Connect with us

Összefoglaló

Megszelídítették a bikát

A ligaelit játékosokból álló Houston Texans-támadósor 44 perc alatt jutott el oda, hogy snapet indítson a Patriots térfelén. A liga egyik legjobb védelmét térdre kényszerítette egy rookie 3. számú QB. A Pats fala egy sacket engedett a Watt-Clowney duóval fémjelzett védelemnek. Fordított nap van ma? Nagyon úgy tűnik!

 

Ezen nincs mit szépíteni, a 27-0 az 27-0 marad. A Texans teljesen lefagyott a hajnali meccsen, és leginkompetensebb oldalát mutatta meg a mennybe menő Patriots ellen, ahol Josh McDaniels tökéletesen szabta át a támadásokat Brissettet segítve.

 

k9bhuzo

Nem a mai meccsről, de kb. ilyen lehetett Gronk hangulata ma is.

 

Kezdjük a győztessel. Brissett magabiztos volt, igaz sokat nem kellett dobnia. 11/19 103 yardra, viszont félelmetes futásokkal terrorizálta a Texanst, az egyikből össze is hozott egy 27 yardos TD-t. Gostkowski mindent berúgott, amit be kellett, de főleg a két kirúgás marad emlékezetes, ugyanis mindkettőből fumble-t csinált a Texans két különböző visszahordója is, amit tankönyvien össze is szedett a Pats special team. Blount megtette, amit meg kellett, volt két futott TD-je, és minden alkalommal megpróbálta kiharcolni a szerelés utáni extra tíz centit is.

 

Az O-fal mesterien védte Brissettet, aki csupán egyszer került a földre. Mindhárom eddigi ellenfélnél kiváló pass rusherek játszottak, 3 meccs alatt ez az O-line (mondom, EZ az O-line) öt sacket engedett elsőmeccses csereirányítóinak. Bemutatkozott Mitchell is, mint értékelhető elkapó, és Hogannek is volt szép megmozdulása.

 

A védelem is tette a dolgát. Collins nagy napja volt a mai, Butler pedig ugyanolyan pengén fogott meg egy slant route-ot 4&4-re, mint ahogy azt tette a Seahawks ellen a Super Bowl végén. És ez volt a Texans legjobb támadása! Nem volt nehéz dolguk amúgy, a Texans puntok utáni átlagos kezdőpontja a saját tízyardosa volt.

 

 

Azért nem kell leírni a Texanst sem a borzalmas játék ellenére. Jó játékosaik vannak, de ez most nagyon nem ment. Hopkins bravúros elkapásokat mutatott be, de egyedül ő sem tud csodát tenni, pláne Logan Ryan mellett, aki 56 yardon tartotta. A Pats Cover 2 védekezésével rövidre szorította a passzokat (20 yardnál hosszabb passza nem volt Osweilernek), ezt viszont nem tudta megoldani Osweiler, akinek eddig a szerződése lehet, hogy picit túl volt lőve. A Houston Lamar Miller sok futásával akart lazítani a mélységi védelmen, és felhozni a safetyket, hogy Hopkins és Fuller megjátszható legyen (Miller 8 futás 2 drive alatt), Fullert viszont Butler zárta rövidre 31 elkapott yarddal.

 

A Pats futása még nem kiforrott, Wilfork meg is büntette a rosszul kivitelezett próbákat. És nagyjából ennyit lehet elmondani a Texans védelmének mai eredményeiről. 22 rushból egy sack, egy hit, 4 siettetés, a cornerek rendre lemaradtak az elkapásokról, és ha oda is értek, többször elvétették a szerelést, yardokat veszítve ezzel.

 

Emlékezetes pillanatok

 

Brissett TD-futása, ami után Belichick kapta meg a labdát.

 

 

 

Edelmant úgy felfickósította a játék, hogy földhöz vágott egy safetyt.

 

 

Blount 41 yardos TD-je.

 

 

Hopkins megmutatja, mitől lesz valaki elit elkapó többek között.

 

 

72 millió dolláros szerelés.

 

 

Tudjuk, hogy a Texans alapesetben nem ennyire rossz. De elég sok terápiás foglalkozás kell majd, hogy feldolgozzanak egy ilyen meccset, főleg hogy az AFC egyik domináns csapatává szeretnének válni. A Patriots  pedig a már 2 győzelem után kiérdemelt keksz mellé kap egy kis csokit is, mert a Brady nélküli 3-0 komoly szezont jelez előre. Félelmetes, hogy csereirányítókkal levertek két tavalyi PO-résztvevőt, meg az apró ugye. A Ringer szavaival élve: a Patriots a Patriots marad, mindegy kit veszítenek el.

