Connect with us

Összefoglaló

Mit tanultunk az első héten #1

Lement az első preseason hét, mi pedig sokkal okosabbak lettünk. Össze is szedtük, mit tanultunk:

 

Washington Redskins@Atlanta Falcons 17-23

 

Kirk Cousins jól mozgott, bár nem vállalta túl magát, az 5/5 azért jobban néz ki, mint Matt Ryan 0/4-e. A mérkőzés legjobb irányítója egyébként Matt Schaub volt, csak úgy szálltak a bombái, úgy játszott, mint fénykorában a Texansban. A Falcons kis szerencsével egy nagyon jó backupot talált magának.

 

usatsi_9448805

 

Atlantában továbbá örülhetnek Deion Jonesnak és De’Vondre Campbellnek, mindkét újonc LB elég jól játszott. A Redskinsnél a defensive end Chris Baker érdemel külön említést, ott folytatja, ahol a tavalyi hat sackes és három kiharcolt fumble-ös szezon után abbahagyta. Ugyanakkor a Redskins futás elleni védelme nem volt valami acélos.

 

Tampa Bay Buccaneers@Philadelphia Eagles 9-17

 

Jameis Winston pazar formában van, a Bucs irányítójának neve mellé 7/9, 148 yard és egy TD került. Jó játékot mutatott, nagyon úgy fest, hogy igaza volt a csapatnak, amikor őt választották Mariota helyett. Továbbá a kezdő védelem is jól muzsikált, a frissen igazolt Robert Ayers is beválni látszik. Viszont Roberto Aguayo nem úgy mutatkozott be, ahogy illett volna a kihagyott extra pontjával.

 

Az Eaglesnél Bradford semmit nem mutatott, Wentz pedig a statisztikái ellenére korrektül játszott, kár, hogy megsérült. A Jim Schwartz féle védelem viszont jónak tűnt Fletcher Cox-szal az élen, tényleg jó lehet az egység. Viszont a támadófal probléma lehet, nincs mélység, ha Lane Johnsont eltiltják, azt csúnyán megérzi majd Bradford.

 

Carolina Panthers@Baltimore Ravens 19-22

 

Josh Norman távozásával nagy kérdés lett a cornerback poszt, és bár az újoncok, James Bradberry és Daryl Worley még nyilván hibázgatnak, nagyon ígéretesen játszottak. Newton laza volt, egy minimumot hozott, viszont a csere Derek Anderson megint bebizonyította, hogy lehet rá csereként számítani.

 

Érdekes módon Ryan Mallett is úgy játszott, mint egy vállalható csere. 11/15-ös, 91 yardos, 1-1 TD-INT-je elég korrekt. Joe Flacco természetesen nem játszott, viszont Tarrence West 2 TD-t is szerzett, még ha a yardokat nem is nagyon termelte. West kellemes meglepetés lehet idén.

New Orleans Sains@New England Patriots 22-34

Jimmy Garoppolo elég gyengén kezdett, pontosabban a támadófal előtte, de a 11/18, 168 yard nem rossz, és két pontszerző akciót is vezetett. Nem hiszem, hogy sokkal többet látunk tőle, Bill Belichick jó eséllyel minden komolyabb játékot a szezonra tartogat. Martellus Bennett is játékban volt kicsit, Jamie Collins pedig szerzett egy pick sixet, a védelem pedig négy fumble-t. Összességében nagyon egyben van fejben az egész banda, a kezdőktől a cseréken át.

 

635971879008320586-USP-NFL-PRESEASON-GREEN-BAY-PACKERS-AT-NEW-ENGLAN-75121494

 

A Saintsnél Brees nem csinált semmit, de a cseréi sem. Jó lenne minél előbb megegyezni vele, mert nélküle sehol nem lesz a csapat. Mark Ingram szerzett viszont két TD-t, neki jó éve lehet, viszont az, akit tényleg fogyelni kell, az az újonc Michael Thomas, aki remekül játszott és négy elkapásból 67 yardot termelt.

