Connect with us

Hír

Nehogy már a rabok vigyék a börtönt!

A hét meccse, a Seahawks-Texans előtt fokozódik a hangulat, Amerikában elég nagy balhé kezd kialakulni. Még múlt héten volt a tulajdonosok találkozója, de csak most péntek reggel került nyilvánosságra a Texans-tulaj Bob McNair mondata az ESPN-n, amit a himnusszal kapcsolatos tüntetésekre reflektálva mondott:

“Nehogy már a rabok vigyék a börtönt!”

 

Főleg Trump nyilatkozatai után ez csak olaj volt az épp szunnyadni látszó tűzre, és rögtön felkorbácsolta a kedélyeket. A játékosok számára az üzenet egyértelmű: Mi visszük a boltot, nem ti. Mienk az NFL, nem a tietek, ti csak alkalmazottak vagytok. A terített asztalnál mi ülünk, nem ti. Mi vagyunk a tulajdonosok, nem ti.

McNair persze azonnal, már délelőtt bocsánatot kért a kijelentéséért, de a vihar már megérkezett. Nuk Hopkins nem vett részt a pénteki edzésen, őt még a HC O’Brien kimentette, de még 10-en otthagyták az edzést, igaz közülük többen visszatértek később. Az edzés végén O’Brien és GM Rick Smith 90 perces fórumot tartott a játékosokkal, ahol lehetőséget adtak nekik, hogy kibeszéljék a problémáikat. O’Brien újságírói kérdésre nem kívánta kommentálni az eseményeket, csak annyit tett hozzá, hogy “100 %-ban a játékosaival érez”.

A vasárnapi meccs előtt természetesen a Seahawks játékosait is megkérdezték a helyzetről, Richard Sherman például azt mondta, hogy

“Ha a szerződések garantáltak lennének, a srácok (a Texans-játékosai – a szerk.) jó eséllyel kihagynák a meccset, és otthon maradnának.”

Majd hozzátette:

“Értékelem ha ezek az emberek megmutatják kik is ők valójában. Több embernek kéne nyíltan beszélnie arról hogyan is éreznek valójában. Így felismerhetjük őket, távol tudunk maradni tőlük és nem adhatunk hatalmat a kezükbe. De tudja, természetesen csak azért kérnek bocsánatot, mert az politikailag korrekt. A legtöbb játékos, mégha bocsánatot is kért egy korábbi tettéért, az alapján fogják megítélni. Szóval így kell tennünk vele (McNairrel) is.”

 

 

Kérdés, hogy ezek után a Texans játékosai milyen hangulatban, és milyen lelkesedéssel lépnek majd pályára Seattle-ben vasárnap délután.

 

9 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
2017-10-28 10:49

Nehéz nem egyetérteni már a játékosokkal.
A térdeléssel mint tiltakozási formával nem értettem egyet. De azért ez már kezd sok lenni. Lehet
, hogy a tulajdonosoké csapat, de a játokosok nélkül lenne egy üres stadionjuk oszt csocsi… a játékosok teszik őket gazdaggá.

Egyébként most a szurkolókon lenne a sor,hogy a játokosok mellé álljanak!

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  Arnold Patsenegger
2017-10-28 11:37

Bár nagyon messze történik ez az egész mi meg messziről szurkolunk, Texans drukkerként szégyellem hogy ez a kedvenc sportklubbom tulajdonosának a véleménye. A térdeléssel mint tiltakozás formával én sem értettem egyet de magát amiért ez az egész történik nagyon atérzem. Egy nemzet himnusza alatt térdelni bunkóság, egy kisebbség jogaiért kiállni nem az. Főleg az ilyen tulajdonosi kijelentések után.

katonadani
Reply to  Arnold Patsenegger
2017-10-28 11:57

Az a baj h pont a szurkolok az az allatfaj akik nem a jatekosok mellett vannak hanem amellett h legyen cirkusz es jatszanak barmi aron

Rpi
Rpi
Reply to  katonadani
2017-10-28 12:05

De a legjobb, hogy akik katonák voltak, többségben támogatják a jàtékosokat és a fotelhuszárok azok, akik hőbörögnek. Hová tart ez a világ..

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
Reply to  Rpi
2017-10-28 13:09

Én az amerikai szurkolókra gondoltam akik kijárnak a meccsekre. Nekik kellene a játékosok mellé állniuk.

Rpi
Rpi
Reply to  Arnold Patsenegger
2017-10-28 14:02

Őket is a fotelhuszárok közé vettem. Mert a GB mellett a Falcons is felkérte a szurkolókat, hogy karoljanak egymásba, az összetartást jelképezve..aztán a képeken néhány fiatal csoportot leszámítva nem éppen ezt lehetett látni.

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
Reply to  Rpi
2017-10-28 14:24

Azért ők más tészta mint a fotelhuszárok. De értettem mire gondoltál. :)

Frank Guerilla
Frank Guerilla
Reply to  Arnold Patsenegger
2017-10-29 16:12

A texasi szurkolók? Arra várhatsz még egy kicsit… :D

Rpi
Rpi
2017-10-28 12:07

Na, kíváncsi vagyok, marad-e valaki az öltözőben a himnusz végéig..

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x