Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top50 – X. rész

Végre elérkeztünk a Top50 listánk végéhez is, megtudhatjátok, ki szerintünk a legjobb játékos jelenleg a ligában, illetve mind a hat szerkesztő teljes rangsorára is fény derül, ráadásként pedig az összes szavazatot kapó játékossal bővített 95-ös listát is megtaláljátok a cikk végén. Az eddigi részeket  ITT (46-50), ITT (41-45), ITT (36-40), ITT (31-35), ITT (26-30), ITT (21-25), ITT (16-20), ITT (11-15) és ITT (6-10) találjátok.

 

top50x

 

51. Desmond Trufant, CB, Atlanta Falcons

50. Clay Matthews, OLB/ILB Green Bay Packers

49. Devin McCourty, S, New England Patriots

48. NaVorro Bowman, ILB, San Francsico 49ers

47. Carson Palmer, QB, Arizona Cardinals

46. Travis Frederick, C, Dallas Cowboys

45. Olivier Vernon, DE, New York Giants

44. Alex Mack, C, Atlanta Falcons

43. Mo Wilkerson, DE, New York Jets

42. Allen Robinson, WR, Jacksonville Jaguars

41. Terron Armstead, OT, New Orleans Saints

40. Zack Martin, G, Dallas Cowboys

39. Michael Bennett, DE, Seattle Seahawks

38. Ndamukong Suh, DT, Miami Dolphins

37. Greg Olsen, TE, Carolina Panthers

36. Geno Atkins, DT, Cincinnati Bengals

35. Drew Brees, QB, New Orleans Saints

34. Justin Houston, OLB, Kansas City Chiefs

33. Josh Norman, CB, Washington Redskins

32. Jamie Collins, LB, New England Patriots

31. Harrison Smith, S, Minnesota Vikings

30. Fletcher Cox, DE, Philadelphia Eagles

29. Kawann Short, DT, Carolina Panthers

28. Dez Bryant, WR, Dallas Cowboys

27. Anthony Barr, LB, Minnesota Vikings

26. Andrew Luck, QB, Indianapolis Colts

25. Patrick Peterson, CB, Arizona Cardinals

24. Odell Beckham, Jr., WR, New York Giants

23. DeAndre Hopkins, WR, Houston Texans

22. Earl Thomas, S, Seattle Seahawks

21. Chris Harris, Jr., CB, Denver Broncos

20. Marshal Yanda, G, Baltimore Ravens

19. Adrian Peterson, RB, Minnesota Vikings

18. Joe Thomas, OT, Cleveland Browns

17. Le’Veon Bell, RB, Pittsburgh Steelers

16. Cam Newton, QB, Carolina Panthers

15. Richard Sherman, CB, Seattle Seahawks

14. Tyron Smith, OT, Dallas Cowboys

13. Ben Roethlisberger, QB, Pittsburgh Steelers

12. Julio Jones, WR, Atlanta Falcons

11. Tyrann Mathieu, DB, Arizona Cardinals

10. Russell Wilson, QB, Seattle Seahawks

9. Khalil Mack, DE, Oakland Raiders

8. Antonio Brown, WR, Pittsburgh Steelers

7. Aaron Donald, DT, Los Angeles Rams

6.  Von Miller, OLB, Denver Broncos

 

5. Rob Gronkowski, TE, New England Patriots

 

Két tight end fért fel a listánkra, nem nagy meglepetésre Gronk lett a legjobb a posztján, hiszen minden évben azon megy csak a verseny a többiek között, hogy ki lehet a második legjobb TE az NFL-ben. A sérülései miatt csak második körben kiválasztott játékos abszolút megállíthatatlan a ligában, egyszerűen nincs párja a posztján és annyira erős, nagydarab és gyors, hogy nincs védő, aki felvenné vele a versenyt egy az egyben. A cornerbackek kicsik hozzá, a linebackerek lassúak, a safetyk pedig igazából mindkettőben alulmaradnak. Persze a blokkolási képességeiről se feledkezzünk meg, hiszen abban is a legjobbak közé tartozik. Ha a statisztikákra is rápillantunk a 2015-ös idényből láthatjuk, hogy legjobb volt a posztján yardokban, elkapásonkénti yardokban, touchdownokban és elkapás utáni yardokban is. Ő az egyik leginkább megállíthatatlan játékos az NFL-ben, mi pedig ezt egy ötödik hellyel jutalmaztuk, legjobb helyezése a 3., legrosszabb pedig a 10. volt egyéni listáinkon.

 

Csak ötödik?

“Csak ötödik?”

