Connect with us

Minden ami NFL

Top6 elkapó alakulat

Steelers, Patriots, Redskins – melyik csapatnak vannak a legjobb elkapói? Elkapó alatt pedig jelen esetben egyaránt értjük a tight endeket és a Jamaal Charles féle vajkezű futókat. Eredetileg top5-ös listát akartam, de egyszerűen nem tudtam kihagyni a liga legjobb duóját.

 

6. New York Jets

 

A Jets legnagyobb problémája, hogy az abszolút elit Brandon Marshall – Eric Decker duón túl gyakorlatilag nincs senki. A csapat harmadik legtöbb elkapásával és yardjával rendelkező játékosa a cserefutó Bilal Powell a maga 47 elkapásával és 388 yardjával, meg 2 TD-vel. Csak szemléltetésképpen, Brandon Marshall 1502 yardot és 14 TD-t szerzett, Eric Deckert (1027 yard, 12 TD) leszámítva az egész csapat összesen 1641 yardot és 7 TD-t. Tehát igen, hatalmas a szakadék minőségben.

 

jets-giants-football

 

Azt sem szabad elhanyagolni, hogy a két elkapó mögött nem volt egy Tom Brady, de még csak egy Andy Dalton sem, az irányítót nem segítette egy elit támadófal és igazából senki nem várt tőlük semmit. Egy többszörösen megbukott Ryan Fitzpatrickkel szereztek 2529 yardot és 27 TD-t, ami elég arra, hogy megemlítsük őket a listán (ellenben mondjuk a Green/Eifert duóval). Vagyis pontosabban ez, illetve az utóbbi három évben 73 elkapást és közel 600 yardot átlagoló Matt Forte.

 

5. Jacksonville Jaguars

 

Blake Bortles tavaly a második legtöbb TD-passzt adta az egész ligában 35-tel. Két sztárnak kinövő elkapója, Allen Robinson (1400 yard, 14 TD) és Allen Hurns (1031 yard, 10 TD) csupán hajszálnyival maradtak le a Jets top duója mögött. Nekik viszont ezzel együtt is bérelt helyük lenne a listán, akár a dobogót is megszerezhették volna, ha Julius Thomas végre egészségesen végig tudott volna nyomni egy szezont. A 455 yardja nem olyan sok, de a Broncosban sem volt sokkal több, inkább a szezononkénti 12 TD-je az, ami hiányzik (csak 5 volt neki tavaly). Valamint van azért mélység is a csapatnál, elsősorban a 2014-ben második körös Marqise Lee lehetne szíves végre az elvárásoknak megfelelően játszani.

 

4. Pittsburgh Steelers

 

A Steelers minden nehézség nélkül lehetne első is akár, ha Martavis Bryant nem tiltatta volna el magát egész évre. Antonio Brown a liga jelenlegi legjobb elkapója, bár nem vet rá különösebben jó fényt, hogy Big Ben nélküli első három meccsen összesen nem tudott 100 yardot szerezni. Viszont így is 136 elkapást, 1834 yardot és 10 TD-t szerzett, nem sok kellett hozzá, hogy megdöntse Calvin Johnson rekordját.

 

wpid-superphoto_150714214312

 

Martavis Bryant tavaly 765 yardot szerzett, alig valamivel többet, mint Markus Wheaton, ráadásul ketten együtt 11 TD-t is bepakoltak a közösbe. Ott a visszavonult tight end, Heath Miller helyén a frissen igazolt, eddig még ki nem teljesedett Ladarius Green, illetve Le’Veon Bell, aki eddigi egyetlen teljes szezonja során 83 elkapásból 854 yardot és 3 TD-t szerzett. Ironikus, hogy pont egy elkapás után dőlt ki az egész szezonra.

 

3. Arizona Cardinals

Szeretem a Cardinals passzjátékát, Fitzgerald slotba állítása egy Pro Bowlt ért, Michael Floyd tökéletes mélységi célpont, John Brown egy igazi villámléptű elkapó, valamint a futó David Johnson is remekül használható elkapásoknál, de valahogy nem érzem azt a mindent átütő erőt. Ettől persze nagyon könnyen védhető lenne az, hogy őket tegyük az első helyre, de például Jermaine Greshamet látványosan nem használják. A tight end játék hiánya pedig nem elhanyagolható most, ugyanis az elkapóik nem annyival jobbak az első két helyezettéinél, hogy azt ne tudnák kompenzálni.

 

2. New England Patriots

 

Tény, hogy a Danny Amendola-Chris Hogan duót elég nehéz lenne győztesen kihozni a Floyd-Brown duó ellen, és a korszakos zseni Larry Fitzgerald sem feltétlenül említhető Julian Edelmannal egy lapon még akkor sem, ha Edelman nagyon alul van értékelve. Viszont nem annyival rosszabbak, hogy a Gronkowski-Bennett tight end duó ne billentené a mérleg nyelvét a Patriots felé. Tőlük még akkor is nyugodtan várhatunk 2000+ yardot és 20+ TD-t, ha Tom Brady tényleg el lesz tiltva négy mérkőzésre. Valamint a Patsnél (vagy Tom Bradynél) jobban senki nem tudja jobban használni a Danny Woodhead, Shane Vereen, Dion Lewis féle elkapni is tudó futókat (utóbbi mindössze 7 meccsen szerzett 388 yardot és 2 TD-t tavaly).

 

pats elkapók

 

1. Washington Redskins

 

Bármilyen meglepő, tényleg úgy néz ki, hogy a Washington Redskinsé a liga legjobb elkapó alakulata. Egészségesen DeSean Jackson képes elit teljesítményre, a tight end Jordan Reednek végre kijött a lépés egy 952 yardos és 11 TD-s szezonban, illetve Jamison Crowder is egy elég pofás slot elkapóvá növi ki magát. Igaz, én Pierre Garconban soha nem láttam azt a hype-ot és kvalitást, ami indokolná a 8,5 millió dolláros fizetését (amit ráadásul még 2012-ben kapott), de kétségtelen, hogy még így is inkább átlag feletti, mint sem. A Redskins szekerét az első helyre ezért nem is ő, hanem a frissen az első körben draftolt Josh Doctson dobja meg, így legalább egy évig a csapatnak négy olyan elkapója lesz (Jackson, Garcon, Reed, Doctson), akik szinte bármelyik csapat kezdőjébe beférnének (vagy beférhetnek, ha Doctson hozza a formát), nem ritkán első számú opciónak.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!