Connect with us

Összefoglaló

Megszelídítették a bikát

A ligaelit játékosokból álló Houston Texans-támadósor 44 perc alatt jutott el oda, hogy snapet indítson a Patriots térfelén. A liga egyik legjobb védelmét térdre kényszerítette egy rookie 3. számú QB. A Pats fala egy sacket engedett a Watt-Clowney duóval fémjelzett védelemnek. Fordított nap van ma? Nagyon úgy tűnik!

 

Ezen nincs mit szépíteni, a 27-0 az 27-0 marad. A Texans teljesen lefagyott a hajnali meccsen, és leginkompetensebb oldalát mutatta meg a mennybe menő Patriots ellen, ahol Josh McDaniels tökéletesen szabta át a támadásokat Brissettet segítve.

 

k9bhuzo

Nem a mai meccsről, de kb. ilyen lehetett Gronk hangulata ma is.

 

Kezdjük a győztessel. Brissett magabiztos volt, igaz sokat nem kellett dobnia. 11/19 103 yardra, viszont félelmetes futásokkal terrorizálta a Texanst, az egyikből össze is hozott egy 27 yardos TD-t. Gostkowski mindent berúgott, amit be kellett, de főleg a két kirúgás marad emlékezetes, ugyanis mindkettőből fumble-t csinált a Texans két különböző visszahordója is, amit tankönyvien össze is szedett a Pats special team. Blount megtette, amit meg kellett, volt két futott TD-je, és minden alkalommal megpróbálta kiharcolni a szerelés utáni extra tíz centit is.

 

Az O-fal mesterien védte Brissettet, aki csupán egyszer került a földre. Mindhárom eddigi ellenfélnél kiváló pass rusherek játszottak, 3 meccs alatt ez az O-line (mondom, EZ az O-line) öt sacket engedett elsőmeccses csereirányítóinak. Bemutatkozott Mitchell is, mint értékelhető elkapó, és Hogannek is volt szép megmozdulása.

 

A védelem is tette a dolgát. Collins nagy napja volt a mai, Butler pedig ugyanolyan pengén fogott meg egy slant route-ot 4&4-re, mint ahogy azt tette a Seahawks ellen a Super Bowl végén. És ez volt a Texans legjobb támadása! Nem volt nehéz dolguk amúgy, a Texans puntok utáni átlagos kezdőpontja a saját tízyardosa volt.

 

 

Azért nem kell leírni a Texanst sem a borzalmas játék ellenére. Jó játékosaik vannak, de ez most nagyon nem ment. Hopkins bravúros elkapásokat mutatott be, de egyedül ő sem tud csodát tenni, pláne Logan Ryan mellett, aki 56 yardon tartotta. A Pats Cover 2 védekezésével rövidre szorította a passzokat (20 yardnál hosszabb passza nem volt Osweilernek), ezt viszont nem tudta megoldani Osweiler, akinek eddig a szerződése lehet, hogy picit túl volt lőve. A Houston Lamar Miller sok futásával akart lazítani a mélységi védelmen, és felhozni a safetyket, hogy Hopkins és Fuller megjátszható legyen (Miller 8 futás 2 drive alatt), Fullert viszont Butler zárta rövidre 31 elkapott yarddal.

 

A Pats futása még nem kiforrott, Wilfork meg is büntette a rosszul kivitelezett próbákat. És nagyjából ennyit lehet elmondani a Texans védelmének mai eredményeiről. 22 rushból egy sack, egy hit, 4 siettetés, a cornerek rendre lemaradtak az elkapásokról, és ha oda is értek, többször elvétették a szerelést, yardokat veszítve ezzel.

 

Emlékezetes pillanatok

 

Brissett TD-futása, ami után Belichick kapta meg a labdát.

 

 

 

Edelmant úgy felfickósította a játék, hogy földhöz vágott egy safetyt.

 

 

Blount 41 yardos TD-je.

 

 

Hopkins megmutatja, mitől lesz valaki elit elkapó többek között.

 

 

72 millió dolláros szerelés.

 

 

Tudjuk, hogy a Texans alapesetben nem ennyire rossz. De elég sok terápiás foglalkozás kell majd, hogy feldolgozzanak egy ilyen meccset, főleg hogy az AFC egyik domináns csapatává szeretnének válni. A Patriots  pedig a már 2 győzelem után kiérdemelt keksz mellé kap egy kis csokit is, mert a Brady nélküli 3-0 komoly szezont jelez előre. Félelmetes, hogy csereirányítókkal levertek két tavalyi PO-résztvevőt, meg az apró ugye. A Ringer szavaival élve: a Patriots a Patriots marad, mindegy kit veszítenek el.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!