Connect with us

Hír

A Sanders-ügy

Nincs könnyű helyzetben a Broncos, a Super Bowl győztes csapat tagjai szeretnének pénzt keresni. Malik Jackson és Danny Trevathan el is igazolt már, és bár Brandon Marshallt és Von Millert nagy nehezen sikerült újraigazolni, még mindig van egy bizonytalan jövőjű nagy név: Emmanuel Sanders.

 

sanders_0119-e1453239658697

 

Az én meglátásom szerint Sanders egy fokkal nem rosszabb, mint Demaryius Thomas. Sőt, amikor nem állt mögöttük egy jó formában lévő Peyton Manning, akkor bizony Sanders volt a húzóember. Az utóbbi két évben 177 elkapást, 2539 yardot és 15 TD-t termelt, miközben szerény 5 millió dollárt keres. Érthető módon szeretne ennél többet és itt kezdődik a probléma.

 

Az utóbbi időben a nem szupersztár, de jobb elkapók, mint Doug Baldwin, Allen Hurns vagy Keenan Allen 10 millió dollárokat kaptak és a piacon körülbelül ez lenne Sanders ára is. Azonban a Denver Broncos aligha engedheti ezt meg magának. Ha Sanders 10 milliót kapna, akkor Thomassal együtt ketten 25 millát kóstálnának, ami igazából egy NFL-csapatnak sem férne bele. Ez jóval több, mint például a Jordy Nelson – Randall Cobb (kb. 20 millió) vagy Brandon Marshall – Eric Decker (kb. 17 millió) duó keresete. Ennyi pénzt adni elkapóknak úgy, hogy Mark Sanchez tűnik a legjobb irányítónak a rosteren, elég nagy túlzás nem csak most, de alapvetően jövőre is. Sanders minden bizonnyal, hacsak nem enged hatalmasat az igényeiből, nem marad Denverben.

 

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gergely Angyal
Gergely Angyal
2016-07-20 21:59

Ohh, pedig én úgy szeretném! :(
Sanders egy példás atléta, a tavalyi teljesítményét én sem láttam rosszabbnak, mint Thomasét. Véleményem szerint D.T. nem volt önmaga tavaly, nagyon sok elejtett labdája volt kritikus helyzetekben.
Remélem Elway talál módot arra, hogy megtartsuk Sanderst, aki szerintem szeret Denverben játszani. Igaz ez ellen beszél, hogy mögötte több kompetens elkapó is van, legyen szó Fowlerről, Norwoodról vagy Latimerről.
Ugyanakkor Sandersben megvan minden, ami vezérré tegye, lelkesedés, odaadás, megfelelő képességek.

Nem a cikkhez tartozik, de Denveres téma:
“Adam Schefter állítása szerint Mark Sanchez vetélytársa a kezdőirányító pozícióért nem Paxton Lynch, hanem Trevor Siemian lesz. A Memphis egyetemről érkező 1. körös újonc philadelphiai kollégájához, Carson Wentzhez hasonlóan betonbiztosan a depth chart 3. helyét foglalja el.”
Erről már érdeklődtem korábban tőletek, akkor senki nem találta reálisnak a dolgot, de ha már egy elemző is mondja, akkor lehet benne valami. Őszintén szólva én nem bánnám, Lynchnek mindenképpen megadnám a kellő időt, nem dobnám korán a mély vízbe.
Kritikus pontnak látom az offense falat, amelyről ígérik, hogy javul, amely segítene a futásnak és az irányítóknak is, de tavaly botrányosan nem volt egyben, azóta Mathis is elment, szóval ettől még félek, mert meglátásom szerint mindegyik irányítónk nagyon igényli az offense faltól és a jól működő futójátéktól a segítséget (jó, persze, ki nem :D).

katonadani
Reply to  Gergely Angyal
2016-07-20 22:07

Schefter mondjuk nem elemző, hanem egy hírforrás :D amit meg az edzők és csapatközeli emberek mondanak a szezon ezen táján, azt kéretik fenntartásokkal kezelni :) De igen, egyre több helyen olvasni h Siemian versenyben van a kezdő posztért, ami szerintem inkább Sanchez ellen negatív kritika :) A srác gyenge volt az egyetemen is, nem hiszem hogy egy év alatt NFL kezdővé nőtte ki magát.

Gergely Angyal
Gergely Angyal
Reply to  katonadani
2016-07-21 02:05

Bocsánat, hírszerző, valóban. :)
Nyilván csak próbálom jobb fényben feltüntetni a helyzetet, mert nem eléggé fényes ezen a poszton.
Azért hátha, az esélyt meg lehet adni, aztán talán jó sül ki belőle. :D

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x