Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #6

Az eheti previewba a 19 órakor kezdődő meccsek közül csak olyan meccsek kerültek, ahol konszenzus van a szerkesztők között, ellenben a 22 órás sávban két olyan összecsapás is lesz, amin nem tudtunk dűlőre jutni és 5-5 arányban megoszlanak a tippjeink a felek közt. 

Chicago Bears @Baltimore Ravens 19.00

A Bears meghozta a jó döntést és berakta Mitch Trubiskyt a kezdőbe, aki jól mutatott első meccsén egy bivalyerős védelem ellen, nagyon limitált fegyverarzenállal. Ha Kendall Wright az első számú elkapód, akkor tudod, hogy valamit nem csináltál jól a keret összerakásakor. Azt pedig valaki magyarázza el nekem, hogy miért van ennyit a pályán Benny Cunningham, mikor Jordan Howardnak és Tarik Cohennek kéne fent lennie minél többet, hiszen ők a csapat egyetlen igazi playmakerei.

Nem várom, hogy most fog beindulni Trubisky és a Bears offense, hiszen a Ravens nem kegyelmez az újonc irányítóknak, Harbaugh alatt a hollók ellen az újonc irányítók mérlege:

  • Összességében: 4-12, 8 TD, 20 INT
  • Baltimore-ban: 0-9, 3 TD, 13 INT

A Ravensnek persze be kell indítania rendesen a támadósorát, de nem feltétlen azért, hogy ezt a meccset megnyerjék, inkább a következő fordulókra nézve, hiszen a Steelers vártnál gyengébb játéka miatt meglehet a csoport a hollóknak. Persze ehhez nekik is bőven fejlődniük kell.

Titánok harca: Ronnie Stanley vs Pernell McPhee

Legnagyobb mismatch: Ravens cornerek vs Bears “elkapók”

Cleveland Browns @ Houston Texans 19.00

Az megvan, hogy a Browns 2014-ben még 7 győzelmet hozott össze? Azóta meg összesen 4-et…

Sajnos a hétvégén elmarad a DeShone vs Deshaun összecsapás, közbeszólt a pad… A meccs után meg foghatja majd mindenki a fejét a Brownsnál, hogy hagyták Watsont kicsúszni a kezeik közül a drafton és helyette inkább hátracseréltek és kihúzták a rendszerbe nem illő és eddig gyengélkedő Pepperst, az irányítóproblémát pedig Kizerrel orvosolták. Nem igazán mutat jól ebből a szemszögből ez a lépés.

Garrett persze no-brainer pick volt és meg is mutatta, hogy miért kapta sok scouttól a legmagasabb grade-et Andrew Luck óta. Bejött élete első meccsén, alig kapott snapeket, de összehozott két sacket. Csak megjegyezném, hogy 1/1-es soha nem szerzett két sacket bemutatkozó mérkőzésén, de egyet sem 1992 óta, amikor Steve Emtman volt erre képes.

Most is jó napja lehet, hiszen a Texans támadófala engedi a legtöbb nyomást dropbackenként a ligában. Persze ez Watsont nem zavarja, a passzai 8,3%-ából TD-t csinál (legjobb a ligában), a Browns pedig ideális ellenfél ilyen szempontból, hiszen ők meg a legmagasabb arányban engednek TD-t az ellenél passzaiból (7,3%). Jöhet tehát a Watson-show, a túloldalon pedig egész meccsen a Clowney-Joe Thomas összecsapást fogom figyelni, igazi csemege lesz.

Titánok harca: Jadeveon Clowney vs Joe Thomas

Legnagyobb mismatch: Myles Garrett vs Chris Clark

Miami Dolphins @ Atlanta Falcons 19.00

Mondhatja bármennyit Jay Cutler, hogy minden rendben a csapattal és a támadósorral, a Dolphins offense néhány fontos mutatója idén:

  • 231,3 yard/meccs (legrosszabb a ligában)
  • 3,9 yard/játék (legrosszabb)
  • 21 yard/labdabirtoklás (legrosszabb)
  • összesen 3 TD (legrosszabb)
  • mindössze 8/43 (18,6%) pontszerző támadás (legrosszabb)
  • 25%-os harmadik kísérletes hatékonyság (legrosszabb)

A Falcons ehhez képest pihenőhétről jön és ők szerzik a legtöbb yardot támadásonként (41,2). Sima hazai. A nagy kérdés pedig az lesz a meccs után, hogy mikor cseréli le Cutlert Gase és teszi be Moore-t a kezdőbe.