 

4. Aaron Rodgers, QB, Green Bay Packers

 

A megszokottnál gyengébb éve volt Rodgersnek, ami több tényezőből tevődött össze, de egyöntetűen úgy gondoljuk, hogy továbbra is a legjobbak között van. Természetesen a 2015-ös idényben is megcsillogtatta elképesztő tudását remekbe szabott átadásaival és ki ne emlékezne a két sikeres hail maryjére, de nem volt annyira konzisztensen kiemelkedő, mint megszokhattuk tőle. Ettől függetlenül olyan képességekkel rendelkezik, mint nagyon kevesen az NFL-ben, vagy talán senki se. A zseb bármely részéről (vagy azon kívülről) a pálya bármely részére oda tudja dobni a labdát sebészi pontossággal. Az egyik meghatározó statisztikája, hogy az NFL történetében neki van a legalacsonyabb interception-aránya. Egyéni listáinkon ketten is második helyre tették, legrosszabb helyezése 11. volt.

 

3. Tom Brady, QB, New England Patriots

 

Biztos sokatokat érdekelt, hogy kit tart a szerkesztőség a liga jelenlegi legjobb irányítójának. 3-2 arányban nyert Brady Rodgers felett, illetve egyikünk meglepetésre Wilsont tartja a jelenlegi legjobbnak, de összességében szoros versenyben ugyan, de a Patriots négyszeres Super Bowl győztes QB-ja lett a legjobb posztján. A támadófal összeomlásának ellenére Brady zseniálisan irányítja a New England támadósorát, rendkívül gyorsan szabadul a labdától (Andy Dalton után a második leggyorsabban 2015-ben) és szinte mindig pontosan megtalálja a szabadon álló elkapóját sok kis, rövid játék erejére. Ráadásul társai sem segítik, hiszen tavaly a legtöbb elejtett labdát az ő célpontjai vétettek (44, holtversenyben Derek Carral). Három szerkesztő is a liga legjobbjának választotta poszttól függetlenül, azonban becsúszott egy 16. hely is neki.

 

2. JJ Watt, DE, Houston Texans

 

Justin James Wattot sem kell bemutatni senkinek. Már most a valaha volt legnagyobbak között emlegetik, ha most visszavonulna is egyenes útja lenne a Hall of Fame-be. Az utóbbi, nagyon jó, elit szezonját sokan csalódásként élik meg, mivel hozzászoktak a teljesen megállíthatatlan Watthoz, aki a támadóoldalon is TD-ket szerez és nincs olyan snap, ahol a támadófal felvenné vele a versenyt. Sérülései ellenére azért 2015-ben is 90 nyomásgyakorlás fűződik a nevéhez, ami a legjobb volt a ligában (viszonyításképp 2014-ben 119-et sikerült összehoznia). Két szerkesztőnknél is az abszolút első helyet kaparintotta meg, legrosszabb helyezése pedig a tizedik.

 

i (1)

“Most komolyan, ki előzhetett meg engem???”

 

1. Luke Kuechly, LB, Carolina Panthers

 

A Fűzővel kifelé! szerkesztősége szerint Luke Kuechly a liga legjobb játékosa! Érdekes, hogy csupán egyikünknél kapta meg az abszolút első helyet, azonban mindenki a legjobb négybe sorolta, ezzel a konzisztens teljesítménnyel pedig kiérdemelte nálunk az NFL legjobbja elismerést. Ő a linebackerek prototípusa, tökéletes coverage képességekkel rendelkezik, 48,7-es passer ratinget engedélyezett az irányítóknak, miközben a posztján az átlag 102,5. Emellett úgy “repül” a labda irányába, mint senki más, elképesztő sebességgel ér át egyik oldalról a másikra, és még mindig csak 25 éves.

 

Összesített és egyéni listák

 

Az egyéni listáink így néznek ki, mindenki top50-jét szét tudjátok szedni és érdekes következtetéseket vonhattok le a kommentek között.

 

top50egyeni

 

Az utóbbi két hétben olvashattátok a top50(+1)-ünket, azonban az egyéni listák alapján van még 45 játékos, aki nem kapott helyen az összetettben. Az alábbi táblázatban az összes szavazatot kapó játékost összeszedtük és rangsoroltuk.

