Connect with us

Hír

BREAKING: Joe Flacco az Agyrázkódás Protokollba került!

Már csak az hiányzott a Ravensnek, hogy a kezdőirányítója is megsérüljön, pedig most ez a helyzet. Egy nagyon kemény ütközést követően ugyanis le kellett hozni Flaccót a pályáról, elég nyilvánvaló agyrázkódást szenvedett.

 

Íme a videó az esetről:

 

 


Az elkövető a linebacker Kiko Alonso volt, akinek természetesen egyből nekimentek, köztük a főedző John Harbaugh sem fogta vissza magát – jogosan. Az internet kiakadt, NFL-hez közeli források biztosra veszik, hogy Alonso eltiltást fog kapni, és újra felmerül majd a szabályváltoztatás, miszerint az ilyen eseteket komoly büntetéssel szankcionálják.

 

Flacco értelemszerűen nem tért vissza az ütést követően, azóta pedig a csapat megerősítette, hogy az Agyrázkódás Protokollba került. A “szerencse” az egészben, hogy ez egy csütörtöki meccsen történt, valamint a 10. héten jön a pihenőhét a Hollóknak, így ha nem is épül fel a 9. hétre, lesz három hete kipihenni a jelenetsort.

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
rowi
rowi
2017-10-27 08:14

most mindjárt magamra borítom a sz**vihart, de ez nálam nem ér eltiltást.
de az nfl networkon is megvédték alonsot, illetve inkább flacco hibájának tartják. bőven későn csúszott, bőven nem volt ez egy “rendes” qb slide. amikor alonso elugrott flacco még bőven nem volt lent.

Sestertius
Sestertius
Reply to  rowi
2017-10-27 08:31

akkor kattintgasd végig kockánként…. már csúszott, aztán a gyökér még kettőt lépett….

combat
combat
Reply to  Sestertius
2017-10-27 10:22

Bár szerintem is ha csak egy hajszálnyival is de kései volt a belépő, pontosabban még tudott volna módosítani a mozgásán, de egy kép semmi esetren sem jó bizonyíték. Itt is lehet úgy értelmezni, hogy Alonso testhelyzete már előre dőlő, tehát ekkor már elrugaszkodott.

combat
combat
Reply to  rowi
2017-10-27 08:55

Én végig kattintgattam, szerintem is tudott volna még módosítani a mozgásán Alonso, annyit biztos, hogy ne így száljon bele. Ez szabálytalan volt.

Viszont csak hogy rám is jöjjön a szar. Ez a szabály szerintem teljesen nonsense. A QB legyen jobban védve azokban a szituációkban amikor kvázi védtelen, tehát amikor dob, vagy dobni készül (mondjuk azokban is kicsit túl van ez már gondolva), de akkor amikor futóvá válik könyörgöm ne keljen már hímestojásként bánni velük.
Ez a becsúszásos dolog egy vicc. A QB csússzon be úgy hogy már ne üthessék meg, de egy ehez hasonló utolsó pillanatos becsúszásnál ne csodálkozzon ha megütik. Ha futó vagy elkapó lenne valószínű sárgát sem érne a dolog, nem hogy eltiltást (még ha kicsit late akkor se). Ez olyan mint amikor a QB az oldalvonal mellett még szambázik pár yardot, ha meg közben megütik, akkor azt befújják “mert már amúgy is ki akart menni”.
Ráadásul az ilyen szabályozás kontraproduktív is. A QB-k egyre többet alkalmaznak futást, és egyre veszélyesebbeket, mert tudják hogy védve vannak. A védők egyre fusztráltabbak. Aztán ilyenkor jönnek az ilyen helyzetek, a védő büntetni akar, és ha szabálytalan hát legyen, a QB meg azt hiszi megússza, mert szabály szerint védve van.

Ezek meg a röhejes OPI; DPI; Holding hívások rohadt fárasztóak.

C64forever
C64forever
Reply to  combat
2017-10-27 11:51

Tök egyetértek veled, én is végig kattintgattam, ez egyszerű büntetés volt Alonso részéről, simán elkerülhette volna, már teljesen egyértelműen kezd előre csúszni Flacco, mikor Alonso még két és fél yardra van tőle. De ettől függetlenül abban is egyetértek, hogy ha egy QB elkezd futni akkor jó, hogy már nem úgy kell rajta tacklet csinálni, hogy a védők megérintik mint egy fogócskában, baszki ha elkezd előre futni akkor vállalja fel, hogy szétüthetik, ez egy hülye szabály.

apollo
apollo
Reply to  rowi
2017-10-27 09:32

Szerintem pedig nem csúszott későn, minden irányító így szokott becsúszni. Nyilván Alonso nem tudott volna megállni, de látszik a videón, hogy a végén lehajta a fejét, hogy minél nagyobbat üssön, jár az eltiltás.

Süveges Csaba
Süveges Csaba
2017-10-27 09:57

Ne legyen már az Nfl-ből flag foci! Flacco megpróbálta elérni a first downt ezért csúszott később a védőnek pedig az a dolga hogy ezt megakadályozza! Sztem ha tényleg “elit” irányító lenne akkor nem kockáztatott volna! Főleg ilyenkor amikor vezet a csapatod és az ellenfélnek még momentuma sem volt! Le kell menni előbb és jöhet a 4. down!!!

combat
combat
Reply to  Süveges Csaba
2017-10-27 10:54

(Bocs de ezt most muszáj.)

no offense, de hadd védjem meg a Ravenst -mint egyszeri Pats drukker a Hazafiakat, ha valaki egy napon el mert menni a WC-re majd szájára venni a REGNÁLÓ BAJNOKOT (nem mellesleg öt kib*szott gyűrű érted!?)- a Flacco elit dumáról váltani kéne, ahogy a Seahawks drukkerek váltottak Panthers drukkerekké, akik váltottak Falcons drukkerekké, akik azóta már sasokkal fotózkodnak instára! :D

Under over tippeket kérek, hány embert sikerült egyetlen hozzászólással megsérteni? :D

Attila
Attila
2017-10-27 10:34
Zotyman
Zotyman
Reply to  Attila
2017-10-27 10:34

Aúúú

Kopi3.14
Kopi3.14
2017-10-27 13:58

Más szögből látva Alonso maximum annyit tudott volna tenni, hogy nem engedi le a vállát ütközési pozícióba. Akkor nem a válla, hanem vlamely más testrésze csapódik nagy sebességgel Flacco fejének, szerintem teljesen ugyanilyen kimenetellel.

zg
zg
2017-10-27 18:26

Tegyuk már tisztába a dolgokat!
A QB slide arra való, hogy a QB elkerulje az utkozést. És NEM arra, hogy a QB visszaélhessen vele egy tackle-nél. Ez úgy működik,. hogy bőven az ütközés előtt lemond a továbbhaladás kárára.
Nevetséges, hogy egy QB beslide-ol a first down-ra. Ilyen esetben elképesztő sebességgel jön a védő aki egy pillanatig sem lassithat és nem fogja figyelni hogy lesz a slide mert láthja, hogy az irányito szándéka a first down megfutása innentol kezdve nicns olyan hogy hoppá én slide-olok, “nem ér a nevem!”

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x