Titánok harca: Ndamukong Suh vs Alex Mack

Legnagyobb mismatch: Cameron Wake vs Ty Sambrailo

New York Jets @ New England Patriots 19.00

Mindkét csapatnak hatalmas meglepetés, hogy 3-2-vel áll – csak teljesen más előjellel -, most viszont a győztes egyedül vezeti majd a csoportot. Kicsit szomorú vagyok egyébként Rex Ryan távozása miatt, sokkal viccesebb volt ez a matchup, amikor egész héten trashtalkolt, miközben sokkal gyengébb csapata volt… Oh, a régi szép idők.

Chris Hoganre hívnám fel a figyelmet a Patsnél, aki az első játékos a csapatnál Gronkon kívül, aki négy egymást követő meccsen is el tudott kapni egy TD-t a 2007-es Randy Moss óta. Brady pedig beállíthatja karriercsúcsát 2009-ből, amikor öt egymást követő meccsen is 300+ yardot passzolt.

A Pats védelmével még mindig baj van, ez az első csapat az NFL történetében, amelyik egy szezon bármely pontján öt egymást követő meccsen is 300+ passzolt yardot engedett. Vajon Josh McCown ellen sikerül megszakítani a sorozatot?

Titánok harca: Leonard Williams vs Shaq Mason

Legnagyobb mismatch: Rob Gronkowski vs bárki, evör

San Francisco 49ers @ Washington Redskins 19.00

A 49ers zsinórban harmadszor utazik idegenbe, ráadásul ebből kettő hosszabbításba torkollott, tehát igazán fáradtak lehetnek. Ehhez képest a Redskins pihenőhétről jön, nem lepne meg tehát, ha nagyon simán nyerne a hazai csapat. A meccs Kirk Cousins számára vagy az ő szempontjából lehet különlegesen érdekes, hiszen a legtöbb szakértő szerint jövőre már a 9ers csapatában fog játszani egykori támadókoordinátora, Kyle Shanahan kezei alatt.

A 9ersből DeForest Bucknerre hívnám fel a figyelmet, aki már 25 nyomásgyakorlásnál – legtöbb a DT-k közt – és 13 futásmegállításnál – holtversenyben a legtöbb a DT-k közt – tart, egészen elképesztő szinten játszik a másodéves védőfalember.

A meccsen sok pontra számíthatunk a Redskinstől, hiszen az aranyásók 48,1%-ban pontot engednek az ellenfél támadásaiból (26/54), ami a legrosszabb arány az NFL-ben. A labda túloldalán ne számítsunk sok Carlos Hyde-ra, hiszen a snapjei rohamosan csökkennek az utóbbi négy hétben: 82% – 74% – 69% – 46%. Kommentben valahol írtam már, de “hivatalosabb” formában is kimondom, hogy szerintem Hyde jövőre nem lesz a 49ers tagja.

Titánok harca: DeForest Buckner vs Brandon Scherff

Legnagyobb mismatch: Jordan Reed vs bármelyik 49ers LB

Tampa Bay Buccaneers @ Arizona Cardinals 22.05

Légitámadásra fel! A Cardinals passzol a legtöbbet, a Buccaneers pedig az ötödik legtöbbet a ligában, támadóplayek arányaiban nézve pedig a Buccaneers feljön a harmadik helyre. Carson Palmer egyébként ha így folytatja, konkrétan megdöntheti az egy évben eleresztett passzok rekordját (727, Stafford, 2012), Peterson érkezése pedig nem fogja nagyon megerősíteni a borzasztó fal mögött a futójátékot. A Buccaneerstől mondjuk én számítok egy kis tolódásra a futójáték felé Doug Martin formába lendülésével.

Hogy kinek lehet jó napja az elkapók közül? Minden héten elmondom, hogy Larry Fitzgeraldnak, úgy tűnik a Cardinals csak gyenge slot corneres csapatok ellen játszik idén. A túloldalon Evanst Patrick Peterson fogja majd, így benne nem bíznék túlzottan, ellenben lehet ez lesz az a hét, amikor DeSean Jackson beindul, hiszen a Cardinals engedte a legtöbb 15+ levegőben töltött yardos TD-t az NFL-ben.

