Connect with us

Playoff Ranking

Playoff Ranking #5

 

Fizesd meg az irányítód, és felejtsd el a Super Bowlt! Nagyjából ez az NFL utóbbi 15 évének egyik tanulsága. Az elmúlt másfél évtizedben vagy Brady vagy Manning vagy olyan QB nyert Super Bowlt aki az újonc szerződését töltötte még. Wilson, Flacco, de Brady, Eli és Roethlisberger is az első győzelménél. Kivétel Rodgers, Brees és az idősebb Manning. Idén több olyan csapat is szenved, ha más nem akkor látvány terén, akiknél az irányítót kitömték pénzzel, lásd még Ravens, Cardinals, illetve a Dolphinsnál és a Coltsnál éppen maródi Tannehill, illetve Luck, bár utóbbiak is csak a középmezőny végéhez tartoznak egészségesen is. Eközben Wentz 4-1, Siemian 3-1, Goff 3-2 idén.

 

A héten néhány olvasónk túlérzékenyre vette a figurát, de ez itt még mindig nem a sértődősök sportja. És posztja.

 

1. (1.) Kansas City Chiefs 5-0

 

A nyitóforduló előtt ez a kép még milyen vicces volt:

 

 

Most így 5 forduló után már közel sem.

 

2. (3.) Philadelphia Eagles 4-1

 

Fiatal sas vs öreg pinty. Az eredmény nem is volt kérdéses. A Panthers ellen rövid héten idegenben azonban talán már bravúrnak számítana a W.

 

3. (7.) Carolina Panthers 4-1

 

Ez túlzás, tudom, csak az 5-8. helyezetteknek köszönhetik ezt ezen a héten. A Patriots védelme ellen Newtonék mindenesetre akkor lendületet vettek, hogy a divatdiktátor ismét élete egyik legjobb meccsét játszotta. Az Eagles ellen csak nem látunk egy nagyszerű TNF-et?

 

4. (11.) Green Bay Packers 4-1

 

Én még számítanék a helyetekben néhány ekkora ugrással járó helycserével a Lionsszal. Netán a Vikingsszal.

 

 

5. (5.) Houston Texans 2-3

 

Vajon Watt és Mercilus nélkül is contender maradt a Texans?

 

6. (4.) Los Angeles Rams 3-2

 

Érdekes versenyfutás kezdődik nyugaton. Előbb rakja-e össze Wade Phillips a védelmet Los Angelesben, mint Tom Cable a támadófalat Seattle-ben? Phillipsre tennék pénzt…

 

7. (8.) New England Patriots 3-2

 

 

8. (6.) Pittsburgh Steelers 3-2

 

Múlt héten ezt írtam: “A helyzet évek óta változatlan. A fontos meccseket többnyire behúzzák, (…) cserében váratlan helyeken képesek kikapni.” Most se lett kevésbé igaz.

(via Márkus László)

 

Wild Card

 

9. (9.) Denver Broncos 3-1

 

Ennél jobbkor nem is fogadhatnák a Giantset – gondolják ők. A ****** ***** **** ****- gondolja az NBC, de ők még nem tudtak variálni a főműsoridős meccsel.

 

10. (2.) Detroit Lions 3-2

 

 

11. (12.) Atlanta Falcons 3-1

Fél szemük nem is a Dolphinson van már, hanem a jövő heti foxborough-i túrán.

 

12. (-) Jacksonville Jaguars 3-2

 

Southeast Coast offense: Ne használd az irányítót, csak amennyire feltétlen muszáj! Az AFC North ellen ez egyelőre fényesen bevált.

 

In the Hunt

 

13. (-) Seattle Seahawks 3-2

 

A csapat csak egy touchdownra képes? Gond egy szál se, még úgy is majd’ 60 % a mérleg!

 

14. (10.) Buffalo Bills 3-2

 

5 kör után még mindig holtversenyben a csoport élén. Szerintem nem szomorúak.

 

15. (-) Baltimore Ravens 3-2

 

A Raiders helyére felküzdötték magukat, de érdemes hátrafelé is tekintgetni (a Steelersnek is), mert a Bengals elkezdett életjeleket mutatni.

 

16. (16.) Minnesota Vikings 3-2

 

Case Keenum a megmentő! Halleluja, de így a Redskins nem tudott becsúszni a 16-ba, sorry. Ezek a minnesotai irányítók viszont mennyire egyformák, hogy sosem sikerül eltalálni, hogy ki kicsoda:

 

(via kgym)

1/1 Cleveland Browns 0-5

 

Váratlanul éles lett a harc az 1/1-ért, mind a három 0-5-tel álló csapat egyenlő esélyekkel indul “harcba”, de én egyelőre maradok a Brownsnál. Biztos, ami biztos. Szezonbold: A három nyeretlen a hátralévő fordulókban összesen 4 vagy kevesebb győzelmet szerez.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!