 

top50osszetett

 

36 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
36 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nyílméregbéka
Nyílméregbéka
2016-07-04 19:24

Azért aki a 16. helyre tette Bradyt Ne erőltesse ezt az NFL “szakértősisdit” ?

katonadani
Reply to  Nyílméregbéka
2016-07-04 19:30

(második hely kellett volna az illetőnél az overall elsőséghez, kilencedik a másodikhoz)

Peter__Criss
Peter__Criss
Reply to  Nyílméregbéka
2016-07-04 19:59

A 7. Luck helyezés (Top2 QB) is megér egy misét :)

balentin
balentin
Reply to  Nyílméregbéka
2016-07-04 20:22

Bármelyik listával lehet veszekedni, de nyilván aki valamennyire is szereti Bradyt, annak szentségtörés ez a helyezés. Én nem kedvelem, és ugyebár ez egy szubjektív lista, szóval kaphat 16. helyezést. Persze lehet, hogy ő a valaha volt legjobb irányító az NFL történetében, de jelenleg nem tartom a posztja legjobbjának sem, és ezért csúszott. Meg talán az is belejátszik a véleményemben, hogy nem feltétlenül gondolom, hogy Brady nem egy rendszer terméke, de ez végtelenül hosszú vitát nyithat meg, ezért nem is mennék bele.

Az összesített listának meg pont az a lényege, hogy ezeket a “ferdítéseket” korrigálja, és valahol egy objektív felé hajló listát hozzon létre. Ott pedig Brady nyerte az irányítók versenyét, így nincs miért aggódni, a legjobb játékos a posztján. Akik meg elé kerültek, messze jobban dominálják a saját posztjukat, mint azt Brady teszi éppen, szóval valahol igazságos a helye.

AwesomeOne
AwesomeOne
Reply to  balentin
2016-07-05 08:38

Én sem bírom Brady-t, de azért elismerem, hogy jelenleg a legjobb irányító az NFL-ben. Szerintem ez nem lehet vita tárgya. Van aki jobb nála menekülésben, v. pontosságban, de összességében senki nem előzi meg. Azzal nincs is baj, ha Newton hátul van, mert még nem bizonyított eléggé. De az, hogy Luck a második QB a listádon, ráadásul 7(!!!!!!!!!!!!!!!!) helyen, míg Brady csak a 4. és a 16. helyen tanyázik, azt már inkább érzem szándékos lehúzásnak, mintsem sportszakmai és szakértői döntésnek. Ezzel gyakorlatilag értelmetlenné vált ez a top 50-es lista eleje, mert ez indokolatlanul nagy lehúzás. (persze másoknál is van 1-2 érdekes eredmény, de ez már inkább őrültség XD )

wolandrule
wolandrule
Reply to  AwesomeOne
2016-07-05 09:27

Nála Brady csak 5., de mindegy is. Ok., hogy szubjektív a lista, de ez a rendszer terméke dolog nettó hülyeség.

pritek
pritek
Reply to  AwesomeOne
2016-07-05 10:42

Nálam pl minden elfogultság nélkül Rodgers jobb mint Brady. Az hogy olyan játékosok tünnek fel előtte mint Peterson, Bell, Mathieu, Mack, Miller, Harris számomra értelmezhetetlen. Évek óta meg van átkozva egy szerintem borzalmas edzővel, aki rendszeresen kibaszik a saját csapatával, folyamatosan sérülések tizedelik hol a játszópajtásait, hol a védelmet, nincs konzisztens futás mellette amire biztosan számíthat és mégis életveszély a csóka és a hátán cipeli a csapatot. Az egyik legnagyobb vezéregyéniség a ligában és nálam Bradyt megelőzve ő lenne a legjobb. Lehet Watt, Donald, Mack, Kuechly bármekkora állat, mégis egy jól működő támadógépezet túl tudja tenni magát rajtuk még akkor is ha tökéletesen teszik a dolgukat. Ugyanakkor egy tökéletes QB minden meccset nyerne. Brees helyezését sem látom reálisnak. Neki konkrétan egy olyan védelemmel kell lavíroznia ami mintha nem is ebben a ligában játszana. Lenne egy félnormális védelme és retteghetne mindenki a Saintstől. Persze ez szubjektív, meg a pozíciót is rangsorolom és értem azt is, hogy nehéz egy ilyen listát összeállítani, de végső soron ez csak egy lista amiről lehet beszélni az unalom hónapjaiban :)