 

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Andras Daroczy
Andras Daroczy
2016-09-23 11:40

Ez egy csapatjáték.
A Patriotsot meg ízig-vérig csapatjátékosok alkotják.
All for one one for all!

polo62
polo62
2016-09-23 12:36

félelmetes ez a szezonkezdet, erre nagyon kevesen számítottak szerintem.kicsit tartok is tőle, nehogy megint a rájátszás környékére olvadjon le a csapat, mert így nem lehet egy teljes szezont végigbírni. nagyon együtt van a csapat is, de ezek a győzelmek nem lettek volna meg a nagyszerű edzők nélkül. mindhárom meccsre kitűnő gameplant dolgoztak ki. JMD egy varázsló, de nagyon csodálkoznék rajta, ha jövőre már nem valamelyik csapat HC-át tisztelhetnénk benne.

LasDen
LasDen
Reply to  polo62
2016-09-23 13:55

JMD talán az egyik legnagyobb esélyes BB-utód. Sok múlik azon, hogy maga a csapat, hogy tervez vele. Meg persze az, hogy BB meddig csinálja még. De ha van/kap valami ígéretet a csapattól, hogy x év múlva ő lesz a HC, akkor el tudom képzelni, hogy JMD a csapattal való múltja miatt inkább kivár és marad OC. Ha nem lesz ilyen, akkor ajánlattól függően simán elmehet…

king_aranarth
king_aranarth
Reply to  LasDen
2016-09-23 16:37

Denverben azért nagyon csúnyán megégett HC-ként.

AwesomeOne
AwesomeOne
2016-09-23 13:22

Emlékszem amikor a szezon előtt még azt olvasgattam a Pats fórumokon, hogy Brady nélkül mekkora bajban lesznek az elején, és lehet, hogy akár 3 vereséggel kezdenek, ami után a PO sem lesz meg…

Még a Pats fanok sem tudják igazán, hogy mennyire erős is ez a csapat, és hogy a legfontosabb elem nem Brady, nem Gronk, hanem Bill Belichick. Én a Browns helyében hagynám a moneyball-t, és rámennék arra, hogy az idei és a jövő évi összes pick-el valahogy elcsábítsam BB-t oda, ahol mennybe mehet ha kiharcolt egy play off-ba jutást. Neki még ezzel a kerettel is menne. New England-ben már úgyis mindent elért… egy párszor.

LasDen
LasDen
Reply to  AwesomeOne
2016-09-23 13:46

BB már 64 éves. Ha megy valahova, akkor max nyugdíjba. Nem hiszem, hogy van kedve szó szerint a 0-ról felépíteni egy csapatot. És talán ez kicsit túl szentimentális gondolat, de ennyi idő után talán már nem is akar más nfl-es csapatot irányítani :D

AwesomeOne
AwesomeOne
Reply to  LasDen
2016-09-23 13:49

Igen, mert a totál reális amit írtam, és tényleg komolyan gondoltam… ja, nem. C’mon man!!!

LasDen
LasDen
Reply to  AwesomeOne
2016-09-23 13:50

Az interneten sosem lehet már tudni. .D

AwesomeOne
AwesomeOne
Reply to  LasDen
2016-09-23 13:54

Na jó, most kivágtad magad, ez tényleg így van XD

Attila
Attila
2016-09-23 14:32

megmondom őszintén én is 2-2-t vártam, mivel a cardinalst sb esélyesnek mondták a texanst pedig playoff esélyesnek. Hát nagyon úgy néz ki, hogy valószínű 4-0 lesz. Sajnos nem tudtam felkelni most az éjszaka, csak a highlight-ot néztem meg a neten, de tényleg nem semmi ahogy játszottak. A tavaly már Blount-ot is temettem, mivel kb 3 vagy még annyi yardot se átlagolt és nagyon nehézkesen ment a futás. Erre tessék most megy a futás is. Nem beszélve a falról, amit mindenki temetett szezon előtt, erre tessék alig van sack. Nagyon durva.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Attila
2016-09-23 14:37

Blountal kapcsolatban tévhit hogy annyira szar. 4-es átlag alatt sose hozott szinte Tavaly pl 4.3-as átlgaa Volt. Tény hogy vannak néha teljesen értelmetlen kísérletei, de azért összeségében nem nagyon fut rossz átlagokat.

pritek
pritek
2016-09-23 15:23

óóóóóóó ez álomszép volt. BB egy kibaszott sötét diktátor zseni, ahogy ezt eddig is tudtuk már, de valahogy mindíg tud új rétegeket felszínre hozni. Egy Bradyvel kiismert támadójáték nélkül olyan dimenziókat tudott nyitni maguk előtt amikre senki nem számított. Bravo.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x