Titánok harca: Mike Evans vs Patrick Peterson

Legnagyobb mismatch: Gerald McCoy vs Evan Boehm

Los Angeles Rams @ Jacksonville Jaguars 22.05

Hacsak nem lesz döntetlen, akkor a Ramsnek és a Jaguarsnak közösen annyi győzelme lesz idén ezután a kör után, mint a tavalyi évben összesen (7). Azt pedig nem tudom, hogy valaha is számított-e a hét egyik legjobb meccsének e két csapat találkozója, most viszont kifejezetten várom ezt az összecsapást.

A Jaguars védelme, pontosabban passzvédelme jelenleg “lights out”, az utóbbi 25 évben mindössze 3 csapat engedett alacsonyabb passer ratinget az ellenfeleknek, mint ők – mindhárom Super Bowlba jutott (1996 Packers, 2002 Buccaneers, 2003 Patriots). A Jaguarsból ezt persze nem nézem ki az irányítóhelyzet miatt, de ez akkor is lenyűgöző. Egy mutatóban konkrétan a liga legjobb egységei csapnak össze vasárnap este, ugyanis játékonként a Jaguars engedi a legkevesebb pontot az NFL-ben (0.249), míg a Rams szerzi a legtöbbet (0.487). Vajon melyik oldal adja meg magát?

A Jaguars a futójátékra épít, hiszen az újonc Leonard Fournette a csapat yardjainak 35,9%-áért felel, ami a legnagyobb arány egy futó esetében idén. Ráadásul rekordokat is döntöget a rookie, ő lett az ötödik futó, aki élete első 5 meccsének mindegyikén TD-t szerzett és a legfiatalabb játékos valaha, akinek összejött egy 90+ yardot touchdown-futás. A Rams futás elleni védelme nem volt túl meggyőző eddig, de feltehetőleg fel fogják rendesen tölteni a boxot, hogy minél jobban limitálni tudják Fournette-et és ezáltal a teljes Jaguars offense-t.

Ez számomra a legkevésbé megtippelhető meccs a héten, de mivel a Jags túl inkonzisztens számomra és a sorminta alapján most vereségnek kell jönnie, illetve mivel a Rams hétről hétre egy állandó, jó színvonalat tud hozni, ezért nálam a Rams az esélyes, de a szerkesztőségben 5-5 a tippek aránya.

Titánok harca: Aaron Donald vs Leonard Fournette

Legnagyobb mismatch: Jaguars cornerek vs Rams elkapók

Los Angeles Chargers @ Oakland Raiders 22.25

Marshawn Lynch elég felemásan tért vissza, hiszen még mindig egy állat, de már nincs meg benne az a produktivitás és állóképesség, ami kell, hogy a régi fényében tündököljön. A legjobb alkalma most lehet egy újabb 100 yardos meccsre, hiszen a Chargers zsinórban kilenc meccsen engedett 100+ futott yardot, ami a leghosszabb aktív sorozat és a franchise történetének leghosszabb sorozata 1977 óta.

A Raiders 3 meccses vereségi sorozatban van, Derek Carr pedig nagyon siet vissza a hátsérülésből, ami nem biztos hogy jól fog elsülni, de egyszerűen nem tudok egy majdnem nyeretlen, szerencsétlen Chargersre tippelni, akik mindig találnak módot arra, hogy kikapjanak.

Titánok harca: Joey Bosa vs Donald Penn

Legnagyobb mismatch: Khalil Mack vs Joe Barksdale

Szerkesztőségi tippverseny:

KGYM a világon a hatodik legjobb tippelő az nflpickwatch.com oldal alapján.

Bold predictions:

balentin: Will Lutz és Matt Prater is fog egy 60+ yardos field goalt rúgni a Saints-Lions meccsen, amiből az egyik legalább 64 yardos lesz, tehát – minimum – beállítja a Prater által tartott rekordot.

chester: A Packers-Vikings egymás elleni meccsek eddig 59-50 arányban oszlanak meg a felek között két tie mellett. Most pontosan 59-50-re fog nyerni a Packers.

rowi: Josh McCownnak eddig két élete meccse volt, egyrészt amikor 2015-ben 457 yardot passzolt a Ravens ellen, másrészt, amikor 2013-ban a Cowboys ellen 141,9-es passer ratinget ért el. A Patriots ellen legalább az egyiket felülmúlja.

kgym: Minden QB negatív passzolt yardon zár a 7 órás sávban.

katonadani: Deshaun Watson több yardot fog passzolni a Browns ellen, mint az a 3 csapat összesen, amelyik nagy irányító-needdel úgy döntött, hogy nem viszi el Watsont az első kör elején: Browns, 49ers, Jets.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!