Connect with us

Érdekességek

Senki sem fut annyi TD-t, mint Newton – kivéve Lynchet

Cam Newton az Eagles elleni csütörtök esti rangadón megfutotta karrierje 51. touchdownját, ami egy elképesztően nagy szám egy irányítótól. Newton 2011 óta van a ligában, ezalatt pedig bőven elhúzott minden QB-tól futott TD-k tekintetében, akik valaha is játszották ezt a gyönyörű sportot.

 

Azt persze említeni sem kell, hogy mióta a ligában, azóta meg sem közelítette senki (Andy Dalton, 18), de az aktív QB-k közt sincs senki ugyanazon irányítószám alatt (Aaron Rodgers, 25). Az örökranglista második helyén Steve Young áll 43 futott TD-vel, majd a lista így folytatódik: Jack Kemp 40, YA Tittle 39, Kordell Stewart 38.

 

De nem is ez az igazán lenyűgöző Newton 51 futott TD-jében, hanem az, hogy 2011 óta csupán egyetlen játékos tudott nála több hatpontost futni az egész ligában, ez pedig Marshawn Lynch, akinek 53 jött össze. A második tehát Cam Newton, akit LeSean McCoy követ 49-cel, majd Adrian Peterson a következő 45-tel.

 

Az egy jó kérdés, hogy meddig tudja ezt fenntartani a 28 éves irányító. Tavaly karrierje legrosszabbját hozta futásokban (90), yardokban (359) és futásonkénti átlagban is (4.0). De még ha vissza is esik a teljesítménye futóként, akkor is olyat hajtott végre, amire senki sem volt képes még az NFL-ben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!