Connect with us

Hír

DeAndre Hopkins holdoutol

Nem jelent meg a Texans edzőtáborában DeAndre Hopkins. A klasszis elkapó elégedetlen a szerződésével, így amíg nem lesz változás, nem vesz részt az edzőtáborban.

 

dah2

 

Hopkinsnak nemrég hívta le a Texans az ötödik éves opcióját, amivel 7,9 millió dollárt keresne – 2017-ben. Idén azonban csak 1 millió dollár garantált összeget kap, ami a kvalitásaihoz képest aprópénz, és ez nem is tetszik sem neki, sem az ügynökének. A játékos fenyegetőzés helyett inkább egy drasztikus lépést tett ez ügyben, és holdoutot hirdetett még az edzőtábor kezdete előtt.

 

Viszont nem ússza meg olcsón ezt a lépést, minden egyes mulasztott napért 40 ezer dolláros büntetést köteles fizetni, rosszabb esetben a bónuszaitól is búcsúzhat. Egy korábbi nyilatkozata alapján annyit akar kapni, amennyit megér, ami a mai piacon olyan 14 millió dollártól kezdődik. Könnyen lehet ebből egy ‘lose-lose’ szituáció mindkét fél számára, bár a nagyobb vesztes kétségtelenül a Texans lehet, aki a legjobb támadójátékosát vesztheti el. Vagy mégsem? A rosteren ugyanis szerepel az idei első körös választott Will Fuller, valamint a harmadik körös Braxton Miller, akikről már meg is kezdődtek a riportok, hogy Hopkins távolmaradásával előtérbe kerülhetnek.

 

A békésebb megoldás pedig a ‘Marshawn Lynch szituáció’ lehet, azaz megpróbálnak a jövő évi fizetéséből áthozni erre a szezonra, bár ha Hopkins ragaszkodik az eredeti elveihez, akkor ez nem lesz elég. Jelenleg kicsivel több, mint 10 millió dolláros cap space-szel rendelkezik a houstoni gárda, így akár egy új, hosszútávú szerződés sem jelenthetne akadályt. Hopkins tavaly lépett ki Andre Johnson árnyékából, és a finoman szólva sem rózsás irányítóhelyzet ellenére pakolt fel 1500+ yardot és 11 TD-t a pályára, így nem lehet kérdés, hogy a prioritás az a megtartása lenne az elengedés helyett.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!