Kevin Kolbász
Kevin Kolbász
Reply to  AwesomeOne
2016-07-05 16:15

Pats drukkerként érthető módon nekem Brady a kedvenc játékosom, de jelen pillanatban én sem tartom a liga legjobb QB-jának, függetlenül attól, hogy karriert tekintve szerintem Joe papát is lepipálja. Ugyan talán én is valamivel magasabbra tenném a listámon, de szerintem túlzás a 16. helyén ennyire meglepődni, hiszen ilyen magasan tényleg csak elit játékosok vannak. Nem hiszem, hogy szentségtörés lenne Joe Thomast vagy éppen Julio Jonest elé rakni, hiszen nem érték szerint rendeztétek sorba a játékosokat. Ami nálam mégis kicsit az irányítók felé dönti a mérleg nyelvét az az, hogy szerintem ez összetettebb, bonyolultabb pozíció, mint bármely másik, így a legnagyobbak sem képesek folyamatosan, hiba nélkül brillírozni, mint pl Watt. És oké, hogy akkor poszton belül hasonlítgatjuk a játékosokat, de az nem Manning, Brady, Rodgers vagy Brees hibája, hogy mind ilyen történelmien magas szinten játszanak (nem csak statisztika alapján). Persze nektek nagyobb rálátásotok van minderre, ezért örülnék én is egy podcastnek, ahol a miérteket is meghallgathatnánk.:) (Luck 7. helye pl. nekem sem teljesen tiszta:D)

atis123Juve
atis123Juve
Reply to  balentin
2016-07-05 19:58

Brady 16 Luck 7??? Ez minimum megmosolyogtató :) Hogy Rodgers elé raktad oké, én is komplettebb irányítónak tartom, az alapján én is elé raknám. Luckot én is szeretem szurkolok neki, de ez az utsó éve pocsék. Még akkor is ha sérült volt. Rengeteg megkérdőjelezhető döntést hozott.

katonadani
2016-07-04 19:45

Néhány észrevétel, megjegyzés, ilyesmik
– vótmá, de Wilson>Brees mindenhol, pedig tavaly mekkora probléma volt belőle…
– Armsteadet hiányoltam sokaknál, szerintem top3 LT egyértelműen (nálam ugye 2. éppen hogy)
– Luckról volt utólag nagy vitánk szerkesztőségi csoportban, Leonidasz és balentin ugyebár elég magasra tette, én nem kifejezetten. A potenciál hatalmas benne, mindent meg tud csinálni, de nagyon sok hibát vét, ezért nem lehet nálam a top10-20 közelében egyelőre.
– jimboynál nem értem a Donald 22. helyet azon kívül, hogy csak egy éve dominál top5 szinten, de sokkal több ideje nem volt :) meg Newton kimaradását se, de állítólag ő is egy one year wonder (nem :D)
– érdekes Jordy Nelson szinte teljes kimaradása, én bevallom kicsit megfeledkeztem róla, de annyi jó WR teljesítmény van, hogy ez az kihagyott egy év visszavetette a megítélését. Így utólag a végére betenném.
– a topQB verseny mell a topRB verseny is érdekes volt, elég megosztó a Bell-Peterson csata.
– Watt megítélése szerintem furcsa módon amiatt szenved, mert túl magasra tette a lécet. Nyilván nagy problémákat nem szült, mert a 8. és a 10. hely a két legrosszabbja, de idén is kiemelkedően elit teljesítményt nyújtott sokszor sérülten, nálam továbbra is a liga legjobbja, de mindenképp top3.

Hirtelen ennyi :)

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  katonadani
2016-07-04 19:54

Wilson, Brees vitat egszer már kifejtettem, sztem többen is gondolkodtunk így sztem ebben nincs semmi külőnös, már hasonló szinten vannak kb, tavaly még kicsibel Brees jobb volt azóta pont fordult a kocka.

Armstead egy full elit LT de nem hiszem h az ő kihagyasa nagy szentsegtores lenne. Jordy nelson mar sokkal jogosabb amugy.

Leonidasz007
Leonidasz007
2016-07-04 20:02

Elöljároban annyit h rohadtnehez osszeallitani egy ilyen listat, aki nem hiszi probalja meg. Az hogy ki kerul fel ra es ki nem at még nagyjabol megy de hogy full elit jatekosokat mas posztokon hogy rangsorolsz na az kihivas.

Túl sokat számit mindenkinel amugy az elmult ev az azert latszik, ez az egy amiert jimboyt megertem pl h newton sehol mert ha nincs ez az ev akkor sztem senkinel nincs mondjuk 40en belul. Szal a kozelmult tul nagy hatassal van. Jordy kimaradasa pl sztem ezert fordult elo. De pl igy fordulhatnak elo olyan hangok is h donald vagy mack over miller. Persze nagyonjo jatekosok de egy kivalo ev nem bizonyit semmit. Persze ettol meg a jovoben siman jobbak is lehetnek de az spekulacio.

