About the author

15 Comments

 1. 1

  Leonidasz007

  Anderson Volt egyértelműen a mérkőzés lehjobbja. Bár Sieman tényleg jó Volt magához képest, de azért Anderson teljesítménye sokkal erősebb Volt. A Liga egyik legjobb Run D-je ellen hozott szinte tökéletes mérkőzést.

  Mellette az újonc Andy Janovicot (FB) kár Volt kihagyni az összefoglalóból. Szinte tökéletesen blokkolt és az első Broncos TD-t is ő szerezte.

  A denveri O-line feljavbulása is megér egy misét, ez az egység tavaly szinte Liga 10 legrosszabb közt Volt, pláne pass protectionben. Most mindkettőben egész pofásan teljesitettek, a Liga egyik legjobb védelme ellen. A playhívások nagyon ültek, most látszik igazán először Kubiak rendszere

  . A D hozta amit tud, a D-line azért rozsdás AMlik nélkül, ellenben Todd Davis majdnem tökéletesen hozta Trevathan szerepét. Roby gyenge Volt, de Harris továbbra is elit szinten játszik. Igaz Benjamin fizikai fölényével nem tudott mit kezdeni.

 2. 2

  György Márk Kis

  Norman senkinek nem hiányzik! :D

 3. 3

  katonadani

  a meccsen is látszott, hogy de :)

 4. 4

  renningan

  – Anderson jó volt, de ez szerintem Seimian miatt volt így. Senki sem számított rá, hogy a srác nulla passzal rögtön ötöt fog dobni. Teljesen megzavarta a Pantherst, nem tudott a védelem érdemben reagálni rá, beestek két szék közé, mert futás és passz ellen is középszerűek voltak.

  – Andy Janovic tényleg jó volt, szerencsére itt vagy és pótoltad, amit kihagytam :)

  – A Denveri támadófalat külön kiemeltem, lásd a ckkben.

  – Védelemmel egyetértünk.

  – Szerintem azt a negyedik és egyet nem lehet jó döntésnek hozni, ugyanis bíró tévedéseken és kétes ítéleteken múlott. Egyrészt, először megadták a 3rd downt first downnak, ami miatt a Panthernek el kellett égetnie egy időkérést, ami a végén sokat számított (még Rivera lehetett volna éberebb is). Maga a futójáték pedig szerintem minimum véleményes volt.

  Egyrészt a bírók simán lefújhatták volna azelőtt, hogy Andersont a falamberei betolják és akkor nincs meg a first down. Másrészt, elvileg az új szabályok szerint nem lehet a futót ilyen látványos tolni/húzni, amiért simán járhatott volna büntetés is. Egy rossz szava nem lehetett volna senkinek, ha egyik vagy másik eset megtörténik. Direkt nem írtam erről, mert nem akartam bírózni, mert aztán akkor elő lehetne venni a többi, nagyon kétes ítéletet is.

 5. 5

  Leonidasz007

  De az előzmények miért befolyásolják azt hogy az akkor ott kialakult helyzetben milyen döntést hozott Kubiak? Lehet igen bírozni, bountyzni mindent, de én nem beszéltem erről. Akkor odajutott a Broncos és kész. Ott Kubiak választhatta volna hogy berugja FG, de azzal hogy továbbment azzal kényszeritette a Panthers h kövesse őket nem pedig a kéynelmes játékukat játszák. Egyértewlműen tökös és jó döntés Volt.

  A fagyasztás pedig egy olyan dolog amit még anyám is tud h következni fog és az edzők 95%-a használja jobb eszköz hiján. Semmi nagy húzás nem Volt benne.
  Az meg hogy Sieman zavart okozott nem csak annak votl köszönhető hogy ő maga jó Volt is sokat passzolt volna (26 kisérlet alig 150 Yard, 2 int, azért nem hugyoztam be tőle Broncos szurkoloként se. Még ha öröltem is neki) Inlkább azért Volt zavar mert 2 rookie kereste hoyg Sanders és Thomas mit csinál. Ennyi.

 6. 6

  renningan

  Nem kell egyetérteni :D

  Én azért elég nehezen tudok elvonatkoztatni a körülményektől, hisz ha például nem jön be, de ne adj isten úgy is nyer a Broncos, akkor szerintem még TE se mondod azt most, hogy a sikertelen negyedik és egyes futás volt a legfaszább húzás :) hiába mondod most, hogy tökös és jó húzás volt, az eredménye alapján ítéled meg.

  Másrészt pedig én is ezt csnáltam volna, igaz én a fotelből, nyomás nélkül, de szerintem abban a helyzetben ez volt a logikus és racionális döntés. Egyrészt, ha kiegyenlítenek, akkor a Panthers támad, és egy FG elég nekik a győzelemhez és ki tudja, megint eljutott volna-e oda a Broncos. Meg fél yardot kellett megtenni, ha Seimian bedől is megvan, a kockázat sokkal kisebb volt az esetleges jutalomhoz képest. Ott szerintem is azt kellett volna csinálni, az volt a jó döntés, ergo nem ájulok el tőle.