Jacksonville Jaguars@New York Jets 13-17

 

A Jaguarsál is bizakodhatnak, Bortles nagyon éles volt, Allen Robinson pedig jövőre All Pro lehet. Ivory és Yeldon ugyannyi yardot futottak, eredményesen is, a fantasy tulajok bánatára jó eséllyel a szezon közben is felezni fognak. Ráadásul a védelem is kezd összeállni, még ha a kezdők statisztikailag nem is varázsoltak.

 

A Jetsnél Fitzpatrick éles volt, jól játszott, Geno viszont középszer. Az első körös Darron Lee nem volt rossz, bár kérdés, hogy találnak-e neki helyet a kezdő csapatban. Ellenben Dee Milliner, a korábbi első körös corner elég gyatrán játszott, még ha Allen Robinson is volt az ellenfél.

 

Denver Broncos@Chicago Bears 22-0

 

A Broncos védelem megint hasítani fog, 7 sacket értek el, abból többet a kezdő védelem tagjai. Mark Sanchez is jó volt, az egy felpattanó interception leszámítva, ő tűnik befutónak a kezdő pozícióra.

 

A Bearsnél semmi külön pozitívum nincs, a legnagyobb gond, a támadófal pedig továbbra is él és virul, így pedig nagyon nehéz lesz. A frissen igazolt Jerrell Freeman legalább interceptionnel mutatkozott be.

Miami Dolphins@New York Giants 27-10

 

Ryan Tannehill gyenge volt, pedig vártam volna tőle pár szép játékot. A Dolphins támadófal szintén rossz volt, főleg a left guard poszt, elég érthetetlen, hogy Laremy Tunsil nem került még be a kezdőbe, annak ellenére is, hogy Adam Gase szerint még sokat kell fejlődnie. Az újoncok viszont jók voltak, különösen Jakeem Grant a maga 68 elkapott yardjával.

 

-504a6d3d4b91568f

 

A Giantsnél Eli Manning nem játszott, helyette Ryan Nassib volt és teljesítménye alapján imádkozhatnak New York kékebbik felén, nehogy megsérüljön Manning. 7/15, 75 yard és két INT – pocsék. Viszont a második körös Sterling Shepard bemutatott egy pazar elkapást, Cruz meg még mindig nem látott pályát.

 

Detroit Lions@Pittsburgh Steelers 30-17

 

A Lions támadófala még mindig nagyon homály, a 38 éves James Harrison rendre szétalázta az idei elsőkörös Taylor Deckert, Riley Reiff viszont jó volt a jobboldalon. Marvin Jones jó igazolásnak tűnik, ahogy Aquan Boldin is, ha Staffordnak kicsivel több ideje lesz, pöpec lehet az offense. Illetve Zach Zennernek is lehet szurkolni, egyelőre ő tűnik a legjobb power backnek a csapatban. Dan Orlovsky elég gyengén játszott, az újonc Jake Rudockban sokkal több a potenciál.

 

A Steelersnél a nagy hype nem tett jót Sammie Coatesnak: 3 elkapásból 18 yardra volt képes, ami közben volt két fumble-je, amiből egyet el is veszített. Alejandro Villanueva is korrekt volt a baloldalon, viszont a futóposzt miatt nem kell aggódni: DeAngelo Williams és Daryl Richardson is jónak nézett ki.

 

13 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
katonadani
2016-08-15 21:44

Ugyan eddig nem akartam elhinni a Siemian dolgot, szrrintem nem lefutott Sanchez kezdő helye, sőt.

renningan
renningan
Reply to  katonadani
2016-08-15 22:17

Nekem tetszett, de attól még lehet a csókábol egy Tyrod Tayor :D

ppix
ppix
2016-08-16 11:26

“Lement az első preseason hét, mi pedig sokkal okosabbak lettünk. Össze is szedtük, mit tanultunk:”

például azt, hogy vasárnap is volt meccs amiről se előtte se utána nem is “hallottunk” itt (ha tévedek sry)!

katonadani
Reply to  ppix
2016-08-16 11:33

Valóban nem volt külön cikk róla. Elfelejtettük, hogy vasárnap csak 1 meccs lesz (csak aznap esett le), ha eszünkbe jut, beleírtuk volna a szombati beharangba. Egy preseason meccshez meg nem akartunk külön írni.