Brady akinel nincs a top5-ben, de akár top3-ban az vagy elfogult vagy nem érti ennek a játéknak a lényegét. :D

Dez bryant nem ertem mit keres a listan en eszre se vettem am h rajtavan amig chester nem irta :D

Igazabol kuechly elso helye kicsit futa mert megerdemli h ott legyen de azert sztem ha nagyobb mintaval dolgozunk nem elso, a kiugro ertekeket am ki lehetett volna szurni mert a 16. Hely bradyt pl nagyon lehuzza (tudom ugyis masodik csak)

katonadani
Reply to  Leonidasz007
2016-07-04 20:12

Bradyhez annyi h posztján top2 (esetleg 3 valahogy) ami szentségtörés és “nem ért a focihoz”. Nálam a posztján jobban domináló játékosok előzték, szóval pl Watt vagy Kuechly jobban kiemelkedik a posztján, mint Brady. Persze ezzel is lehet vitatkozni meg az egész egyéni lista szubjektív, ezért kellett 6 ember véleménye, így azért nagyban közelít az objektívhez

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  katonadani
2016-07-04 20:15

Nyilvan tulzo a megfogalmazas csak azert ilyen mert szerintem egyertelmu hogy ő nem csuszhat ki a top3-ból és nem igatan értem aminel ennel lejjebb van. Eleget vitaztunk erről most lusta vagyok belekezdeni majd ha podcastnél lesz erőm :D

InThisLeague
InThisLeague
Reply to  Leonidasz007
2016-07-04 23:20

Ezek szerint lesz podcast ugyanebben a témában? Ha igen, akkor mikorra várható?

katonadani
Reply to  InThisLeague
2016-07-04 23:21

felvetettük most, de úgy tűnik ez a hét nem alkalmas. Lehet így akkor nem lesz és folytatjuk a pozíciós rangsort jövő héten (vagy legkésőbb azután)

Gábor Nagy
Gábor Nagy
2016-07-04 21:38

LUUUUUKEEEEE!!!!! :))

michaeldudikoff
michaeldudikoff
2016-07-06 09:20

A pontozást nem annyira értem, hogy Brady hármotoknál lett első (tehát a szerkesztpség felénél), Kuechly egy valakinél, akkor összesítésben hogy jobb, de mindegy. Lehet mint a műkorcsolyába, síugrásba a súlyozásnál mindenkinél ki kellett volna venni a legjobb és a legrosszabb pontját és úgy súlyozni.

katonadani
Reply to  michaeldudikoff
2016-07-06 09:51

az első hely 50 pontot ér, második 49 és így tovább

michaeldudikoff
michaeldudikoff
Reply to  katonadani
2016-07-06 13:17

Azt értem persze, de így egy rossz szavazat és nem konszenzusos a dolog. Tegyük fel, hogy alkoholverseny van, Manzel mindenkinél első, de valaki 50. helyre teszi, evvel esélye sincs nyerni, pedig 6-ból 5-en őt tekintik a legalkeszabbnak. Ez csak a jövőre nézve, amin szerintem érdemes elgondolkodni.

katonadani
Reply to  michaeldudikoff
2016-07-06 13:28

mindenki véleményét ugyanolyan súllyal akartuk számításba venni, bármi is a véleménye, szerintem így teljesül az igazi konszenzus :)

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  katonadani
2016-07-06 13:50

Ettől függetlenül tényleg torzitanak a kiugró helyezések.. A példa jó :D

katonadani
Reply to  michaeldudikoff
2016-07-06 15:32

a játék kedvéért kiszámoltam a top5-re, ugyanez maradna a végeredmény azzal a különbséggel, hogy Watt és Brady ugyananyi pontot szereznének, a tiebreaker Brady javára döntene.

michaeldudikoff
michaeldudikoff
Reply to  katonadani
2016-07-06 16:11

Súlyozva:
LK: 187
JJ: 186
TB: 186
Szerintem jobban kifejezi milyen szoros, mint az eredeti:

LK: 282
JJ: 277
TB: 270

és ki tudja, hogy mi lenne a változás a 17. vagy a 34. pozícióban? ;)

OK abbahgytam

katonadani
Reply to  michaeldudikoff
2016-07-06 16:21

nekem 190, 188,188

Davy Juan
Davy Juan
2016-07-06 13:48

Politikailag nem éppen korrekt. Bújtatott fehér propaganda :D

MikkaMakka
MikkaMakka
2016-07-06 16:20

Jimboynál szándékosan maradt ki Big Ben vagy csak elfelejtette?

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x