  Másrészt viszont a rúgók fagyasztása nyilvánavlóan és statisztikailag értelmetlen dolog. Nincs pontos adatom, de szerintem legalább annyian nem csinálják, mint ahányan igen. Pont azért mert értelmetlen.

  Én Kubiak helyébe nem fagyasztottam volna. 50 yardról Gano nem olyan nagy májer, nagy a tét, miért adjak neki egy próba rúgást? Ő mégis fagyasztott és bejött neki. Persze nyilván, ehhez is sok minden kellett.

  Én a saját értékrendem alapján osztottam ki a díjat és nem egy olyan húzást emeltem ki, amiben biztos voltam, hogy bekövetkezik. Ráadásul aminek a körülményei is érdekesek voltak. Egy olyan választottam, ami szerintem nem volt feltétlenül jó döntés, de bejött. Ennyi.

 7. 7

  Leonidasz007

  “akkor szerintem még TE se mondod azt most, hogy a sikertelen negyedik és egyes futás volt a legfaszább húzás :) hiába mondod most, hogy tökös és jó húzás volt, az eredménye alapján ítéled meg.” Ez ugyanugy igaz a fagyaztása is. Ha nem jön be akkor minek volt? Ha nem jön be ajkkor az se jó döntés.

  Az nem volt racionális, sztem 10-ből 8an a biztos egyenlitésre mennek és épp ezért Volt Kubiak tökös és nagy huzás mert igy mennie kellet a Panthersnek az eredméyn után nem a saját játékukat kéynelmesen játszva haladni.

 8. 8

  renningan

  Ez is jogos. Embere válogatja :D Maradjunk annyiban, hogy mindkét álláspont védhető, ha te írod az öföt, akkor tuti, hogy én kommentelem be a saját elképzeléseimet :)

 9. 9

  NE.Fans

  Gusztustalan volt a Denver védelme! Megkapták a hazai pályát . Ennyi sisakra mért ütést nem észrevenni.? ugyan már….

 10. 10

  szemhokinsz

  Én meg a nap ostobaságával nem értek egyet: az igaz ,hogy 3&1 re véleményes futás volt ,de ott nem jött egy segítő tackle a wrtől és az hiányzott. A két általad említett sérülésveszélyes eset pedig emlékeim szerint egyik sem futásból volt sokkal inkább menekülésből jobb híján. Azt meg csak zárójelben jegyezném meg, hogy 3 negyedig tökéletes volt a Panthers ,a végén darálták be nem kevés hazai pályával őket , bár még így is komoly sansz volt a győzelemre.Szóval a győzelem megérdemeltségéről vannak fenntartásaim,ami bennem megmaradt a meccsből az a 3 negyedig remek Carolina O-line illetve a Denveri már már Cincinnati magasságba érő tahóság és ,hogy ez a Newton fijú elég tökös gyerek,bár eddig nem kedveltem.

 11. 11

  renningan

  Tavaly volt azt hiszem két eset, amikor belementem a bírózásba. Igen, voltak nagyon vitatható esetek amikkel nem értek egyet, de direkt nem akartam ezzel foglalkozni.

  A harmadik negyedben a Panthers nem szerzett pontot, igazából két negyedik voltak jók, bár azért ott se ment minden simán. Meg én nem csak a 3&1-re gondolok, hanem úgy általánosságba véve Newton használatára. Rengeteg direkt ráhívott futójáték van, ahol nem oldalra megy ki, hanem egyenesen be a darálóba. Tényleg tökös és kemény, de van egy elég jól blokkoló támadófal és egy jó futó mögötte. Ezeket a játkokat lehetne erőltetni a rájátszásban, a Super Bowlon, de az alapszakaszban nem kellene túlzásokba esni.

  Vagy ha már fut és menekül, akkor alkalomadtán feküdjön le, vagy lábbal előre csússzon, hogy ne tudják csak úgy megütni (attól függetlenül, hogy szerintem is voltak nagyon, nagyon vitatható denveri megmozdulások, amikot túlságosan is toleráltak)

 12. 12

  king_aranarth

  Az utolsó mondatodat kiegészítve: számomra ritka egy nagyképű, antipatikus csávó, de amit tegnap kapott és ahogy bírta, az nem semmi. Biztos vagyok benne, hogy sokan kedvelték meg, amiért a (szerintem) 2 durva helmet to helmet után is felállt és nyomta tovább.

 13. 13

  szemhokinsz

  abban mindenképp egyetértünk,hogy volt 2-3 érthetetlen középső direkt 4-5 yardos futás amit ráadásul előrevetődve fejezett be ,rendkívül sérülésveszélyesen , de a menekülésnél nem volt hol lemenni ,mert már mozdulat közben ledarálták volna

 14. 14

  HBD72

  A lényeg, hogy behúztuk. Az almanach csak ezt jegyzi. :D

 15. 15

  pujvari

  azt ne felejtsétek el, hogy ha nem jön össze, akkor 1 yardról jön a Carolina. Velük szembe meg a brutális denveri védelem. Mikor ezt a döntés meghozza, a következő lépésre is gondol az edző..a cikkben leírtakkal pedig egy dologban nem értek egyet: jók voltak a CB-k..legalábbis a WR-eket 60 yard alatt tartották

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team