is szenvedtek – utóbbit a fal belseje sem tudta mindenféle hiányérzet nélkül ellátni. De ha összességében nézzük az egész kvartettet akkor egy elég decens egységet kapunk, elsősorban Kawann Shortnak köszönhetően, aki gyakorlatilag hibátlan szezont nyújtott a Panthersben. 11 sack, 3 kierőszakolt fumble és 4 leütött passz áll a statisztikákban a neve mellett ami egészen kiváló a negyedéves defensive tackle-től. Azon kevés DT közé sorolható, aki mind futás ellen, mind pass rushban elit szinten játszott végig. 11 sackje pedig posztján az első helyre emeli a rangsorban olyan játékosok mellé, mint Aaron Donald vagy Geno Atkins. Egy lista kivételével mindegyiken helyet kapott, legmagasabb helyezése a 17..

 

28. Dez Bryant, WR, Dallas Cowboys

 

Listánkon talán most találkozunk elősz9r igazán elit elkapóval a dallasi fenegyerek személyében. Három év után először nem tudott 1000 elkapott yard fölött zárni Bryant, de figyelembe véve Romo egész éves hiányát és azt, hogy a fél szezont ki kellett hagynia lábtörés miatt, azért ez nem okoz olyan nagy meglepetést. Egy szerencsétlenebb szezon azonban nem ok arra, hogy egy top5-ös elkapó helyet se kaphasson a listán, így abszolút védhető a helye. Coxhoz hasonlóan, szintén négy szerkesztő számolt vele top 50-es játékosként, a különböző listák közül pedig a legmagasabban elfoglalt helye a 16.

 

27. Anthony Barr, OLB, Minnesota Vikings

 

Mindössze két éve tart NFL pályafutása a minnesotai linebackernek, de ennyi idő is elég volt neki, hogy posztjának közvetlen elitjébe tartozzon. Kevés szó esik róla a médiában, mert nem gyakoriak nála a hatalmas sackek, vagy látványos interceptionök. Ellenben nagyon eredményesen dolgozik a linebacker sorban, de ha úgy van, nem riad vissza attól, hogy meccset eldöntő nagy játékot mutasson be. Első évében is igen magasra tette a lécet, de a tavalyi szezonban még ezt is sikerült megugrania. Amellett, hogy milyen jól gyakorol nyomást az ellenfél irányítóira, a rookie évéhez képest coverage-ben fejlődött hatalmasat. Emellett gyorsasága és atletikussága mellett futás ellen is produktív, igazi all-rounder játékosról van szó. Öt listán szerepel, top10-be ugyan nem került, de legmagasabban elfoglalt, 13. helye is bizonyítja, hogy egy kiváló játékosról beszélünk.

 

REDO-anthony-barr-vikes-BRACE.vresize.1200.675.high.40

26. Andrew Luck, QB, Indianapolis Colts

 

A Bryant védelmében felhozott érv, miszerint egy szerencsétlenebb évtől nem lesz valaki rosszabb játékos, itt is megállja a helyét. Luck a liga egyik legjobb irányítója és szinte biztosra állíthatjuk, hogy belátható időn belül a liga arcává válik két-három hasonlóan fiatal kollégájával egyetemben (hogy kik is ők, arról majd későbbi részekben). Az már másik kérdés, hogy megéri-e eddigi pályafutása alapján az NFL történetének legnagyobb szerződését, de kvalitásai alapján egyértelmű helye van a legjobbak között. Annyira azért nem esünk hasra Lucktól, csak 4 listán szerepel, azonban egyikünk a liga hetedik legjobb játékosának tartja.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!