Egyébként Mike Davist érdemes kiemelni a 49ersből, Gabbert gyenge volt, a 49ersnek nem sok jó néz ki idén. Driskelnek voltak elég jó futásai, de a passzai szarok voltak. Túloldalon Osweiler nem sziporkázott, elég sok pontatlan labdája volt. Lamar Miller ellenben tetszetős volt.

De azért Facebookra kitettünk arról a meccsről is két playt, szóval nem hagytuk figyelmen kívül ezt a meccset se :)

ppix
ppix
Reply to  katonadani
2016-08-16 12:01

Ezért szép ez a sport, mindenki mást lát benne! Nem fog a 49ers po-ba jutni, de sokkal jobb lesz mint tavaly ez már most látszik. Tavaly is láttuk lehet QB nélkül is PO-ba jutni és SB-t nyerni. A futás lesz a meghatározó és ha Hyde nem csinál ilyen hibákat mint itt az elején (igaz a fal jobb oldala annál a játéknál “összekeveredett”), akkor sok red zone lehetőség lesz. Ezzel el is érkeztünk a 49ers legnagyobb hiányosságához, kevés red zone TD, kérdés Kelly miként tudja ezt megoldani.A védelem egész tűrhető csak Willist kéne már valahogy pótolni (sokakkal ellentétben én Borlandban sem láttam az ő pótlását, nehéz is, de kell valaki, mert nagyon lassú így az lb sor). Az OL sokkal jobb lesz mint tavaly,biztosan nem lesz annyi sack. A futás Hyde hiányában is jó lehetett volna ha nem egy impotens edzői gárda van, és itt a másik nagy kérdés. Mit tud majd Kelly és csapata? Szumma-szummárum 6-10 vagy nagy mázlival 7-9 és egy sokkal jobb játék amit várok.

katonadani
Reply to  ppix
2016-08-16 12:06

azért ma ne menj messzire, érkezik egy Power Ranking első rész, ahol nem lesz ilyen előkelő helyen a 49ers :D

Egyébként persze belőlem beszél kissé a Kelly-tapasztalat és hogy mennyire nem tudott változtatni az előre kitalált bármin. Nem csak meccs közben, de év közben sem. Ha nálatok sem tud most váltani, akkor szinte meccset se fogtok nyerni, mert a keret alapból rosszabb, mint az Eaglesnél. És ahogy láttam, jött a szokásos RB swing passz a legelején, amivel nem mentek semmire :D

QB nélkül úgy lehet POba jutni, ha bivaly D#-ed van és a QB nem adja el a labdát. A 49ersre egyik sem igaz. De persze nem a PO a cél ezt tudom, de én top3 cetlit várok a csapattól.

renningan
renningan
Reply to  ppix
2016-08-16 11:35

Az én hibám, ha nem voltam egyértelmű, a címben az #1-sel azt akartam jelezni, hogy jön még folytatás :(

Ma jön az összefoglaló második fele (tegnap nem volt időm befejezni, kihagyni meg nem akartam senkit, ezé ketté szedtem), ott nyilván benne lesz a 49ers meccs is :)

ppix
ppix
Reply to  renningan
2016-08-16 11:47

Nem rád gondoltam :)

renningan
renningan
Reply to  ppix
2016-08-16 11:54

:))

rowi
rowi
Reply to  ppix
2016-08-16 11:57

megbüntetjük, kukoricára térdepeltetjük, és egész szezonban 49ers meccset kell néznie mindannyiunknak knézy jenő értő közvetítésében

makosteszta
makosteszta
Reply to  rowi
2016-08-16 12:01

:D:D:D

ppix
ppix
Reply to  rowi
2016-08-16 12:12

Nem kell 49ers meccseket nézni egész évben (mondjuk aki ír róluk nem árt ha még is megnézi). De ha elkezdtek egy sorozatot, akkor gondolom illene tartani magatokat hozzá!

Zotyman
Zotyman
Reply to  rowi
2016-08-17 14:04

Beleborzongtam a Knézys résznél… Azt az ellenségeimnek se…

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x