Connect with us

Hír

McCarthy: A Packers futójátéka nem lesz “one-man show”!

Ty Montgomery idei szezonját látva érzékeny veszteség volt a Packers számára a Cowboys elleni múlt heti rangadóra, ám az újonc Aaron Jonesnak sikerült elfeledtetnie őt egy remek produkcióval. A fiatal játékos meccsen nyújtott teljesítménye McCarthy szemét is felnyitotta, de rögtön leszögezte, hogy nem egy emberre akarja bízni a futójátékot.

 

 

A 35-31-es győzelemből oroszlánrészt vállalt Jones, aki 19 futásból 125 yardot pakolt fel a pályára lábon, ezzel a tavalyi szezont 15. játékhete óta most először szerzett Packers játékos 100+ yardot futásokból. Ez rögtön be is indította a fantáziákat a Packers backfieldje kapcsán, miszerint szó lehet-e arról, hogy a Jones-Montgomery kétfejű szörnyeteg vinné a futásokat, ám McCarthy ennél többet akar.

 

Én nem két, hanem négyfejű futószörnyben reménykedek. Nem hiába draftoltunk idén három futót, de nem megy egyik pillanatról a másikra a beilleszkedés és a ritmus felvétele. A running back poszt a mai NFL-ben döntőrészt a fiataloké, nekünk pedig négy is van jelenleg a rosterünkön. Aaron remekül mutatkozott be, aminek meglesz az eredménye a csapaton belül, de tudnia kell, hogy nem egy személyben fogja megtestesíteni a futójátékot. Szeretném, ha komoly fejtörést okozna, kit nevezek a 46 fős meccskeretbe négyük közül!

 

Bár elmondása szerint nem akarja egy emberre ráerőltetni a futójátékot, eddig csak ezt csinálta meg előbb Montgomeryvel (amíg le nem sérült), majd a Cowboys ellen Jonesszal is. Jamaal Williams alig kapott lehetőséget, Devante Mays pedig egyelőre csak a speciális egységben tűnik fel. Mindenesetre az új tehetségeknek hála újra lehet potens futójáték a Packersben, ami még félelmetesebbé és sokoldalúbbá teheti az amúgy is bivaly támadósort.

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
szulfid
szulfid
2017-10-11 13:18

Szerintem a sok támadófalember sérülés miatt volt annyira erőltetve Montgomery. Passz blokkolásban sokkal előrébb tart mint az újoncok. Illetve, nyilván az elkapó múltjából kifolyólag a passzjátékokba is remekül lehet bevonni. De azért a Dallas ellen lehetett látni, hogyan tud haladni egy ízig vérig running back. Ilyet Montgomery talán csak egyszer mutatott mióta a backfielden áll fel.
Remélem ha összeáll a támadófal, nagyobb szabadsága lesz az egész offensenek, és tényleg diverz futójáték tudja majd segíteni Rodgerst.

Sestertius
Sestertius
Reply to  szulfid
2017-10-11 14:39

azért a legnagyobb problémát idén sem a labda ezen oldalán kell keresni :D

szulfid
szulfid
Reply to  Sestertius
2017-10-11 15:36

ez igaz, de a védelemnek is segítene a potens futójáték. ezt nem adatok alapján mondom, csak érzésre, de a Packers vagy átmegy 2-3 perc alatt a pályán vagy puntol. hiányoznak azok a szép, hosszú 7-8 perces drive-k ami alatt a pihenhet a védelem.
nyilván nem lennének ettől jobb képességűek, de valamit csak lökne rajtuk.

Sestertius
Sestertius
Reply to  szulfid
2017-10-11 15:41

ennek a védelemnek szerintem tökmind1 lenne, hogy mennyit pihen :D (na jó nyilván nem, van abban igazság amit mondasz :) )
de én mindenképp a védelemre feküdnék rá a FO helyében, CM se lesz fiatalabb már

ClayMatthews52
Reply to  Sestertius
2017-10-11 17:17

Örexem én is, na

szulfid
szulfid
Reply to  Sestertius
2017-10-11 17:44

Hát igen, House helyett például hozhattak volna egy top cornerbacket. Ezen akár a superbowl is múlhat.
De hát fene tudja, amilyen meglepetések vannak itt hétről-hétre, semmiféle várakozást nem lehet magabiztosan kijelenteni.

atis123Juve
atis123Juve
Reply to  szulfid
2017-10-12 01:34

Super Bowl? Olyan értelemben, hogy ha Packers találkozik jó védelemmel, meg legalább egy átlagos támadósorral, akkor egy meccset sem megy maj a PO-ban, akkor mindenképp. Én szeretem a Packers, meg olyan alapon hogy ha bemennek a PO-ba Rogersszel mindig esélyesek, de ezt a Packers-t látva, most nem egy SB esélyes csapat jut eszembe először (Pats detto…). Dehát persze, még csak az 5 hét volt, még sok minden változhat, de ilyeneket nyilatkozni most, az minimum kincstári optimizmus :)

szulfid
szulfid
Reply to  atis123Juve
2017-10-12 09:36

Hát nem tudom mennyi meccsüket nézted meg (én az összeset tavaly is, idén is) de ez a mostani csapat semmivel sem gyengébb mint az előző szezonbéli. Sőt. Akkor nfc döntő lett belőle. Az már tényleg csak egy lépésre van a nagy döntőtől .

Egyébként meg 4-1-el áll a csapat, vezeti a csoportját, úgy is, hogy volt hogy 5 guard állt fel a támadófalban a sérülések miatt, csak rookie futók maradtak stb stb, de megoldják szóval miért is ne lehetnék optimista.?

És akkor még arról nem is beszéltem, hogy van egy kis problémád az írott szövegek feldolgozásával. Mert ha jobban megfigyeled, én egy szóval sem állítottam, hogy ez a csapat ott lesz a super bowlban idén, csak igazat adtam Sestertiusnak abban, hogy bizony kellett volna valamit a védelemmel kezdeni a szabad ügynök piacon. A cornerback poszt -hoztam példának- a Green Bay gyenge pontja, és ha jól emlékszek voltak igen pofás free agent cornerek. A packers FO meg csak egy Davon House-t hozott, és bizony az ilyen lépéseken múlhat, hogy egy csapat super bowl résztvevő vagy nem.

Na így hogy kicsomagoltam neked, remélem már nincsen sértettség a kicsi lelkedben, hogy hogyan mernek a pats-n kívül más csapatok szurkolói is szurkolni a csapatuknak.

atis123Juve
atis123Juve
Reply to  szulfid
2017-10-12 09:42

Gratulálok, hogy kihoztad a patsre. De igazad van nem emeltem ki, hogy az SB esélyes csapatokról nekem nem az jut eszembe, hogy szinte minden driveban pontot kapnak. Mert a Dallas ellen ez volt a helyzet…

szulfid
szulfid
Reply to  atis123Juve
2017-10-12 11:30

Már hogyan feltételezne Broncos szintű védelmet? A Packersnek nincs szüksége elit védelemre, hogy bajnok legyen, csak egy megbízható közepesre.
Jelenleg persze ilyen sincs, de egy elit corner hatalmas előrelépés lenne.

atis123Juve
atis123Juve
Reply to  szulfid
2017-10-13 15:02

Igazad van. Azt valóban kihagytam a számolásnál, hogy ennek a támadósornak nem kell elit közeli védelem.

rowi
rowi
2017-10-11 22:21

na jójó. de hogy került messi green baybe?

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x